Frivillige_high five_graffiti_ungdommens røde kors

Alle kan være noget særligt for nogen

Vær med

Som frivillig hos Ungdommens Røde Kors, er der masser af muligheder. Du kan være frivillig i nogle timer om året eller hver uge. Du kan møde fysisk op eller være med online. Og har du en god idé til noget i din by? Kontakt os – så finder vi på noget.

Bliv frivillig

Overvejer du at blive frivillig? Så udfyld formularen - vi kontakter dig hurtigst muligt.

Bliv frivillig_har du fire minutter_ungdommens røde kors
 • Er der forskellige måder at engagere sig på?

  JA! Du kan være frivillig næsten på lige den måde, du har lyst til.
  Du kan være frivillig på festival eller ferielejr en uge om året.
  Du kan være event-frivillig og være med til at udvikle og afholde events, når du har lyst og tid.
  Du kan være frivillig i en klub, på en lektiecafé, et hospital, et asylcenter, i et fængsel eller på et krisecenter.
  Du kan være frivillig med børn eller unge.
  Du kan være organisatorisk frivillig i en aktivitetsgruppe eller et lokalt udviklingsråd og være med til at udvikle projekter og uddanne andre frivillig.

  Der er kort sagt rigtig mange måder at være frivillig på.

  Hvis du er i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig, kan du udfylde formularen her på siden. Så ringer vi til dig og får en snak om, hvordan du kan være med. 

 • Hvad skal jeg lave som frivillig?

  Det kommer an på, hvor og for hvem, man er frivillig. Nogle aktiviteter er målrettede børn, og her er det ofte en succes med fodbold, madlavning, kagebagning, tegning og brætspil. Man kan tage på ture og bygge med LEGO. Eller man kan snakke om skolen, familien og vennerne.

  Andre aktiviteter er målrettet unge. Her bliver der også dyrket sport, snakket, måske hjulpet med jobansøgninger.

  Der er ingen regler om, hvad man skal lave. Sammen med børnene/de unge og de andre frivillige snakker man om, hvad man har lyst til og planlægger efter det.

 • Hvad kræver det af mig at være frivillig?

  Godt humør og lysten til at gøre en forskel. Så simpelt er det.

  Nogle få aktiviteter (f.eks. mentoring) kræver, at man som frivillig har en bestemt alder, og at man engagerer sig over længere tid.

  Du kan være med på det niveau, du har lyst til, og som matcher dig. Vil du være med til at planlægge, udvikle og lave vagtplaner? Eller vil du møde op to gange om måneden og lave aktiviteter med børnene? Eller vil du være event-frivillig og møde op et par gange om året? Alt er tilladt, og der er ingen regler for, hvor meget du skal involvere dig, så længe du overholder de aftaler, du har lavet med dine medfrivillige.

 • Hvem skal jeg hjælpe?

  Vi arbejder med rigtig mange forskellige målgrupper lige fra hjemløse, flygtninge, tidligere stofmisbrugere og anbragte til børn på krisecentre eller børn og unge, der bare har brug for en hjælpende hånd og en voksen, de kan snakke med en gang i mellem.

  Nogle målgrupper kræver mere end andre, men lige meget hvor man er frivillig, er det vigtigt at huske, at man ikke er professionel eller skal redde nogen. Man er der for at give nogle børn og unge en god oplevelse, et lille pusterum i hverdagen.

 • Hvem er ellers frivillig?

  5.000 unge mennesker i Danmark. Og en smule i resten af verden. Ungdommens Røde Kors er et kæmpe fællesskab. Vi er meget glade for og stolte over, at så mange har lyst til at være med. Vi sørger for at uddanne vores frivillige, holde arrangementer, invitere til Landsmøde, Folkemøde og Fremtidsværksteder, så vores frivillige møder hinanden på tværs af geografi og aktiviteter.

  De fleste frivillige er mellem 16-35, men det skal ikke holde dig tilbage, hvis du falder uden for aldersgruppen.

 • Hvad hvis der mangler noget i min by?

  Det er vi godt nok kede af! Men måske du vil være med til at starte noget?

  Måske mangler der en filmklub, en brætspilsklub, en madklub, en lektiecafé, en fodboldturnering, en ungdomsfestival eller et sted at spille musik i din by? Du er altid velkommen til at kontakte os med en idé. Du kan lade dig inspirere af de aktiviteter, vi har andre steder, eller du kan fortælle os din egen gode idé – så hjælper vi dig med at gøre den til virkelighed.

  Alternativt kan du blive frivillig i en af de aktiviteter, der ikke er knyttet til et bestemt område. F.eks. Lektier Online, weekendlejr eller ferielejr.

 • Hvordan kommer jeg i kontakt med jer?

  Hvis du udfylder formularen her på siden, ringer vi til dig. Du kan også kontakte os på mail eller telefon.
  Mail: info@urk.dk
  Telefon: 35 37 25 55 (mandag-torsdag 10-12 og 13-14)

  Alternativt kan du kontakte den aktivitet, du ønsker at være frivillig på – hvis du allerede ved det. Du kan finde kontaktoplysninger på aktiviteter i din by på Danmarkskortet.

 • Hvordan behandles min persondata?

  Hos Ungdommens Røde Kors respekterer vi brugernes privatliv og behandler persondata i overensstemmelse med Persondataloven. Du kan løse vores persondatapolitik her

Vidste du...
Lektiecafé_glad dreng_lektier_frivillig_ungdommens røde kors

at over 20.000 børn og unge hvert år lægger deres tid, hjerte og idéer i vores fællesskaber?

Jeg har lært rigtig meget om at omgås mennesker, der ikke ligner mig selv. At være der hvor de er og prøve at sætte mig i deres sted. Jeg føler, at jeg gør en forskel. De unge ser frem til at komme der, og det giver mig mindst lige så meget

- Thomas, deltager i en klub

Henter aktiviteter
Henter frivillig jobs

Jobs leveres i samarbejde med Friviilligjob

Brug for inspiration? I værktøjskassen finder du alt, du har brug for