Ung på Linje og Ung Online

  Går du med tanker, som er svære at dele med andre? Har du brug for at fortælle om en oplevelse? Eller mangler du bare en at tale med?

  Ung På Linje og Ung Online er et uforpligtende og anonymt ung-til-ung samtaletilbud. Samtaletilbuddet er til dig, som er mellem 13 og 30 år, og som mangler nogen at snakke med om problemer og oplevelser.

  Vi er klar til at tale med dig – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Vi taler om lige præcis det, DU har lyst til. Hos os kan alt deles.

  Har du brug for en at snakke med? Så skriv til os i chatten eller ring til os.

  Vi glæder os til at skrive/snakke med dig :-)

  Har du lyst til at snakke?

  Ring på 70 12 10 00 eller chat med os her.

  Telefonen er åben hver:
  Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19-22.

  OBS! Telefonen er desværre lukket d. 22/2 og 1/3.
  Chatten er åben hver:
  Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19-22.
  Hvis du oplever at blive smidt af telefonen efter et par bip, betyder det blot, at linjen er optaget. Du er velkommen til at prøve at ringe igen senere.

  Unge, der lytter

  Uanset om det er midlertidigt eller permanent, stort eller småt, godt eller skidt, så sidder vores unge frivillige klar til at tale med dig om det, der fylder lige nu og her. Vi sidder klar ved chatten og telefonen til at lytte og snakke om lige præcis det, du har brug for.

  Ung på Linje er også henvendt til dig, som har ADHD, autisme, senhjerneskade, udviklingshæmning eller CP, og som har svært ved at begå dig online og afkode kommunikation på de sociale medier. Læs mere og skriv til os i chatten her

  • Hvem kan ringe eller chatte med UPL?

   Alle unge mellem 13 og 30 år kan ringe til Ung På Linjes telefon eller chatte med Ung Online på nettet. Både dig og de frivillige er anonyme, da det er den bedste forudsætning for en åben og uforpligtende samtale.

  • Hvem snakker jeg med?

   Vores unge frivillige sidder klar ved chatten og telefonen for at lytte og snakke om lige præcis det, du har brug for. Alle vores frivillige er mellem 20 og 30 år og har vidt forskellige baggrunde. De frivillige er ikke professionelt uddannede, men kender til alle de problemer, man bakser med, når man er ung.

  • Hvad snakker man om?

   Ung På Linje og Ung Online er et tilbud til dig, som er ung og som mangler nogen at tale med om emner som ensomhed, familie, skole, uddannelse, mobning, selvmord, spiseforstyrrelser, sex, kærlighed og jalousi. Samtalerne svinger meget i karakter. Det kan handle om både sjove og gode oplevelser, men også de hårde og svære. 

  Ung På Linje og Ung Online er baseret på tavshedspligt, anonymitet og underretningspligt. Du kan læse mere om hvad det betyder her. Her kan du også læse mere om, hvordan du kan komme til at snakke med os. 

  Har du flere spørgsmål til Ung På Linje eller Ung Online, kan du skrive til os på upl@urkmail.dk.

   

  TOP 5 SAMTALEEMNER
  Ung på linje_ung online_chatrådgivning_ungdommens røde kors

  Ensomhed     Kærlighed     Seksualitet & krop Psykiske lidelser   Familie

  Har du selvmordstanker? Ring til Livsliniens telefonrådgivning på 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05
  UPL_Ungdommens Røde Kors
  • Hvem kan blive frivillig hos Ung På Linje og Ung Online?

   De frivillige i Ung På Linje og Ung Online er mellem 20-30 år. Det er et ung-til-ung-projekt og ikke en decideret rådgivningslinje. Det betyder, at du som frivillig ikke må være en del af Ung På Linje og Ung Online, hvis du er færdiguddannet indenfor fagområder, der har en professionel rådgivende funktion såsom psykolog, psykoterapeut eller coach.

   Styrken ved Ung På Linje og Ung Online er netop, at de frivillige også bare er unge, som kender til hverdagens op- og nedture og derfor er på bølgelængde med de unge, der ringer eller skriver.

  • Hvordan bliver jeg frivillig?

   Som frivillig vil din evne til at lytte og forstå ofte blive udfordret. På hver vagt vil du møde nye udfordringer, for du ved aldrig, hvad din næste samtale handler om. Det kan være en ung pige, der vil fortælle om sin søde kæreste. Eller en ung fyr, der er frustreret over sin mors druk og vold.

   Alle frivillige gennemgår et grundkursus med fokus på ungdomspsykologi, samtaleteknik og aktiv lytning. Du modtager også fast supervision af psykologer og får spændende muligheder for efteruddannelse.

   Vi ser gerne, at du bruger ca. 20 timer om måneden som frivillig, og at du deltager i det organisatoriske arbejde som eksempel PR og efteruddannelse. Aktiviteten holder til i København. 

   Lyder dette som noget for dig? Så skriv til os på blivfrivilligupl@urkmail.dk

  Derfor er jeg frivillig hos Ung På Linje

  Ungdommens Røde Kors_UPL_Unge der lytter

  Familien var svær at snakke med

  "Da min mor fik kræft, var min familie ikke så god til at snakke om det. Heldigvis havde jeg en god ven, som var der for mig. Hun var altid kun et opkald væk - også på dagen, hvor min mor skulle opereres. Det vil jeg gerne kunne gøre for andre. Derfor er jeg frivillig i Ung På Linje."

  Ungdommens Røde Kors_UPL_chatrådgivning_ung på linje_ung online

  Vi tager alle problemer alvorligt

  "Ingen mennesker skal gå rundt og have følelsen af, at deres problemer vil belemre andre, uanset om de er store eller små. Jeg har selv erfaret, hvor vigtigt det er at kunne snakke med andre om ting, der gør min hverdag sværere. I Ung På Linje tager vi alle problemer lige alvorligt, fordi det er så vigtigt at have nogen at snakke med.”