Genstart_kreativ_Ungdommens Røde Kors

Nyt fra URK

Vi bestræber os på at være her, der og alle vegne. Derfor har vi altid noget nyt at fortælle. Vi har så mange gode, rørende, vigtige historier, som vi gerne vil dele. Det sker her på siden. Har du input, er du velkommen til at skrive til anne.s@urk.dk

Vi har 320 aktiviteter i 101 byer. Vil du lære dem bedre at kende?

URK: Unge skal ikke spørge om lov

Der i dag for langt fra lysten til at gøre en forskel til muligheden for handling. Det er vores venteliste med frivillige et bevis på. Løsningen er, at flere bare gør i stedet for at spørge.

Vores næstformand Søren Bøllingtoft Knudsen har skrevet et debatindlæg i Altinget.

Søren Bøllingtoft Knudsen_landsstyrelse_ungdommens røde kors

Vi omorganiserer

På Landsmødet i oktober 2017 blev der vedtaget ny organisering for Ungdommens Røde Kors. Vi skal bl.a. sikre stærke lokalafdelinger og aktiviteter af høj kvalitet, og vi skal være til stede i hele Danmark. Den nye organisering får betydning for alle i Ungdommens Røde Kors. 
Er du frivillig, så se her, hvad du skal gøre.

Læs mere om vores nye organisering.

Fremtidsværksted_to frivillige ved bord_ungdommens røde kors

23-årige Troels er ny landsformand

I søndags overtog den unge medicinstuderende Troels Boldt Rømer formandsposten i Ungdommens Røde Kors. Han skal nu stå i spidsen for 20.000 børn og unge.

Den nye frivillige formand går til opgaven med stor ydmyghed, men også med en klar mission: Alle unge fortjener at være en del af et stærkt fællesskab – uanset postnummer, nationalitet eller historie.

Mød Troels Boldt Rømer og læs om hans mission for Ungdommens Røde Kors

Troels Boldt Rømer_landsformand

Ungdommens Røde Kors om lektiehjælp: Efterspørgslen er steget efter reformen

Trods reformens indbyggede lektiecafeer oplever Ungdommens Røde Kors, at flere og flere opsøger hjælp til lektierne efter skoletid. I dag relancerer organisationen Lektier Online efter at have overtaget driften fra Kultur- og Slotsstyrelsen.

Læs mere på folkeskolen.dk

Lektier Online_ungdommens røde kors_folkeskolen

Landsmøde: alle kandidater er på plads

Den 7.-8. oktober afholder Ungdommens Røde Kors landsmøde. Her skal vi beslutte, hvordan fremtiden skal se ud for organisationen. Og så er der kampvalg til de forskellige landsstyrelsesposter.

Læs mere om Landsmødet og se kandidaterne.

Skilt_fremtidsværksted_strategi_vedtægter_ungdommens røde kors

Leadership Academy indtog Priden

Cirka 30 unge fra hele verden var med, da København fejrede mangfoldigheden under dette års Copenhagen Pride parade. Sammen med Hovedstadens Røde Kors gik de gennem byens gader og fik en ganske særlig oplevelse. Flere af deltagerene kommer fra lande, hvor homoseksualitet bestemt ikke er noget, man skilter med. Derfor var det et usædvanligt syn at se en hel by og nation fejre alle regnbuens farver. 

Leadership til Pride

Unge frivillige fra hele verden mødes på Vallekilde 

For 8. gang er Ungdommens Røde Kors vært for det internationale kursusforløb, Leadership Academy. Her mødes 30 unge fra bl. a Afrika, Mellemøsten, Asien og Grønland for at udveksle drømme, udfordringer og holdninger og samtidig blive styrket i at lede og opstarte ungdomsaktiviteter i deres lokalområde. Kurset varer i tolv dage og finder sted på Vallekilde Højskole i Nordvestsjælland.

International_Ungdommens Røde Kors

60 unge på Folkemødet

På Folkemødet 2017 er vi afsted med en masse spændende debatter, workshops og talkshows, hvor vi fokuserer på rum(me)lige og mangfoldige fællesskaber. Findes de overhovedet?

Vi er omkring 60 engagerede URK’ere afsted, så der er rig mulighed for at fange os på pladsen – og høre meget mere om URK og ungdommen nu til dags. Her har vi samlet en oversigt over de debatter, workshops og events, som vi er med til at arrangere.

Folkemøde_frivillig_Ungdommens Røde Kors

Ungdommens Røde Kors er genstartet

Efter tre måneders timeout er Ungdommens Røde Kors’ sekretariat tilbage i drift pr. 1. april 2017. Men ikke som vi plejer. Vi har lært en masse, som vi håber kommer til at gennemsyre alt, hvad vi siger og gør frem over. Tilbage i december 2016 tog vi en radikal, men ansvarlig beslutning om at kickstarte en genstart af os selv - for at blive endnu bedre til at forandre fremtiden for langt flere udsatte børn og unge. 

Læs mere om genstarten, her

Genstart_Ungdommens Røde Kors