Landsmøde 2024
Landsmødet er Ungdommens Røde Kors’ øverste myndighed. Alle medlemmer er velkomne.
På Landsmødet vælges Landsstyrelsen, som mellem landsmøderne leder og udvikler organisationen efter den retning, som medlemmerne fastsætter på landsmødet. Det er også her vi drøfter vigtige emner med betydning for Ungdommens Røde Kors, fortæller om året, der er gået og ændrer vedtægterne, der er vores fælles regelsæt. Det vil sige, at du som medlem har stor indflydelse på, hvordan Ungdommens Røde Kors ser ud og fungerer. Derudover er det en god mulighed for at møde andre URK’ere fra hele landet, dagen byder nemlig også på en masse grin, læring og fest om aftenen.
I år afholder vi Landsmødet den 28-29 september. Det koster kun 100 kr. for hele weekenden, som både er med forplejning, overnatning og transport, hvis du har brug for det.
Du kan tilmelde dig lige her: Landsmøde 2024 | Ungdommens Røde Kors (nemtilmeld.dk)
Tilmeldingsfristen er torsdag d. 19. september.
Program:
Lørdag d. 28. september:
10.00 – 10.45: Check in og croissanter
10.45 – 10:50: Velkomst v. forperson Jonas Wiederholt Larsen
10:50 – 11:00: Generalforsamling del 1
- Valg af dirigent
- Valg af referent
- Godkendelse af forretningsorden
- Godkendelse af dagsorden
11:00 – 12:00: Generalforsamling del 2 – beretning og regnskab
- Landsstyrelsens beretning om aktiviteterne i det forløbne år og organisationens nuværende stilling
- Fremlæggelse af Ungdommens Røde Kors’ regnskab 2023
- Drøftelse og godkendelse af de aflagte beretninger
12:00 – 12:30: Frokost
12:30 – 12:45: Energizer
12:45 – 13:15: Jonas’ rammesætning ift. strategi
13:15 – 13:20: Kort pause
13:20 – 13:30: Mød din nye LAF-region
13:30 – 14:30: Procesplan og strategidrøftelse
14:30 – 15:00: Kaffepause
15:00 – 16:00 Generalforsamling del 3 - indkomne forslag
- Vedtægtsændringsforslag
- Resolutionsforslag
- Fastsættelse af kontingent for det kommende år
16:00 – 16:15: Energizer
16:15 – 17:00: Generalforsamling del 4 – valg til landsstyrelsen
- Politisk næstforperson
- Valg af menige landsstyrelsesmedlemmer
- Valg af suppleanter til landsstyrelsen
17:00 – 17:15: Eventuelt
17:15 – 18:00: Pause og klargøring til fest
18:00 – 19:00 Middag
19:00 – 01:00: Underholdning og fest
Søndag d. 29. september:
09:00 – 10:00: Morgenmad
10.00 – 11:00: Vælg mellem 2 oplæg
- Psykisk førstehjælp
- Gaming
11.00 - 12.00: Regionale teams
12.00 – 12.30 Frokost – farvel og tak for i år!
Landsstyrelsen består af 11 medlemmer, hvoraf følgende poster er på valg i år:
- 1 politisk næstforperson i 2 år
- 3 menige landsstyrelsesmedlemmer i 2 år
- 1 menigt landsstyrelsesmedlem i 1 år
- 2 suppleanter til landsstyrelsen i 1 år
- Intern revisor (2 år)
- Intern revisor (1 år)
- Intern revisorsuppleant (1 år)
På landsmødet skal der vælges to interne revisor og én intern revisorsuppleant, som har til opgave at vurdere, om Ungdommens Røde Kors anvender sine midler i overensstemmelse med de vedtægtsbestemte formål og strategier.
Du kan stemme på følgende kandidater til Landsmødet:
Andreas Samuel Jeppesen
Andreas har været aktiv i alt fra bestyrelsesarbejde i URK København til forperson og grundlægger af lokalafdeling, Ungdommens Røde Kors i Armenien.
"Det vi er allerbedst til i Ungdommens Røde Kors er at opbygge fællesskaber, hvor børn og unge kan blive set og hørt, og hvor der er plads til dem. Det er vores største force og stærkeste drivkraft. Det er med til at forebygge ensomhed og udelukkelse, og det gør hver dag en utroligt stor forskel i tusindvis af børn og unges liv i Danmark. Jeg gerne vælges til Landsstyrelsen, fordi jeg håber på at kunne være med til at værne om den organisation, som URK er for mange børn og unge landet over og for at videreudvikle URK til at være en organisation, hvor vores frivillige bedst muligt kan gøre den forskel, de brænder for.”
