Genstart_kreativ_Ungdommens Røde Kors

  Nyt fra URK

  Vi bestræber os på at være her, der og alle vegne. Derfor har vi altid noget nyt at fortælle. Vi har så mange gode, rørende, vigtige historier, som vi gerne vil dele. Det sker her på siden. Har du input, er du velkommen til at skrive til anne.s@urk.dk

  Unge patienter designer fremtidens hospitalstøj

  Ungdommens Røde Kors og De Forenede Dampvaskerier (DFD) vil gøre op med det traditionelle hospitalstøj til unge, der er i kontakt med sundhedsvæsenet.

  Kan hospitalstøj være hipt, cool og endda gøre hverdagen på hospitalet mere overkommelig? Unge patienter samles og tager det første skridt mod en ny kollektion den 29. maj. Læs mere om projektet

  To piger krammer_ungdommens røde kors_frivillige

  Alarmerende mistrivsel hos børn på Sjælsmark

  Der er dobbelt så høj risiko for psykiske lidelser hos børnene på Udrejsecenter Sjælsmark end hos nyankomne flygtningebørn.

  Det viser en ny psykologisk undersøgelse af børnene, som Røde Kors’ psykologer har udført og sammenfattet i en rapport, der udkommer 5. april 2019.

  Læs mere om rapporten

  Børn_sjælsmark_Ungdommens Røde Kors

  Ungdommens Røde Kors får ny direktør

  Ungdommens Røde Kors får ny direktør pr. 1. april. Det bliver 44-årige Thomas Prehn, der overtager posten efter Anders Folmer Buhelt.

  Thomas Prehn kommer fra en stilling som Transformation Lead hos PlanBørnefonden, hvor han har været med til at organisere sammenlægningen af de to organisationer Plan Danmark og Børnefonden i Vestafrika. Tidligere har Thomas bl.a. været direktør for MindLab, der fungerede som en tværoffentlig innovationsenhed under Erhvervsministeriet. Herudover har han været innovationschef i DR.    

  Læs mere om Thomas på Altinget.dk 

  Thomas Prehn_direktør_Ungdommens Røde Kors

  Juletræsauktion samler 96.775 kr. ind til udsatte børn og unge

  11 kendte danskere har skabt 10 kreative og unikke juletræer. Alt sammen til fordel for børn og unge, der er nødt til at holde jul udenfor hjemmet f.eks. på sygehuset eller på et krise -og asylcenter.

  Juletræerne var på auktion på Lauritz.com i december, og alle indtægterne går ubeskåret til at skabe en masse positive oplevelser, der giver et pusterum i en hård hverdag. Læs mere om juletræsauktionen

  Juletræsauktion_2018_Mario_header_Ungdommens Røde Kors

  Ungdomsfestival i Malawi

  Over tre dage har Ungdommens Røde Kors i samarbejde med Finsk Røde Kors afviklet en ungdomsfestival i byen Mangochi i Malawi. Her deltog cirka 80 unge fra området. Formålet med festivalen var at styrke de lokale unge i at arbejde med frivillighed.

  Læs en artikel om festivalen på Zodiak Malawi 

  Malawi_2018_ Ung mand med armbånd_Ungdommens Røde Kors

  URK er en del af Velkomstalliancen

  Vi er meget stolte over at være en del af det nye initiativ Velkomstalliancen, som er en bevægelse af virksomheder og organisationer, der vil forene, forstærke og udbrede gode velkomster til alle nye borgere i Danmark.

  "Velkomsten er den mindste handling, vi alle kan gøre, og er samtidig det, der gør den største forskel for, om mødet med et nyt land bliver en succes eller en fiasko"

  Læs mere om Velkomstalliancens arbejde på Altinget.dk

  Velkomstalliancen_aktuelt_Ungdommens Røde Kors

  Grønland på skoleskemaet

  Danskerne ved alt for lidt om Grønland - men det har vi, Kalaallit Røde Korsiat og Operation Dagsværk tænkt os at lave om på.

  De seje folk fra OD har derfor lavet et spritnyt undervisningsmateriale, som er lige til at bruge på alle danske ungdomsuddannelser i det kommende semester.
  Tjek det ud - og del det med alle de lærere, du kender. 

  Læs Operation Dagsværks undervisningsmateriale

  Dansk frivillig og grønlandsk frivillig_ungdommens røde kors

  Støtte til unge hjemløse

  Ungdommens Røde Kors har sammen med Røde Kors og Hjem til Alle alliancen lanceret projektet ”Hjem til Dig”.
  Projektet er målrettet unge hjemløse og unge på kanten af hjemløshed.


  I projektet åbner familier deres hjem for de unge i 3-6 måneder. Her bliver de en del af et fællesskab og får et nyt netværk, som skal hjælpe dem til at opnå en mere permanent boligsituation. 
  Der er pt. 1.278 unge hjemløse mellem 18 og 24 år på landsplan. Vi er super stolte af at være en del af dette fantastiske initiativ, som virkelig kan komme til at gøre en forskel.

