Ferielejr_to piger_frivillig_ungdommens røde kors

  En god weekend gør mandag til ugens bedste dag

  Weekendlejr

  Kan du huske dengang i folkeskolen, hvor mandag var den bedste dag på ugen? Det var den dag, man kunne fortælle alle dem i klassen om alt det fede, man havde lavet i weekenden. Det er desværre ikke alle børn, der har noget at fortælle til de andre i klassen. Mandag efter mandag er svaret det samme: ”Hvad har du lavet i weekenden?”… ”Ingenting”.

  På weekendlejr får børn et tiltrængt pusterum, nye oplevelser og gode venner. Og så har de også noget at fortælle til alle de andre i skolen, når det bliver mandag.

  Gode oplevelser og nye venner
  Hele året rundt afholder Ungdommens Røde Kors weekendlejre for børn. Det er børn, der kan have brug for at komme lidt væk hjemmefra. Det kan også være børn, hvor forældrene af forskellige årsager ikke har mulighed for at være sammen med dem i weekenderne. Eller det kan være børn, der mangler nogle gode venner.

  På weekendlejr bliver de mødt af seje frivillige, der er klar til at give dem en spændende weekend med gode oplevelser og nye venskaber.

  Vidste du...

  at der er weekendlejre i hele landet for børn i alderen 6 til 15 år

  Weekendlejr 2022

  Man vender tilbage til skolen ovenpå en hyggelig weekend og kan dele de oplevelser, man har fået i weekenden – det er fedt at fortælle om!

  - Barn på weekendlejr

  • Hvem tager på weekendlejr?

   Weekendlejrene henvender sig i udgangspunktet til børn mellem 6 og 15 år. Vi har weekendlejre i hele landet, men børnene samles på lejre med andre børn fra deres lokalområde. På den måde kan de fortsætte kontakten med deres nye venner efter weekendlejren. Nogle weekendlejre henvender sig til børn med specifikke behov, f.eks. børn på asylcentre eller børn, der har været syge.

  • Hvordan bliver jeg frivillig på weekendlejr?

   Du skal være fyldt 18 år for at være frivillig på weekendlejr. Ud over dette er det vigtigste bare, at du har lyst til at bruge en weekend på at give en gruppe børn en masse gode oplevelser, de kan leve længe på. Derudover kan vi anbefale masser af energi og højt humør, da der er fart på i løbet af en weekend.

   Hvis du har tidligere erfaring med lejrlivet og drømmer om at starte din egen lejr op, så kontakt os.

  • Hvad laver man på weekendlejr?

   Der er ingen regler for, hvad man skal lave på en weekendlejr. Det er noget, du og de andre frivillige planlægger. Det kan være OL, skattejagt, kreaværksted, bagedyst, bålhygge, strandtur eller teater. Kun fantasien sætter grænser.

  • Hvordan kommer mit barn med på weekendlejr?

   Nogle weekendlejre henvender sig til børn og unge, som deltager i vores mentorordninger. Nogle weekendlejre er rettet mod en særlig gruppe børn og unge, f.eks. sygdomsramte eller børn og unge fra asylcentre. Nogle weekendlejre er kun for børn fra bestemte områder. Og på nogle weekendlejre indstilles børnene og de unge fra kommunen. Der er altså mange forskellige måder at gøre det på. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit barn kan komme med på weekendlejr, så kontakt os.

  • Vil du vide mere?

   Har du spørgsmål til Ungdommens Røde Kors' arbejde med weekendlejre, er du velkommen til at skrive til os på info@urk.dk

  På én weekendlejr

  blev der brugt:
  40 Anders And-blade
  6 ruller mariekiks
  60 dåser hakkede tomater
  16 ruller toiletpapir