Vores mission

  I Ungdommens Røde Kors insisterer vi på, at alle kan gøre en forskel – også selvom de ikke er en del af Ungdommens Røde Kors. Vi tror på, at alle kan være noget særligt for nogen. Vi ved nemlig, at alle har noget at byde ind med i fællesskabet.

  Vi vil et samfund, hvor alle er noget særligt for nogen. Det betyder et samfund, hvor alle føler, de hører til og indgår i meningsfulde fællesskaber. Vejen er lang, udfordrende og spændende. Det er ambitiøst, men ikke umuligt. For at realisere vores ambition skal vi arbejde fokuseret og strategisk. Derfor har vi besluttet os for at arbejde med følgende mål:

  Det skal være naturligt at tage ansvar, der rækker ud over én selv
  Vi arbejder for, at børn og unge har mulighed for at gøre en forskel for sig selv og andre. Vi har positive forventninger til børn og unge. Vi ved nemlig, at det er altafgørende for dem, at nogle regner med dem og forventer, de er en del af fællesskabet.

  Det skal være attraktivt at deltage i fællesskaber på tværs af sociale skel
  Når vi er sammen med mennesker, der ikke ligner os selv, lærer vi noget nyt. Vi får en forståelse for, at verden kan se anderledes ud, end vi oplever den.

  Det skal være attraktivt at investere i alle udsatte børn og unge
  Det koster samfundet både tid, penge og ressourcer, hvis der ikke investeres i børn og unge, som står udenfor. Alle har et ansvar: Staten, virksomheder, organisationer – og du og jeg. En investering i børn og unge er en investering i fremtiden.

  Strategi og udviklingsplan
  Fremtidsværksted_tre frivillige_skilt_ungdommens røde kors

  Læs mere om vores strategi og udviklingsplan

  Vil du være med til at gøre visionen til virkelighed?
  Ungdommens Røde Kors_strategi_vejen til fremtiden

  Se her, hvordan Ungdommens Røde Kors' strategi blev til.