  Læs mere om projektet
   

  Plebiz_hjemløs_frivillig_ungdommens røde kors

  Bliv handlingsmedlem i URK

  På vores landsmøde i 2017 besluttede vores medlemmer, at et medlemskab i URK ikke kun skal være for betalende medlemmer. Det skal være for alle dem, der har lyst til at gøre en forskel. Derfor kan man nu blive handlingsmedlem hos os og betale sit medlemskab med handling. Vi er ret stolte af, at vores medlemmer tog denne modige beslutning - og vi glæder os over, at økonomi ikke skal stå i vejen for at engagere sig.

  Læs mere om handlingsmedlemskab her

   

  Frivillige_high five_graffiti_ungdommens røde kors

  Fotoudstilling stiller skarpt på unge fra Lolland og Falster

  Vi har sammen med TrygFonden skabt fotoudstillingen UDE PÅ NOGET. Her fortæller 15 unge fra Lolland og Falster om ungdomslivet på Sydhavsøerne.

  Se og læs mere om UDE PÅ NOGET

  Ude på noget_Mathias_Ungdommens Røde Kors

  Viking som ambassadør for URK

  Ungdommens Røde Kors har indgået et ambassadørskab med den populære danske skuespiller Alex Høgh Andersen fra HBO-successerien Vikings. Med ambassadørskabet skal Alex hjælpe med at sætte fokus på organisationens arbejde for udsatte børn og unge i Danmark og udlandet. 

  Læs mere her

  Alex Høgh_ambassadør_ungdommens røde kors

  Prinsesse Marie besøger hospitalscafé for børn

  Den 5. april besøgte H.K.H Prinsesse Marie børn og frivillige i vores børnecafé Ællingen på H.C. Andersens Børnehospital i Odense. Prinsessen var med til at lave slim og fik overrakt et maleri, som børnene havde lavet til hende.

  Caféen er en ud af 12 hospitalscaféer for sygdomramte børn og unge, som vores frivillige driver med støtte fra Egmont Fonden.I caféerne møder børnene og de unge et helt andet liv end på hospitalets gange og kan fokusere på alt, der rimer på sjov og ballade. Se billeder fra besøget på Kongehusets Facebookside.
  Foto: Chris Christophersen, Royal Press Photo

  Prinsesse Marie_Kongehuset_Ællingen_Ungdommens Røde Kors

  Fagforening opfordrer medlemmer til at lave frivilligt arbejde under konflikt

  OK18: Frivilligt arbejde under lockouten kan være med til at vise, hvad de offentlige medarbejdere kan, mener Djøf. Ungdommens Røde Kors arbejder med en plan for, hvordan det kan føres ud i livet.

  I Ungdommens Røde Kors er vi i fuld gang med at forberede tilbud og aktiviteter til studerende og offentligt ansatte, der måtte blive omfattet af en storkonflikt. Det har Altinget.dk skrevet om. Læs næstformandens svar på, hvordan vi eksperimenterer med at bringe fagprofessionalisme i spil i civilsamfundet.

  Søren BK

  Vi eksperimenterer hele tiden med noget nyt

  I år skal antallet af frivillige fordobles i Ungdommens Røde Kors.

  ”Når vi skal engagere endnu flere, skal vi også sætte fokus på fornuften i at investere tid, penge og omsorg i udsatte børn og unge. Det skal være sjovt at være frivillig," fortæller vores kommunikations- og fundraisingchef Line Holten Sichmann.

  Læs hele interviewet

  Line Holten Sichmann_ungdommens røde kors_frivillig

  På researchtur til Grønland

  Hvor mange grønlandske byer kan du nævne? Vidste du, at man nogen steder i Grønland hilser ved at løfte øjenbrynene? Hvad drømmer de grønlandske unge om?

  I disse dage er vi afsted på researchrejse til Grønland sammen med en masse seje unge fra Operation Dagsværk. Målet er at suge viden til os, som vi skal bruge, når årets Operation Dagsværk-kampagne løber af stablen til efteråret. 

  Følg med i vores oplevelser på Operation Dagsværks Facebook-side  eller Instagram (@ungdommensroedekors eller @operation_dagsvaerk)

   

  Grønland_Operation Dagsværk_Ungdommens Røde Kors

  Frivillige rykker ind i i psykiatrien

  For første gang nogensinde rykker frivillige ind i Børne- og Ungdomspsykiatrien Odense. Café Lærken har netop slået dørene op - en ny frivilligdrevet café, som er den fjerde af sin slags i Danmark.

  I Café Lærken kan indlagte børn, unge og deres søskende få et frirum fra sygdom og behandling og være sammen med andre om noget helt andet. Her har de selskab af unge frivillige – og ikke af læger og sygeplejesker. Caféen er den fjerde i rækken.

  Børne- og ungecaféerne er en del af programmet "Plads til Livet", som er et partnerskab mellem Ungdommens Røde Kors og Egmont Fonden. Læs mere om programmet her

  Åbning af cafe Lærke_odense psyk_ungdommens røde kors
  Operation Dagsværk_vinderne_Ungdommens Røde Kors

  Operation Dagsværk 2018 går til Grønland

  Eleverne på Operation Dagsværks stormøde valgte søndag den 26. november Ungdommens Røde Kors og Grønlandsk Røde Kors' projekt for unge i Grønland. Operation Dagsværk 2018 går dermed for første gang mod nord.

