International_Uganda_Ungdommens_Røde_Kors

  Sådan arbejder vi internationalt

  Både nationalt og internationalt arbejder vi ud fra tre grundprincipper: Ung-til-ung, frivillighed og lokal handlekraft. Kort sagt mobiliserer vi unge til at styrke andre unge, der hvor de er.

  Uanset om vi befinder os på indlandsisen eller savannen, er vores primære rolle at støtte og styrke engagementet hos den lokale ungdom og tilbyde dem redskaber til at forbedre deres livssituation og lokalmiljø via sociale indsatser, oplysning og kapacitetsopbygning.

  Life Skills
  Internationalt arbejder Ungdommens Røde Kors med et program kaldet Life Skills. Programmet styrker de unges kompetencer og giver dem konkrete færdigheder til at træffe positive, sunde livsvalg og engagere sig i deres samfund.

  Life skills styrker unge på tre niveauer:

  • Det personlige – ved at styrke selvværd og selvforståelse
  • Det relationelle – ved at øge forståelsen for, hvordan man indgår i og bidrager til positive fællesskaber
  • Det samfundsmæssige – ved at øge forståelsen for, hvordan man indgår i og bidrager aktivt til samfundet

   

  Youth Leadership Academy

  Hver sommer samler Ungdommens Røde Kors 30 unge frivillige fra den internationale Røde Kors / Røde Halvmåne bevægelse til et 12-dages kursus i Danmark kaldet Youth Leadership Academy. Kurset stiller skarpt på, hvad det vil sige at være ung frivilligleder, og styrker deltagerne i at være rollemodeller. Gennem et intensivt træningsforløb får deltagerne viden og værktøjer til at iværksætte ung-til-ung aktiviteter og skabe positiv social forandring i deres lokalområder. Kurset skaber et stærkt fællesskab mellem frivillige på tværs af landegrænser, som inspirerer til nye aktiviteter og sikrer et vedvarende globalt samarbejde mellem frivillige på tværs af Røde Kors /Røde Halvmåne.

  Læs mere om Youth Leadership Academy her eller skriv til maria.hastrup@urk.dk

  International_Zimbabwe_Ungdommens Røde Kors
  • Hvordan kan jeg være med?

   Vores internationale projekter er drevet af vores frivillige, der allerede har en masse erfaring fra vores sociale indsatser i Danmark. Af og til søger vi frivillige, som vil rejse med ud i verden og besøge vores projekter. Følg med på vores sociale medier og LinkedIn for at se mulighederne.

   Interesseret i at høre mere? Skriv til os på info@urk.dk

  • Kan jeg komme ud at rejse med Ungdommens Røde Kors?

   Vi sender desværre kun meget få unge til udlandet, hvor de er med til at understøtte vores internationale programmer som ungdomsledere. Som regel sender vi frivillige af sted, som allerede har erfaring fra Ungdommens Røde Kors. Alle internationale tilbud vil blive slået op på hjemmesiden. Man kan ikke søge uopfordret.

  • Hvem samarbejder Ungdommens Røde Kors med i udlandet?

   I vores internationale projekter arbejder vi tæt med Dansk Røde Kors. Vi samarbejder også altid med det pågældende lands Røde Kors eller Røde Halvmåne selskab. Er vi f.eks. i Grønland, er vores nærmeste partner derfor Grønlandsk Røde Kors.

   Det lokale partnerskab sikrer både projektets bæredygtighed og sørger for, at der konstant er fokus på de vigtigste behov i det enkelte lokalområde.

  Vidste du...

  at Ungdommens Røde Kors hvert år er vært for en international ledertræning, kaldet Leadership Academy, hvor unge fra hele verden deltager?

  Se vores aktiviteter i Danmark