Benedikte Rønn
Benedikte har været aktiv på både ferielejr, i børnecaféen Oasen på Rigshospitalet og har været politisk næstforperson i landsstyrelsen det seneste år.
”URK gør en kæmpe forskel i dag for børn og unge over hele landet. Men jeg tror på, at vi kan gøre endnu mere. Vi kan nå ud til flere børn og unge i udsatte positioner, vi kan være med til at deres stemmer høres af politikere, og vi kan arbejde for, at flere unge bliver en del af vores frivillige fællesskaber. Det kræver, at URK er en stærk og stabil organisation. Jeg stiller op som politisk næstforperson for at være med til at sikre det”
Fatima Murkas
Fatima har blandt andet været aktiv i en lektiecafé, på ferielejr og på Udrejsecenteret Kærshovedgaard. Hun er forperson i lokalafdelingen i Silkeborg.
”Jeg vil være med til at udvikle URK og sikre, at vi som organisation forholder os til de børn og unge, vi arbejder med, og hvordan vi bedst støtter dem, så endnu flere sårbare børn og unge kan få den betydningsfulde hjælp og støtte, som vores organisation på fineste vis sørger for. Samtidig ser jeg potentiale i at styrke vores interne samarbejde, så det bliver endnu mere overskueligt at være frivillig. Vores indsats gør en enorm forskel for tusindvis af børn og unge, og jeg vil arbejde for at fastholde trygge og støttende miljøer, hvor vores frivillige kan yde deres bedste.”
Mathilde Bager
Mathilde har været frivillig på kvindekrisecenteret Egmontgården og på ferielejr. Hun er workshopsfacilitator på Life Skills og har været i Grønland som en del af URK-beredskabet.
”Udsatte børn og unge er en hjertesag for mig, og jeg ser det derfor som den mest meningsfulde opgave at dedikere min tid til at styrke Ungdommens Røde Kors arbejde. Efter syv år i organisationen, har jeg på tæt hold oplevet hvor betydningsfulde vores aktiviteter er, og hvor stort et forandringspotentiale de rummer. Jeg er drevet af en umættelig motivation og tro på, at vi i Ungdommens Røde Kors kan endnu mere, end det vi allerede gør – et potentiale jeg vil arbejde hårdt for at forløse, så vi kan være noget særligt for endnu flere børn og unge.”
William Heide
William har været frivillig på ferielejren Eventyrlejren.
”Jeg synes det er så fedt at gøre en positiv forskel for børn og unge ved at møde dem i øjenhøjde, og i den korte tid jeg har været i URK har jeg oplevet et kæmpe engagement, der ligner mit eget. Jeg har oplevet hvor stor en forskel vi kan gøre i den enkeltes liv, og i landsstyrelsen, vil jeg gøre mit allerbedste for at katalysere det. Jeg har solid erfaring fra at være næstforperson i en anden stor ungdomsorganisation, der også er drevet af frivillighed. Denne erfaringer har givet mig indsigt i hvordan man skaber en stærk organisatorisk kultur der skal til for at drive en effektiv organisation der er i vokseværk, samt de politiske evner til at arbejde sammen med andre, for at nå de mål, der som så kan ligne er ude for vores kontrolsfære.”
Alle medlemmer kan stille op til Ungdommens Røde Kors’ landsstyrelse. Deadline for indsendelse af kandidatur var jf. vedtægterne § 8 stk. 6 d. 17 august kl. 24.00
Hvis du har spørgsmål til skemaer, processen eller lignende, kan du kontakte direktionssekretær Amalie Dahlerup Hermansen (amalie@urk.dk) eller landsforperson Jonas Wiederholt Larsen (jonas.larsen@urk.dk)
-
Hvor foregår landsmødet?
Landsmødet afholdes i København i år.
Hvert andet år afholdes Landsmødet i København, og hvert andet år afholdes det i Jylland eller på Fyn. -
Hvad koster det?
Det koster 100 kr. at deltage. Til gengæld får du fuld forplejning, overnatning hvis du har brug for det og transporten betalt.
Hvis du gerne vil deltage i landsmødet, men ikke har mulighed for at betale de 100 kr. som landsmødet koster, kan URK dække dit deltagergebyr – sæt x i tilmeldingsblanketten.
-
Hvordan tilmelder jeg mig landsmødet?
Du tilmelder dig via skemaet her:
Landsmøde 2024 | Ungdommens Røde Kors (nemtilmeld.dk)
Tilmeldingsfristen er kl. 24.00 d. 19. september. -
Hvad hvis jeg ikke er medlem?
For at kunne deltage, have stemmeret og stille op til tillidsposter på landsmødet er det et krav at være medlem. Det koster 100 kr. om året.
Du kan melde dig ind her:
urk.dk/bliv-medlem