Sygtung_fællesfoto_Ungdommens Røde Kors

  SygtUng

  Video og Podcast: #SygtUng

  Her kan du finde et udvalg af videoer og podcasts, der fortæller om livet som #Sygtung

  Livet som kronisk syg

  YouTuber og influencer Astrid Olsen mødtes gennem nogle uger med 17-årige Nanna for at blive klogere på at være #sygtung. Nanna lever nemlig et ungdomsliv, hvor hun er nødt til at ligge ned 22 timer i døgnet. Og hvad gør man så med fester, skole og veninder?

  Få svaret i videoen, der giver et indblik i Nannas liv. 

  Sygtung_Nanna_og_Astrid

  4 råd til dig, der er ven med en kronisk syg 

  Hvordan snakker du med din ven, som lider af en kronisk sygdom?  I videoen møder du fire virkelig irriterende typer, som du ihvertfald IKKE skal være. 

  Videoen er lavet af influenceren Lakserytteren, der sammen med Olivia og Liva brugte Snapchat til at sætte fokus på, hvordan vi kan blive bedre til at tale om sygdom.   

  Sygtung_aftenshowet

  Alene med min sygdom 

  Marcus er 22 år, og lever med dværgvækst og metafysær dysplasi af formen schmid. Han elsker at spille computer, træne og være sammen med vennerne, men det er ikke altid lige nemt når man sidder i en 150kg el kørestol. 

  Se hvordan han sammen med Youtuber Johan S. Jensen forsøger at nedbryde tabuerne omkring sin sygdom i denne video.

  Sygtung_MarcusJohan

  Jeg er ikke min sygdom

  Noa, Malou og Sara er alle tre en del af forestillingen "Jeg er ikke min sygdom". Sammen med syv andre sygdomsramte unge greb de mikrofonen for at fortælle om kampen for et godt ungdomsliv på trods af diagnoser og indlæggelser.

  Se teaseren for deres fortællinger.

  SygtUng_jeg er ikke min sygdom_ungdommens røde kors

  Sofia lider af tvangsoverspisning 

  23-årige Sofia lider af tvangsoverspisning - også kaldet BED - ligesom op mod 50.000 andre i Danmark. Det er flere end, der har anoreksi og bulimi til sammen.

  Se videoen hvor Sofia fortæller, om den skam hun har følt ved sin sygdom og behovet for at blive mødt med forståelse. 

  Sygtung_Sofia

  Karoline er kronisk syg 

  Det er svært at være ung og føle sig anderledes. Især når man hopper på Tinder, skal vælge billeder og finde en date. Den fornemmelse kender Karoline. 

  Hendes medicin giver kraftige bivirkninger, så hendes udseende ændrer sig markant på blot et par uger. Se i videoen, hvordan Karoline håndterer sin sygdom.  

  Sygtung_Karoline

  Jeg er hurtig - selvom jeg er handi 

  Som 2-årig blev Noa ramt af to blodpropper, og han har levet med spastiske lammelser lige siden. I dag er han er atlet for Danmarks paralympiske landshold og kæmper for at kunne sprinte sig med til VM.

  Se videoen for at få et indblik i Noas træning og hans 'drive' i livet.

   

   

   

  Sygtung_forestilling_portræt_noa

  Munter sangfugl, halv vinge

  Nanna er 17 år og lider af kroniske smerter, der binder hende til sengen 22 timer i døgnet. 

  I podcasten fortæller Nanna om, hvor svært det kan være at føle sig ung og 'normal' og samtidig forsøge at skabe sig en identitet, når omverdenen ikke rigtig forstår de udfordringer, der følger med en kronisk lidelse som hendes.

  Nanna_portræt

  Min sygdom er usynlig - men det er jeg ikke 

  Kristian har siden han var 12 år gammel levet med en svær svimmelhedssygdom, der startede med at komme til udtryk som alvorlige krampeanfald.

  I denne podcast fortæller Kristian om, hvor svært det er at være ung og indlagt på et hospital, og om hvor vigtigt det er, at langtidssyge børn og unge også har mulighed for at føle sig almindelige.

  Sygtung_Kristian

  Dinna lå i koma i 300 dage 

  I oktober 2017 vågnede Dinna op efter 300 dage i koma på grund af en betændelsestilstand i hjernen.

  I videoen fortæller hun om at komme tilbage til verden og livet - og om sin kamp for at kunne stå på egne ben.

  Sygtung_Dinna

  Asger kæmpede med en spiseforstyrrelse

  Asger har lidt af ortoreksi, som er en spiseforstyrrelse, der ofte viser sig i et overdrevet fokus på sund kost og træning.

  I videoen fortæller han om sin besættelse af træning og vægttab, men også om, hvordan han vil være med til at bryde tabuet for de mænd, der rammes af spiseforstyrrelser.

  Sygtung_asger