Fremtidsværksted_tre frivillige piger_skilt_ungdommens røde kors

Fremtidens URK

Ny organisering

I Ungdommens Røde Kors har vi en fælles drøm om, at alle skal være noget særligt for nogen. Vi vil skabe stærke fællesskaber for udsatte børn og unge i hele Danmark og ude i verden.

Derfor vedtog Landsmødet i oktober 2017 en ny organisering for Ungdommens Røde Kors. Målet er, at vi skal være bedre til at nå længere ud. Vi skal sørge for, at vi er til stede i hele Danmark. Vi skal kun have de grupper og udvalg, som giver mening. Vi skal sikre stærke lokalafdelinger og aktiviteter af høj kvalitet. VI skal snakke mere med hinanden. Vi skal være bedre til at byde folk velkommen. Kort sagt: Vi skal gøre en større forskel.

Her på siden finder du guider til, hvordan du kommer godt på plads i den ny organisering - hvad end du er frivillig på en aktivitet, medlem af en lokalafdeling eller frivillig i de grupper, der i den tidligere organisering hed styregrupper. 
Landsmødet har givet dig og dine med-frivillige stor frihed til at organisere jer, som I vil - så I kan gøre den største forskel. Vi er fuldstændigt sikre på, at I vil bruge den frihed til at skabe endnu flere fantastiske fællesskaber for udsatte børn og unge!

Vi er mange, og vi er forskellige. Derfor skal vi være gode til løbende at snakke med hinanden, holde dialogen kørende og informere hinanden om de beslutninger, vi træffer.

Vi håber, at alle kan være på plads i den ny organisering d. 1. januar 2018, så vi kan nå i mål i samlet flok. Og hvis du har spørgsmål, som ikke er besvaret her på siden, så bare skriv til velkommen@urk.dk. Så hjælper vi dig, så hurtigt vi kan!

Det bedste er de frivillige. De er fantastiske. De er vildt åbne, og vi kan ligesom starte lidt forfra. De er heller ikke ligesom andre voksne. Der er meget mere sjov og ballade, og de er mere ligesom venner, men man gør, hvad de siger
- Nicklas, 15 år

Den vigtigste dato...

1. januar

Målet er, at alle aktiviteter, lokalafdelinger og afdelinger skal have besluttet, hvordan de vil organiseres, senest d. 1. januar 2018. Vi sætter en frist, fordi det er vigtigt at organisationen arbejder sammen – og gerne snakker med hinanden på kryds og tværs på samme tid. Derudover giver en dato mulighed for, at der kommer ro på organiseringen efter fristen. Hvis der opstår udfordringer med at nå det, så skriv til jeres kontaktperson på sekretariatet eller til velkommen@urk.dk.

... Og et par andre vigtige datoer

18. oktober - 27. oktober 

Ringerunde til styregruppe-formænd og formænd for lokalafdelinger. Landsstyrelsen (LS) og sekretariatet ringer til alle formænd og taler om, hvordan grupperne vil organisere sig i fremtiden, svarer på eventuelle spørgsmål og sikrer, at alle grupper har en person, de kan gribe fat i, hvis der er behov for det.

9. oktober – 30. november

Test af idéer til velkomsten. Sekretariatet, Landsstyrelsen og frivillige tester forskellige idéer fra landsmødet. Testene skal ende med nogle konkrete værktøjer, vi kan bruge til at byde folk velkommen i URK. Du må meget gerne være med! Skriv til velkommen@urk.dk

30. november

Guides til lokalafdelinger og nationale afdelinger. Landsstyrelsen og sekretariatet har - i samarbejde med interesserede frivillige - udarbejdet guider til afdelinger med inspiration, gode idéer og praktiske informationer.