Fællesbillede_Juletræsauktion 2021_Ungdommens Røde Kors

  Årets juletræsauktion indsamler rekordhøjt hammerslag til udsatte børn og unge

  DECEMBER 2021: Da sidste hammerslag lød på Ungdommens Røde Kors’ juletræsauktion, var det samlede beløb det største i auktionens historie. Over 350.000 kroner blev det til, og hele beløbet går til organisationens arbejde med udsatte børn og unge.

  Kendte danskere og virksomheder havde skabt 14 helt særlige juletræer spækket med lækre gaver og uforglemmelige oplevelser, som blev solgt hos auktionshuset Lauritz.com fra den. 1. til 9. december. En af de kendisser er Rosa Kildahl kendt fra Den Store Bagedyst.

  - Jeg støtter Ungdommens Røde Kors, fordi børn og unge står mit hjerte nært. De børn, vi støtter med auktionen, skal vide, at der er nogen, som tænker på dem. Det kan godt være en god jul, selvom det er en anderledes jul, der ikke ligner naboens, siger Rosa Kildahl om sit bidrag til juletræsauktionen.

  Torsdag den 9. december lød det sidste hammerslag, og de 14 træer blev i alt solgt for præcis 357.382,50 kroner. Beløbet er inklusiv salær og gebyr, da Lauritz.com har valgt at donere al indtjening til Ungdommens Røde Kors og juletræsauktionen.

  Skaber mere glæde i hverdagn

  Det højeste hammerslag gik for 140.970 kroner, og her var det chefkok Rasmus Munk og michelin-restauranten Alchemist, som løb med det flotte hammerslag. 

  - Det ligger mit hjerte nært at hjælpe netop børn og unge. I et samfund som Danmark, synes jeg, at børn skal have mulighed for at opleve forskellige ting. Der kan være noget i hjemmet, på skolefronten eller andre steder, hvor det ikke er det fedeste liv. Hvis sådan nogle oplevelser, som Ungdommens Røde Kors står for, kan skabe mere glæde i hverdagen, så hjælper jeg meget gerne, siger Rasmus Munk om sin og restaurantens deltagelse i juletræsauktionen.

  Det er tredje gang, Rasmus Munk og Alchemist deltager i Ungdommens Røde Kors’ juletræsauktion, som har eksisteret siden 2016. Her lød det indsamlede beløb på 50.000 kroner.

  I år går alle pengene til at give glade juleminder og gode oplevelser til børn og unge, som må holde jul uden for hjemmet. I højtiden og resten af året. Det kan være som sygdomsramt og indlagt, anbragt uden for hjemmet på døgninstitutionen eller sammen med deres mor på et kvindekrisecenter.

   

  Det går pengene til:

  Flere tusinde børn og unge må opleve juletiden væk fra hjemmet. På hospital, på døgninstitution eller på krisecenter med deres mor. Ungdommens Røde Kors er til stede på disse institutioner med unge frivillige, som laver aktiviteter med børnene og sørger for frirum og fede oplevelser året rundt.

  Fællesbillede_Juletræsauktion 2021_Ungdommens Røde Kors

  PYNTEHOLDET 2021:

  Rasmus Munk, chefkok og ejer af restaurant Alchemist

  Rosa Kildahl, tidligere deltager i ”Den store bagedyst”

  DBU i samarbejde med herre- og kvindelandsholdet

  Niels Jørgen og Kræmmer-Erik, kendt fra ”Fantastiske hammerslag”

  Anders Bøtter, radiovært og musikformidler

  Nicolai og Rasmus Højgaard, professionelle golfspillere

  Nicola Kragh Riis, bolig- og interiørekspert

  Jens-Peter Brask, kunstsamler og kurator

  Anders Kofoed, biolog og naturekspert hos Go’ morgen Danmark

  Jeppe Boel Isager, yogi og direktør i NOR: nordic health house

  Carsten Berthelsen, forfatter og øl-ekspert hos Natholdet

  Nintendo og Princess Peach

  Frankie's Pizza og Lars Bertelsen, medejer af Madklubben

  Bolette og Louise Blædel, ejere og stiftere af bObles