Lektiecafe_Lambang_frivillig_ungdommens røde kors

  Vi vil ha' alle børn og unge med

  Vores tilgang

  I Ungdommens Røde Kors er vi flere tusind unge frivillige, der dagligt arbejder for at hjælpe børn og unge på kanten af samfundet ind i fællesskabet.

  Det at blive mødt af unge frivillige i øjenhøjde, skaber et ligeværdigt møde mellem frivillige og deltagerne i vores sociale aktiviteter. Deltagerne bidrager lige så meget til fællesskabet som de frivillige, og de er hverken passive brugere eller ofre, men netop ligeværdige deltagere, som udgør en værdi og bliver noget særligt for hinanden og for de frivillige.

  Der er tre særlige kendetegn for vores arbejde:

  • En unik ung-til-ung-tilgang
   Ungdommens Røde Kors er børnenes og de unges organisation. Alle vores aktiviteter er bygget op omkring, at unge hjælper unge. Den tilgang er unik og kendetegnende for Ungdommens Røde Kors. Og vi ved, det kan noget særligt.
    
  • Frivillighed rykker
   Alle vores aktiviteter drives af frivillige. Her møder du ikke professionelle behandlere eller fagfolk. Her møder du Freja, Mohammed og Kasper – almindelige unge, der er der af lyst. Vi kan se, at det gør en forskel.
    
  • Lokal forankring
   Vores aktiviteter udvikles og drives lokalt. De unge frivillige og deltagere er vores lokale eksperter. De ved, hvad der er brug for. Det gælder i Nuuk såvel som Nakskov. Vi samarbejder lokalt med fx kommuner, virksomheder, håndværkere og boligsociale medarbejdere.

  Børn og unge i en sårbar situation kan spejle sig i unge frivillige, da det er naturligt at spejle sig i mennesker på sin egen alder. På den måde får deltagerne gode rollemodeller i de frivillige. Vi oplever ofte, at deltagere selv melder sig som frivillige for at give deres gode oplevelser videre til andre børn og unge, der søger en udstrakt hånd og et ligeværdigt fællesskab.

  De unges stemmer
  Vi tror på de unge. Vi vil de unge. Vi er de unge. Hos os får ungdommen en stemme og bliver hørt.

  Unge har reelle problemer. Oplever uretfærdigheder, udfordringer og manglende handlemuligheder. Unge har drømme, visioner og idéer. Men hvor går man hen med alt det? For hånden på hjertet – hvem lytter egentlig, når en 15-årig taler?

  Det gør vi – og mere til! Vi giver de unge en platform og en stemme: uden filter, uforfalsket, ufortolket.

  De unges stemme_UFM_ungdommens røde kors
  Har du noget på hjerte, du gerne vil dele?