Genstart_kreativ_Ungdommens Røde Kors

Nyt fra URK

Vi bestræber os på at være her, der og alle vegne. Derfor har vi altid noget nyt at fortælle. Vi har så mange gode, rørende, vigtige historier, som vi gerne vil dele. Det sker her på siden. Har du input, er du velkommen til at skrive til anne.s@urk.dk

Vi har 320 aktiviteter 113 steder i Danmark. Vil du lære dem bedre at kende?

På researchtur til Grønland

Hvor mange grønlandske byer kan du nævne? Vidste du, at man nogen steder i Grønland hilser ved at løfte øjenbrynene? Hvad drømmer de grønlandske unge om?

I disse dage er vi afsted på researchrejse til Grønland sammen med en masse seje unge fra Operation Dagsværk. Målet er at suge viden til os, som vi skal bruge, når årets Operation Dagsværk-kampagne løber af stablen til efteråret. 

Følg med i vores oplevelser på Operation Dagsværks Facebook-side  eller Instagram (@ungdommensroedekors eller @operation_dagsvaerk)

 

Grønland_Operation Dagsværk_Ungdommens Røde Kors

Frivillige rykker ind i i psykiatrien

For første gang nogensinde rykker frivillige ind i Børne- og Ungdomspsykiatrien Odense. Café Lærken har netop slået dørene op - en ny frivilligdrevet café, som er den fjerde af sin slags i Danmark.

I Café Lærken kan indlagte børn, unge og deres søskende få et frirum fra sygdom og behandling og være sammen med andre om noget helt andet. Her har de selskab af unge frivillige – og ikke af læger og sygeplejesker. Caféen er den fjerde i rækken.

Børne- og ungecaféerne er en del af programmet "Plads til Livet", som er et partnerskab mellem Ungdommens Røde Kors og Egmont Fonden. Læs mere om programmet her

Åbning af cafe Lærke_odense psyk_ungdommens røde kors
Operation Dagsværk_vinderne_Ungdommens Røde Kors

Operation Dagsværk 2018 går til Grønland

Eleverne på Operation Dagsværks stormøde valgte søndag den 26. november Ungdommens Røde Kors og Grønlandsk Røde Kors' projekt for unge i Grønland. Operation Dagsværk 2018 går dermed for første gang mod nord.

Læs mere om projektet på Altinget.dk 

URK: Vi vil hellere have jeres tid end jeres penge

Formanden har været i medierne og fortæller om vores nyeste tiltag - "Handlingsmedlemsskabet".

STRATEGI: Ungdommens Røde Kors er klar til at kvitte kontingentet fra 17.000 medlemmer. Jeg vil hellere have engagement end penge, siger formanden. Eksperter roser og tror på medlemsfremgang.

Læs hele artiklen på Altinget.dk 

Troels Boldt Rømer_ Altinget_ Handlingsmedlemsskab_Strategi_Ungdommens Røde Kors

URK: Unge skal ikke spørge om lov

Der i dag for langt fra lysten til at gøre en forskel til muligheden for handling. Det er vores venteliste med frivillige et bevis på. Løsningen er, at flere bare gør i stedet for at spørge.

Vores næstformand Søren Bøllingtoft Knudsen har skrevet et debatindlæg i Altinget.

Søren Bøllingtoft Knudsen_landsstyrelse_ungdommens røde kors

Vi omorganiserer

På Landsmødet i oktober 2017 blev der vedtaget ny organisering for Ungdommens Røde Kors. Vi skal bl.a. sikre stærke lokalafdelinger og aktiviteter af høj kvalitet, og vi skal være til stede i hele Danmark. Den nye organisering får betydning for alle i Ungdommens Røde Kors. 
Er du frivillig, så se her, hvad du skal gøre.

Læs mere om vores nye organisering.

Fremtidsværksted_to frivillige ved bord_ungdommens røde kors

23-årige Troels er ny landsformand

I søndags overtog den unge medicinstuderende Troels Boldt Rømer formandsposten i Ungdommens Røde Kors. Han skal nu stå i spidsen for 20.000 børn og unge.

Den nye frivillige formand går til opgaven med stor ydmyghed, men også med en klar mission: Alle unge fortjener at være en del af et stærkt fællesskab – uanset postnummer, nationalitet eller historie.

Mød Troels Boldt Rømer og læs om hans mission for Ungdommens Røde Kors

Troels Boldt Rømer_landsformand

Ungdommens Røde Kors om lektiehjælp: Efterspørgslen er steget efter reformen

Trods reformens indbyggede lektiecafeer oplever Ungdommens Røde Kors, at flere og flere opsøger hjælp til lektierne efter skoletid. I dag relancerer organisationen Lektier Online efter at have overtaget driften fra Kultur- og Slotsstyrelsen.

Læs mere på folkeskolen.dk

Lektier Online_ungdommens røde kors_folkeskolen

Leadership Academy indtog Priden

Cirka 30 unge fra hele verden var med, da København fejrede mangfoldigheden under dette års Copenhagen Pride parade. Sammen med Hovedstadens Røde Kors gik de gennem byens gader og fik en ganske særlig oplevelse. Flere af deltagerene kommer fra lande, hvor homoseksualitet bestemt ikke er noget, man skilter med. Derfor var det et usædvanligt syn at se en hel by og nation fejre alle regnbuens farver. 

Leadership til Pride

Unge frivillige fra hele verden mødes på Vallekilde 

For 8. gang er Ungdommens Røde Kors vært for det internationale kursusforløb, Leadership Academy. Her mødes 30 unge fra bl. a Afrika, Mellemøsten, Asien og Grønland for at udveksle drømme, udfordringer og holdninger og samtidig blive styrket i at lede og opstarte ungdomsaktiviteter i deres lokalområde. Kurset varer i tolv dage og finder sted på Vallekilde Højskole i Nordvestsjælland.

International_Ungdommens Røde Kors

60 unge på Folkemødet

På Folkemødet 2017 er vi afsted med en masse spændende debatter, workshops og talkshows, hvor vi fokuserer på rum(me)lige og mangfoldige fællesskaber. Findes de overhovedet?

Vi er omkring 60 engagerede URK’ere afsted, så der er rig mulighed for at fange os på pladsen – og høre meget mere om URK og ungdommen nu til dags. Her har vi samlet en oversigt over de debatter, workshops og events, som vi er med til at arrangere.

Folkemøde_frivillig_Ungdommens Røde Kors

Ungdommens Røde Kors er genstartet

Efter tre måneders timeout er Ungdommens Røde Kors’ sekretariat tilbage i drift pr. 1. april 2017. Men ikke som vi plejer. Vi har lært en masse, som vi håber kommer til at gennemsyre alt, hvad vi siger og gør frem over. Tilbage i december 2016 tog vi en radikal, men ansvarlig beslutning om at kickstarte en genstart af os selv - for at blive endnu bedre til at forandre fremtiden for langt flere udsatte børn og unge. 

Læs mere om genstarten, her

Genstart_Ungdommens Røde Kors