Stock photo

  Donation fra Bikubenfonden er med til at sikre en bedre overgang for anbragte unge ind i voksenlivet

  MARTS, 2023: Bikubenfonden er med til at sikre, at anbragte unge ikke står alene, når de fylder 18 år. Bikubenfonden har samlet en række kommuner, NGO’er og unge i en innovationsproces for at udvikle bud på løsninger, der kan forbedre anbragte unges overgang til voksenlivet. Her samler de partnerskaber mellem kommuner og forskellige civilsamfundsorganisationer.

  Ungdommens Røde Kors går ind i et samarbejde med Egedal Kommune. Her vil vores erfaringer med ung-til-ung relationer komme i spil. Vi skal sammen med Egedal kommune se på, hvordan anbragte unge og andre unge kan støtte hinanden i at finde egen bolig. Det er en fælles udfordring de unge står overfor, og derfor kan de støtte hinanden i boligafklaring, boligjagt og overgangen til eget hjem.

  "I Ungdommens Røde Kors ser vi hver dag, hvordan der sker en stor positiv forandring, når unge går sammen om at hjælpe og støtte hinanden. Vi har stor erfaring med at skabe denne type fællesskaber, og vi glæder os til at sætte disse erfaringer i spil i forsøget på at bringe unge på tværs af forskellige baggrunde sammen om at løse en fælles udfordring med at finde bolig” fortæller Jonas, vores landsforperson.

  Målet med Bikubefondens støtte er, at erfaringerne fra de forskellige partnerskaber kan skabe nye nationale løsninger, hvor vi sørger for, at ingen unge går alene ind i voksenlivet. 

  Stock_frivillig og deltager_Ungdommens Røde Kors_2022

  Læs om vores arbejde for anbragte unge her

  Læs mere om Bikubefondens støtte og initiativ
  HER