Frivillig og pige hvisker_Ungdommens Røde Kors

  Øjeblikke, der gør hverdagen nemmere

  Spilopperne

  Det er ikke altid nemt at være barn på et krisecenter. Hverdagen er usikker, man er væk fra sine venner, og mor er ofte ked af det. Igennem aktiviteter på krisecentre rundt om i landet sørger frivillige for, at børnene får en pause med leg og smil – og mor får en pause med de andre mødre.

  Spilopperne er aktiviteter for børn på landets krisecentre. Her er børnene i centrum. Gennem leg og gode oplevelser får børnene plads til at være børn og mulighed for at glemme hverdagens bekymringer. Imens kan mor snakke voksensnak med de andre voksne.

   

  Vil du give børn på landets krisecentre en tiltrængt pause?

  En nemmere hverdag
  I Spilopperne laver man lige præcis det, børnene har brug for. De frivillige sørger for at skabe gode øjeblikke og en tryg atmosfære for børnene, hvor der er plads til hygge og gode grin. Der bliver spillet spil, tegnet og leget fangeleg. Nogle gange bliver det til et museumsbesøg eller en tur i biografen. Der vigtigste er, at børnene får en god oplevelse og mulighed for at glemme noget af det svære, der fylder til hverdag.

  Det her er simpelthen den bedste dag i mit liv. Den følelse, man har indeni, er jo helt ubeskrivelig, for man ved godt, at de her børn sætter uendeligt meget pris på det

  - Joan, frivillig i Spilopperne

  12

  krisecentre

  er Ungdommens Røde Kors til stede på

  4

  efterværn

  findes der i Danmark

  2000

  børn

  kommer hvert år på krisecenter

  • Hvad skal jeg lave som frivillig i Spilopperne?

   Børnene har mere end noget andet brug for, at du som frivillig kommer med en masse overskud til leg og sjov. At være frivillig i Spilopperne kræver, at du har lyst og overskud til at engagere dig i børnene, mens du er på besøg. Du skal kunne afsætte to-tre timer to gange om måneden til at lave aktiviteter sammen med børnene.

   Som frivillig i Spilopperne er du med til at skabe lyspunkter i børnenes hverdag, og det kan betyde, at tiden på krisecenter bliver lidt lettere at overkomme.

   Interesseret? Hør mere.

  • Hvad er Spilopperne Efterværn?

   Når mor og barn flytter fra krisecentret igen, kan det være svært at starte forfra i et nyt hjem og med en ny hverdag. Derfor har vi har udvidet Spilopperne til også at indeholde Spilopperne Efterværn. Det foregår i samarbejde med Qnet. Qnet fungerer som en støtte i overgangen fra et liv med vold og frygt og krisecentre til et liv med en tryg hverdag og egen bolig.

   Denne støtte foregår blandt andet som fælles arrangementer for familierne. Her bliver der hygget med børnene, så mødrene kan bruge tiden på at skabe nye netværk med andre kvinder i samme situation og få råd til at træffe afgørende valg i forhold til deres fremtidige situation.

   Du kan også blive frivillig i Spilopperne Efterværn. Hør mere.

  • Vil du vide mere?

   Find alle vores klubber og Spilopper på kortet her - her kan du også finde kontaktoplysninger og åbningstider på de enkelte aktiviteter. 

   Send os en mail på info@urk.dk, hvis du vil høre mere om vores arbejde med Spilopperne eller Spilopperne Efterværn.