  Læs mere om projektet på Altinget.dk 

  URK: Vi vil hellere have jeres tid end jeres penge

  Formanden har været i medierne og fortæller om vores nyeste tiltag - "Handlingsmedlemsskabet".

  STRATEGI: Ungdommens Røde Kors er klar til at kvitte kontingentet fra 17.000 medlemmer. Jeg vil hellere have engagement end penge, siger formanden. Eksperter roser og tror på medlemsfremgang.

  Læs hele artiklen på Altinget.dk 

  Troels Boldt Rømer_ Altinget_ Handlingsmedlemsskab_Strategi_Ungdommens Røde Kors

  URK: Unge skal ikke spørge om lov

  Der i dag for langt fra lysten til at gøre en forskel til muligheden for handling. Det er vores venteliste med frivillige et bevis på. Løsningen er, at flere bare gør i stedet for at spørge.

  Vores næstformand Søren Bøllingtoft Knudsen har skrevet et debatindlæg i Altinget.

  Søren BK

  Vi omorganiserer

  På Landsmødet i oktober 2017 blev der vedtaget ny organisering for Ungdommens Røde Kors. Vi skal bl.a. sikre stærke lokalafdelinger og aktiviteter af høj kvalitet, og vi skal være til stede i hele Danmark. Den nye organisering får betydning for alle i Ungdommens Røde Kors. 
  Er du frivillig, så se her, hvad du skal gøre.

  Læs mere om vores nye organisering.

  Fremtidsværksted_to frivillige ved bord_ungdommens røde kors

  23-årige Troels er ny landsformand

  Den 7. oktober 2017 overtog den unge medicinstuderende Troels Boldt Rømer formandsposten i Ungdommens Røde Kors. Han skal nu stå i spidsen for 20.000 børn og unge.

  Den nye frivillige formand går til opgaven med stor ydmyghed, men også med en klar mission: Alle unge fortjener at være en del af et stærkt fællesskab – uanset postnummer, nationalitet eller historie.

  Mød Troels Boldt Rømer og læs om hans mission for Ungdommens Røde Kors

  Troels Boldt Rømer_landsformand

  Ungdommens Røde Kors om lektiehjælp: Efterspørgslen er steget efter reformen

  Trods reformens indbyggede lektiecafeer oplever Ungdommens Røde Kors, at flere og flere opsøger hjælp til lektierne efter skoletid. I dag relancerer organisationen Lektier Online efter at have overtaget driften fra Kultur- og Slotsstyrelsen.

  Læs mere på folkeskolen.dk

  Lektier Online_ungdommens røde kors_folkeskolen

  Leadership Academy indtog Priden

  Cirka 30 unge fra hele verden var med, da København fejrede mangfoldigheden under dette års Copenhagen Pride parade. Sammen med Hovedstadens Røde Kors gik de gennem byens gader og fik en ganske særlig oplevelse. Flere af deltagerene kommer fra lande, hvor homoseksualitet bestemt ikke er noget, man skilter med. Derfor var det et usædvanligt syn at se en hel by og nation fejre alle regnbuens farver. 

  Leadership til Pride

  Unge frivillige fra hele verden mødes på Vallekilde 

  For 8. gang er Ungdommens Røde Kors vært for det internationale kursusforløb, Leadership Academy. Her mødes 30 unge fra bl. a Afrika, Mellemøsten, Asien og Grønland for at udveksle drømme, udfordringer og holdninger og samtidig blive styrket i at lede og opstarte ungdomsaktiviteter i deres lokalområde. Kurset varer i tolv dage og finder sted på Vallekilde Højskole i Nordvestsjælland.

  International_Ungdommens Røde Kors

  60 unge på Folkemødet

  På Folkemødet 2017 er vi afsted med en masse spændende debatter, workshops og talkshows, hvor vi fokuserer på rum(me)lige og mangfoldige fællesskaber. Findes de overhovedet?

  Vi er omkring 60 engagerede URK’ere afsted, så der er rig mulighed for at fange os på pladsen – og høre meget mere om URK og ungdommen nu til dags. Her har vi samlet en oversigt over de debatter, workshops og events, som vi er med til at arrangere.

  Folkemøde_frivillig_Ungdommens Røde Kors

  Ungdommens Røde Kors er genstartet

  Efter tre måneders timeout er Ungdommens Røde Kors’ sekretariat tilbage i drift pr. 1. april 2017. Men ikke som vi plejer. Vi har lært en masse, som vi håber kommer til at gennemsyre alt, hvad vi siger og gør frem over. Tilbage i december 2016 tog vi en radikal, men ansvarlig beslutning om at kickstarte en genstart af os selv - for at blive endnu bedre til at forandre fremtiden for langt flere udsatte børn og unge. 

  Læs mere om genstarten, her

  Genstart_Ungdommens Røde Kors