Life Skills

  Uanset om vi befinder os på indlandsisen eller savannen, er vores primære rolle at støtte og styrke engagementet hos den lokale ungdom og tilbyde dem redskaber til at forbedre deres livssituation og lokalmiljø via sociale indsatser, oplysning og kapacitetsopbygning.

  Internationalt arbejder Ungdommens Røde Kors med et undervisningsprogram, som vi kalder Life Skills. Programmet styrker unges kompetencer og giver dem konkrete værktøjer til at træffe positive, sunde livsvalg og engagere sig i deres samfund.

  Life Skills styrker unge på tre niveauer:

  • Det personlige – ved at styrke selvværd og selvforståelse
  • Det relationelle – ved at øge forståelsen for, hvordan man indgår i og bidrager til positive fællesskaber
  • Det samfundsmæssige – ved at øge forståelsen for, hvordan man indgår i og bidrager aktivt til samfundet

  Da jeg kom hjem fra krigen, var jeg bange for alle mennesker, og mange hadede mig på grund af de ting, jeg blev nødt til at gøre i Lord’s Resistance Army. Da jeg kom med i Life Skills-programmet, lærte jeg først og fremmest, hvordan man får nye venner. Her blev jeg accepteret på trods af de ting, som jeg har været igennem

  Otto James, 22 år, tidligere børnesoldat i Norduganda

  En Life Skills-session kan gennemføres på helt ned til to timer. Der er typisk to facilitatorer med, og sessionen kan laves hvor som helst, de unge er (fritidsklubber, klasselokale osv.). Det er et gratis tilbud.

  Et typisk Life Skills-forløb foregår således:

  • I booker Ungdommens Røde Kors til en Life Skills-session her. Skriv til lifeskills@urkmail.dk
  • Facilitatorerne planlægger en session på baggrund af jeres specifikke ønsker. Vi designer altid forløbene, temaerne og øvelserne, så de matcher jeres behov.  
  • I løbet af sessionen opnår de unge nødvendige færdigheder til effektivt at håndtere hverdagens ændringer, udfordringer og muligheder, og øvelserne er med til at skabe diskussion og refleksion blandt de unge.


  I vores Life Skills-manual kan du læse mere om forløbet og se eksempler på, hvordan en session kan se ud. Du kan også bruge manualen til at lave dit eget forløb. 

  • Hvad er formålet med Life Skills?

   Formålet med Life Skills er at give unge redskaber, der kan hjælpe dem med at håndtere forandringer, udfordringer og muligheder i deres hverdag.

   Life Skills er en metode til at udvikle selvtillid, modstandsdygtighed  og egne kompetencer, indgå i relationer og aktivt engagere sig i samfundet.

  • Hvad kan danske unge bruge Life Skills til?

   Måske kan nogle af de emner, Life Skills-programmet handler om, virke indlysende for danske unge. Men i Ungdommens Røde Kors mener vi, at alle unge har en stemme, der skal lyttes til.

   Grundidéen i Life Skills er, at unge møder andre unge i et rum, hvor deres holdninger kan deles uden løftede pegefingre eller belærende voksne. Idéen er ganske enkelt at give plads til emner og diskussioner, de unge selv oplever som vigtige, og på den måde skabe en mulighed for, at unge i fællesskab kan reflektere over tilværelsen, venskaber eller samfundet.

   For unges holdninger er altid værd at lytte til – uanset nationalitet, køn og religion!

  • Hvad kan emnerne til en Life Skills-session være?

   En Life Skills-session kan handle om mange ting; f.eks. social inklusion, sunde livsvalg, følelser, stress, hverdag, venskaber, sociale medier og meget mere. Det bestemmer de unge selv.

   Vi kan sammen skræddersy et forløb, der passer til jeres behov.

   Du kan finde mere inspiration til emner på vores online platform red-y.org og vores Life Skills-manual.

  • Hvem kan booke en Life Skills-session?

   Alle skoler, institutioner og organisationer kan booke Ungdommens Røde Kors’ unge frivillige til at komme ud og lave Life Skills-sessions. Lige nu er vi til stede i København, Roskilde, Slagelse, Korsør og Skælskør.

   Life Skills henvender sig primært til unge, som har lyst til engagere sig i deres lokalsamfund sammen med andre unge - uanset hvilke udfordringer, tanker og drømme, der fylder.

   Har du lyst til at booke en Life Skills-session eller høre mere om det, kan du skrive til os på lifeskills@urkmail.dk.

  • Kan jeg lave mit eget Life Skills-forløb?

   Lærere, pædagoger, frivillige eller andre med interesse i Life Skills kan nemt lave deres eget Life Skills-forløb med udgangspunkt i vores materiale her.

  • Hvordan kan jeg blive Life Skills-facilitator?

   Vi uddanner løbende Life Skills-facilitatorer, som kan tage ud og undervise andre unge i Life Skills.

   Du er altid velkommen til at kontakte os og få en snak om, om Life Skills er noget for dig. Skriv til os på lifeskills@urkmail.dk.

  vidste du...
  Fremtidsværksted_dialog_ungdommens røde kors

  Du kan lave dit eget Life Skills-forløb med vores materiale her.