Bag om kampagnen
#SygtUng er skabt med støtte fra Egmont Fonden og er en ungedreven kampagne, der har til hensigt at nedbryde nogle af de fordomme og den berøringsangst, som sygdomsramte unge møder hver eneste dag.
Kampagnen er kulminationen på det fireårige program Plads til Livet, hvor ca. 6000 sygdomsramte børn og unge er kommet i vores aktiviteter.
Vi driver caféer på hospitaler og ungdomspsykiatriske afdelinger. Vi arrangerer ferie- og weekendlejre, hvor børn og unge får nogle oplevelser uden for hjemmet. Og vi har væresteder, hvor unge mødes med andre unge i samme situation.
Fælles for aktiviteterne er, at vi ikke er optagede af, hvad de uge har spist, hvor mange gange de har været på toilettet, eller om de har husket at tage deres medicin. Her handler det bare om at være barn eller ung med de drømme og muligheder, der følger med.
Vi ved, hvor vigtigt det er at få et frirum fra sin sygdom. Om den sidder i kroppen eller psyken. Om den er der i en periode eller for altid.
Kampagnen #SygtUng afspejler de erfaringer og læringer, vi har fået fra de unge selv i årenes løb. Det er blandt andet udmundet i ni konkrete anbefalinger. Du kan læse mere om anbefalingerne og vores indsamlede viden.
Samarbejdet med influencers
Gennem vores vidensindsamling blevet det hurtigt tydeligt for os, at det er vennerne, som de sygdomsramte unge er optaget af – og som de ønsker får en større forståelse for deres situation. De føler, at deres sygdom er forbundet med mange tabuer, og at det især er deres jævnaldrende, som har svært ved at forstå dem, spørge ind og handle.
Vi ønskede derfor at skabe en kampagne, der kunne ramme et et bredt, ungt publikum og oplyse dem om, hvordan de kan imødekomme og gå i dialog med deres venner eller klassekammerater, som evt. lider af en sygdom.
Det gjorde vi ved at indgå et samarbejde med influencer-bureauet Hippo og deres tre unge influencers Lakserytteren, Astrid Olsen og Johan S. Jensen, der tilsammen har mange hundredetusinde følgere på deres sociale kanaler.
De tre influencers teamede hver i sær op med en eller flere sygdomsramte unge og producerede indhold til deres kanaler sammen, for på den måde at oplyse deres følgere om de problemer, som sygdomsramte unge oplever hver eneste dag.
Samarbejdet blev en stor succes, og ved udgangen af 2018 så kampagnetallene sådan ud:
Oplysning
- 1,8 mio. visninger på YouTube:
- 12.656 timers afspilninger (527 dage)
Engagement
- 7,225 engagements fra brugere på YouTube og Instagram
- 306 kommentarer
- 70 spørgsmål på live SnapChat
- 331 opslag under #SygtUng
Du kan finde et udpluk af de tre influencers forskellige kampagne-videoer under video og podcast.