Dreng og frivillig_kantsten_ungdommens røde kors

  Vi snakker os ud af konflikten

  Gademægling

  Din bedste ven er gået bag din ryg og har spredt rygter om dig. Hvad gør du ved det? Slår du ham? Råber du ad ham? Fryser du ham ud af vennegruppen? Eller finder du i stedet en måde at snakke med ham på?

  Vi oplever konflikter alle steder - i skolen, i vennegruppen, derhjemme, og når vi er ude. Nogle gange kan konflikterne nemt håndteres, men andre gange ved man ikke helt, hvad man skal gøre. I Gademægling træner vi unge at håndtere alle typer konflikter.

  En tryggere hverdag

  Følelser, der opstår i en konflikt, kan være svære at håndtere. I Gademægling lærer unge at genkende og ændre mønstrer, som fører til konflikter i deres vennegruppe, klasse eller lokalområde. På kurset får de konkrete værktøjer til at håndtere deres egne konflikter og til at mægle mellem andre, så konflikter løses på en konstruktiv måde.

  Gennem workshops med rollespil, leg, samtaler og refleksionsøvelser bliver de unge bevidste om deres egne handlemønstre, og hvad de selv kan gøre for at forhindre, at konflikter eskalerer.

  Vi rekrutterer frivillige gademæglere 1-2 gange om året, så hold øje med frivilligopslag eller skriv en mail til os, hvis du vil høre mere.

  Kontakt

  Vil du vide mere om Gademægling?
  Så skriv til konsulent Tine Malm på tine.m@urk.dk 

  Jeg har lært at forsvare mig selv med dialog, og jeg har lært, hvor stærke ord kan være i forhold til det fysiske

  - Nedim, gademægler

  • Hvorfor skal jeg være med i Gademægling? 

   Fordi du gerne vil ændre den måde, konflikter løses – eller ikke løses på.

   Hvis du er med som frivillig instruktør, får du en professionel uddannelse i konflikthåndtering, og du kommer til at indgå i et spændende og lærerigt miljø, hvor du er med til at styrke unges kompetencer i kommunikation og konflikthåndtering.

   Hvis du selv ønsker at skabe forandringer i dit område, skal du være med, fordi du gerne vil lære at håndtere egne og andres konflikter og skabe positive forandringer.

  • Hvad skal jeg lave som instruktør?

   Din rolle som instruktør er at tilrettelægge workshops og undervise i konflikthåndtering i samarbejde med dine medfrivillige.

   Som frivillig gademægler skal du være mellem 22 og 35 år. Du skal være robust og klar på at håndtere nogle unge med forskellige baggrunde og behov.

   Gademægling består af tre workshops, som guider de unge igennem forskellige stadier af konflikthåndtering:

   1. Konfliktværkstedet: Her øver deltagerne sig i at styre deres egne konflikter
   2. Mæglingsværkstedet: Her lærer de unge at mægle i andres konflikter
   3. Instruktørværkstedet: Her lærer de unge at undervise andre som instruktører i Gademægling

  • Hvor kan jeg høre mere?

   Har du spørgsmål til Gademægling? Så send en mail til konsulent Tine Malm på tine.m@urk.dk eller Ninna Bach på ninna@urk.dk

  Vidste du at...

  at Norges Røde Kors startede Gademægling i 1995?