NSF_ung indsat_fængsel_lektier_frivillig_ungdommens røde kors

  Frie Studerende

  Er du løsladt og har brug for hjælp til studiet? Så kan du få en studiestøtte gennem Ungdommens Røde Kors.

  Vi ved, at det kan være svært at komme gennem studiet, når man er tidligere indsat. Det kan både være det faglige og det sociale, der driller.

  Derfor tilbyder vi studiestøtte til dig, der har været indsat, og som skal bruge en hjælpende hånd til at komme gennem studiet. Du vil blive matchet med en af vores dygtige frivillige, som kan hjælpe dig med lige præcis det, du har brug for. 

  Send os en mail, hvis du vil have en studiestøtte eller bare høre mere. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

  Mail: urk.studerendefanger@urk.dk

  Er du fagperson?
  Læs mere nederst på siden

  Om Frie Studerende

  Frie Studerende er Ungdommens Røde Kors’ tilbud om studiestøtte til løsladte, der gerne vil tage en uddannelse på den anden side af murene. Uddannelse er den bedste vej ud af kriminalitet, og vi ved, at rigtig mange løsladte gerne vil studere. Men vi ved også, at det kan være rigtig svært.

  Som en del af Frie Studerende bliver den løsladte koblet op med en frivillig studiestøtte, som hjælper med alt det, der er svært, når man ikke er vant til at studere. De mødes typisk en-to gange om ugen i løbet af et semester, og studiestøtteforløbene viser rigtig gode resultater. Vi tilbyder også studiestøtte i et online forløb, når det giver bedst mening for begge parter. Frie Studerende - studiestøtte til løsladte er en del af aktiviteten Studerende Fanger - studiestøtte til indsatte.

  Jeg begår ikke kriminalitet. Men jeg vil også bare sige, det er utrolig svært at blive en del af samfundet igen, fordi der er så stor social eksklusion. Når du kommer ud igen, så har man bare ikke så meget viden om ’den normale verden’(…) Min første skoledag kom jeg i skole med en plastikpose til at have mine bøger i. Det siger alt om, hvor man er henne, når man starter på de her ting.”
  - Casper, tidligere indsat, om Frie Studerende

  Henvis til Frie Studerende

  Frie Studerende samarbejder med en række kontorer i Kriminalforsorgen og sociale organisationer, som henviser til vores tilbud. Vi har masser af frivillige, der står parat til at hjælpe, så vi tager meget gerne imod flere henvisninger. Hvis du er fagperson på området og har kontakt til løsladte, der kunne have gavn af en studiestøtte, så vil vi meget gerne høre fra dig! 

  Mail: urk.studerendefanger@urk.dk

  Download vores flyer her