Ung på Linje og Ung Online

  Går du med tanker, som er svære at dele med andre? Har du brug for at fortælle om en oplevelse? Eller mangler du bare en at tale med?

  Ung På Linje og Ung Online er et uforpligtende og anonymt samtaletilbud til unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogen at tale med om problemer og oplevelser. 

  Vi er klar til at tale med dig – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Vi taler om lige præcis det, du har lyst til. Hos os kan alt deles.

  Som noget nyt er Ung på Linje og Ung Online nu også henvendt til unge med kognitive funktionsnedsættelser, som før kontaktede os via Os Online. Så skriv blot til os i chatten her.

  Vi glæder os til at skrive/snakke med jer :-)

  Har du lyst til at snakke?

  Ring på 70 12 10 00 eller besøg chatten her.

  Telefonen er åben hver:
  Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19-22.

  OBS! Telefonen er desværre lukket indtil mandag d. 23 november og d. 7. december

  Vi arbejder hårdt på at få flere frivillige, så vi kan tage telefonen, hver gang I har brug for os.
  Indtil da er I velkomne til at chatte med os i stedet for.
  Chatten er åben hver:
  Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19-22.

  OBS: Chatten holder desværre lukket den torsdag d. 19., fredag d. 20. og søndag d. 22. november.
  Hvis du oplever at blive smidt af telefonen efter et par bip, betyder det blot, at linjen er optaget. Du er velkommen til at prøve at ringe igen senere.

  Unge, der lytter
  Hvad end det er midlertidigt eller permanent, stort eller småt, godt eller skidt, sidder unge frivillige klar til at tale med dig om det, der fylder lige nu og her. Samtalerne kan dreje sig om alt mellem himmel og jord, f.eks. selvmordstanker, kærlighed, ubehagelige oplevelser, ensomhed, mobning, sorg og sex.

  Unge frivillige sidder klar ved chat og telefon for at lytte og snakke om lige præcis det, du har brug for i den anden ende. Alle er mellem 20 og 30 år og har vidt forskellige baggrunde. De frivillige er ikke professionelt uddannede, men kender til alle de problemer, man bakser med, når man er ung.

  Læs mere om, hvordan du kan komme til at snakke med os her.

  TOP 5 SAMTALEEMNER
  Ung på linje_ung online_chatrådgivning_ungdommens røde kors

  Ensomhed     Kærlighed     Seksualitet & krop Psykiske lidelser   Familie

  UPL_Ungdommens Røde Kors
  Ungdommens Røde Kors_UPL_Unge der lytter

  Familien var svær at snakke med

  "Da min mor fik kræft, var min familie ikke så god til at snakke om det. Heldigvis havde jeg en god ven, som var der for mig. Hun var altid kun et opkald væk - også på dagen, hvor min mor skulle opereres. Det vil jeg gerne kunne gøre for andre. Derfor er jeg frivillig i Ung På Linje."

  Ungdommens Røde Kors_UPL_chatrådgivning_ung på linje_ung online

  Vi tager alle problemer alvorligt

  "Ingen mennesker skal gå rundt og have følelsen af, at deres problemer vil belemre andre, uanset om de er store eller små. Jeg har selv erfaret, hvor vigtigt det er at kunne snakke med andre om ting, der gør min hverdag sværere. I Ung På Linje tager vi alle problemer lige alvorligt, fordi det er så vigtigt at have nogen at snakke med.”

  • Hvordan foregår Ung På Linje/Ung Online?

   Alle unge mellem 13 og 30 år kan ringe til Ung På Linjes telefon eller chatte med Ung Online på nettet. Både de frivillige og de unge er anonyme, da det er den bedste forudsætning for en åben og uforpligtende samtale.

   Ung På Linje og Ung Online er baseret på tavshedspligt, anonymitet og underretningspligt.

   Har du spørgsmål til Ung På Linje eller Ung Online, kan du skrive til os på upl@urkmail.dk.

  • Hvad snakker man om?

   Ung På Linje og Ung Online er en hjælp til unge, som mangler nogen at tale med om emner som ensomhed, familie, skole, uddannelse, mobning, selvmord, spiseforstyrrelser, sex, kærlighed og jalousi. Samtalerne svinger meget i karakter. De kan handle om både sjove og gode oplevelser, men også de hårde og svære. Derfor bruger og støtter de frivillige hinanden meget i Ung På Linje og Ung Online.

  • Hvem kan blive frivillig hos Ung På Linje og Ung Online?

   De frivillige i Ung På Linje og Ung Online er mellem 20-30 år. Det er et ung-til-ung-projekt og ikke en decideret rådgivningslinje. Det betyder, at du som frivillig ikke må være en del af Ung På Linje og Ung Online, hvis du er færdiguddannet indenfor fagområder, der har en professionel rådgivende funktion såsom psykolog, psykoterapeut eller coach.

   Styrken ved Ung På Linje og Ung Online er netop, at de frivillige også bare er unge, som kender til hverdagens op- og nedture og derfor er på bølgelængde med de unge, der ringer eller skriver.

  • Hvordan bliver jeg frivillig?

   Som frivillig vil din evne til at lytte og forstå ofte blive udfordret. På hver vagt vil du møde nye udfordringer, for du ved aldrig, hvad din næste samtale handler om. Det kan være en ung pige, der vil fortælle om sin søde kæreste. Eller en ung fyr, der er frustreret over sin mors druk og vold.

   Alle frivillige gennemgår et grundkursus med fokus på ungdomspsykologi, samtaleteknik og aktiv lytning. Du modtager også fast supervision af psykologer og får spændende muligheder for efteruddannelse.

   Vi ser gerne, at du bruger ca. 20 timer om måneden som frivillig, og at du deltager i det organisatoriske arbejde som eksempel PR og efteruddannelse. Aktiviteten holder til i København. Det er desværre ikke muligt at arbejde hjemmefra.

   Kunne det være noget for dig? Skriv til os på blivfrivillig@gmail.com.

  Har du selvmordstanker? Ring til Livsliniens telefonrådgivning på 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04