International_Ungdommens Røde Kors

Her er vi internationalt

Røde Kors er en international bevægelse, som altid er til stede, hvor folk er i nød. Ungdommens Røde Kors er en del af denne bevægelse, men yder ikke nødhjælp. Vi samarbejder med Dansk Røde Kors om at skabe udvikling de steder, hvor det er særlig svært at være ung. Vi har gennem flere år været repræsenteret i Grønland, Afrika, Mellemøsten og Østeuropa.

International_Grønland_Ungdommens Røde Kors

Grønland

Grønlands Røde Kors og Ungdommens Røde Kors arbejder tæt sammen om at styrke en ungdomsbevægelse i Grønland, der gennem frivillige, sociale indsatser skaber støttende og forebyggende aktiviteter målrettet og ledet af grønlandske unge.

International_Uganda_Sådan_arbejder_vi_Ungdommens Røde Kors

Afrika

Afrika har aldrig været yngre. Lige nu er der en historisk stor ungdomsgeneration på tværs af de afrikanske lande. Det er dem, der er kontinentets fremtid. Ungdommens Røde Kors arbejder for at fremme unges sundhed og give dem en platform til at handle og forandre deres lokalsamfund til det bedre. Pt. har vi projekter i Zimbabwe og Malawi.

International_Mellemøsten_Ungdommens Røde Kors

Mellemøsten

Ungdommens Røde Kors har i en årrække været til stede forskellige steder i Mellemøsten, hvor vi har arbejdet for at styrke unge mænd og kvinders lige og aktive deltagelse i samfundet.

International_Østeuropa_Ungdommens Røde Kors

Østeuropa

Ungdommens Røde Kors' frivillige arbejder tæt sammen med unge på tværs af Europa i bl. a. Bulgarien, Ukraine, Rumænien og Kirgisistan. Vi arbejder med at opbygge handlekraftige, lokale ungefællesskaber og fremme social inklusion af marginaliserede grupper.

 • Hvordan kan jeg være med?

  Der er masser af muligheder for at gøre hele verden til et bedre sted at være ung - også selvom man bor i Danmark. Som frivillig i Danmark arrangerer man sig oftest i tværgående grupper, der har en særlig interesse - f.eks. for Life Skills - ligesom unge i vores partnerlande. Der findes også mere regionale grupper, der står for f.eks. de afrikanske projekter.

  Man kan være med ved f.eks. at arrangere informationsmøder og aktiviteter på danske skoler og gymnasier og fundraise og organisere debatter, arrangementer og konferencer, som sætter fokus på unge i verden.

  Man kan også være vært for frivillige fra andre Røde Kors-selskaber, som besøger Danmark, og man er med til at støtte de danske frivillige, som er udsendt. 

  Interesseret i at høre mere? Skriv til os på urk-international@urk.dk.

 • Kan jeg komme ud at rejse med Ungdommens Røde Kors?

  Vi sender desværre kun meget få unge til udlandet, hvor de er med til at understøtte vores internationale programmer som ungdomsledere. Som regel sender vi frivillige af sted, som allerede har erfaring fra Ungdommens Røde Kors. Alle internationale tilbud vil blive slået op på hjemmesiden. Man kan ikke søge uopfordret.

 • Hvem samarbejder Ungdommens Røde Kors med i udlandet?

  I vores internationale projekter arbejder vi tæt med Dansk Røde Kors. Vi samarbejder også altid med det pågældende lands Røde Kors eller Røde Halvmåne selskab. Er vi f.eks. i Grønland, er vores nærmeste partner derfor Grønlandsk Røde Kors.

  Det lokale partnerskab sikrer både projektets bæredygtighed og sørger for, at der konstant er fokus på de vigtigste behov i det enkelte lokalområde.

 • Hvor kan jeg finde ud af mere?

  Er du nysgerrig efter at få et indblik i, hvordan andre unge arbejder med frivillighed ude i verden, så besøg www.red-y.org.

Vidste du...
International_Zimbabwe_Ungdommens Røde Kors

at vi sender danske ungdomsledere til partnerlande, hvor de sammen med lokale arbejder for at fremme forholdene for områdets unge?