ehh_header

  Håndværkere gør en forskel

   

   

  Kampagnen

  En Hjælpende Hånd startede i 2015, hvor en lokal tømrer- og snedkermester fra Amager kontaktede Ungdommens Røde Kors med en idé om at gøre en forskel.

  Han så, hvor mange børn og unge der har det svært. Det ville han ikke finde sig i. Han fik den idé, at håndværkere - som han selv - kunne donere en dagsløn og hjælpe børn og unge, der har det svært, godt på vej i livet.

  Men det er også mere end det. Han var træt af at opleve, at nogle mennesker havde fordomme om håndværkere, og dem ville han gerne være med til at nedbryde.

  Idéen blev til En Hjælpende Hånd. En landsdækkende kampagne, hvor Ungdommens Røde Kors inviterer alle håndværkere til at være med til at gøre en forskel for børn og unge i deres region. På den måde, er man med til at hjælpe børn og unge tæt på en, og man gør derfor en forskel ikke bare for det enkelte barn eller den enkelte unge, men for hele lokalsamfundet.

  Hvorfor er der brug for kampagnen?
  I hver skoleklasse sidder der i snit to børn, der vokser op med ensomhed, fattigdom, vold eller misbrug tæt inde på livet. Deres chance for et godt liv med uddannelse, arbejde og gode familierelationer er lille i forhold til deres klassekammerater. Det er ikke fair. Vi ønsker, at alle børn og unge i Danmark får den hjælp, de har brug for.

  Efteråret står i håndværkernes tegn
  En Hjælpende Hånd inviterer alle håndværkere i hele landet til sammen at gøre en forskel for udsatte børn og unge i Danmark.
  Selve kampagneugen foregår i uge 46, hvor håndværkere opfordres til at deltage i kampagnen ved f.eks. at sælge en opgave til en kunde. Men hele efteråret vil En Hjælpende Hånd buldre derudad i hele landet, og man kan deltage frem til årets udgang. 
  Konceptet er simpelt; ved at donere et sponsorat på 2.500 kr. kan man sikre et barn eller en ung i et helt år i en af Ungdommens Røde Kors’ Fællesværker eller et års mentorforløb.

  Hvad sker der i efteråret?
  Ungdommens Røde Kors sætter fokus på indsamlingen med presse, events og markedsføring, der sikrer, at lokalsamfundet, kunder og ansatte får kendskab til kampagnen og de håndværkere, der støtter.
  Vi gør alt, hvad vi kan, for at sprede budskabet om kampagnen og hvem, der er med til at gøre en forskel for udsatte børn og unge lokalt i Danmark. 

  Sammen kan vi gøre en forskel for børn og unge i Danmark.
  Meld dig allerede nu, støt og gør en forskel i dit lokalområde.

   

  Kampagnen 2016
  En Hjælpende hånd_handske_håndværk_ungdommens røde kors

  Fra hvilken by kom der flest, hvilken faggruppe var bedst repræsenteret, og hvad gik pengene til?

   

  Jeg har valgt at støtte En Hjælpende Hånd, fordi organisationen bag er med til at sørge for et bedre miljø for vores børn og unge i vores nærområder. Et bedre miljø giver en tryggere tilværelse og dermed også en tryggere barndom. Jeg synes, at En hjælpende Hånd er et godt projekt, fordi der er fordomme overfor håndværkere, som ikke altid er retfærdiggjort... Men hvor ville vi være uden vores håndværkere?! Håndværkerne er med til forskønne verden og få det hele til at hænge sammen

  - Birna, Malermester Bäck