Spørgsmål og svar

  Her kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål til kampagnen. Kan du ikke finde, hvad du leder efter, er du meget velkommen til at skrive til Kommunikation -og fundraisingschef Line Holten Sichmann på line@urk.dk

  • Hvad er En Hjælpende Hånd?

   En Hjælpende Hånd er en kampagne, der hvert efterår inviterer alle håndværkere i hele landet til sammen at gøre en forskel for udsatte børn og unge i deres eget lokalområde.

   Det er børn og unge, der har brug for hjælp og støtte i en hård hverdag. Nogle kommer fra familier med vold, misbrug eller fattigdom, andre føler sig ensomme, mangler nogen at tale med, hjælp i skolen eller nogen, der kan få dem på ret køl. Deres chance for et godt liv med uddannelse, arbejde og gode familierelationer er lille i forhold til deres klassekammerater. Det er ikke fair. Vi ønsker, at alle børn og unge i Danmark får den hjælp, de har brug for.

   Det er her, håndværkere kan gøre en forskel. Konceptet er simpelt; ved at købe et sponsorat på 2.500 kr., kan du hjælpe et barn eller en ung i dit lokalområde til en tryggere hverdag og en bedre fremtid.

  • Hvornår ligger kampagnen?

   En Hjælpende Hånd 2018 ligger i uge 39.

   I denne uge laver vi ekstra meget larm i medier og på vores egne platforme for at gøre opmærksom på kampagnen og dem, der er med.

   Meld dig til allerede nu lige her.

  • Hvad går pengene til?

   I En Hjælpende Hånd går dit sponsorat til børn og unge i dit lokalområde. Du er altså med til at hjælpe børn og unge tæt på dig.

   Ungdommens Røde Kors har mere end 300 aktiviteter ca. 100 steder i landet, og dine penge går til aktiviteter og dermed børn og unge tæt på dig.
   Vores aktiviteter spænder bredt. Vi har f.eks.:

   • Lektiecaféer for børn, der har brug for en hjælpende hånd med lektierne
   • Ferielejre for børn og unge, hvis forældre ikke har mulighed for at tage dem med på ferie
   • Hospitalscaféer for sygdomsramte børn og unge, der har brug for et afbræk under indlæggelse
   • Mentorordninger for unge, der har brug for vejledning til at komme på rette spor
   • Og meget meget mere

   For et sponsorat på 2.500 kan du give et barn eller en ung et helt år i et af Ungdommens Røde Kors aktiviteter.

  • Hvor meget samler kampagnen ind?

   I 2017 indsamlede kampagnen over en halv million fra sponsorater og samarbejdspartnere. 

   Det betyder, at vi f.eks. kan lave 180 mentorforløb for unge, eller at vi kan give over 200 børn et helt år i en af vores aktiviteter eller en uge på ferielejr.

  • Hvem kan være med?

   Alle håndværkere og håndværksvirksomheder kan deltage. Du kan melde dig som firma eller som privatperson, og du kan donere det antal sponsorater, som du ønsker.

   Alle typer håndværk er velkomne. Hvert år deltager f.eks. tømrere, murere, entreprenører, elektrikere, VVS’ere, malere, glarmestre, håndværkere inden for nedrivning, isolering, ventilation, snerydning, brand og tyverisikring, beton, byggematerialer og mange flere.

   Kort sagt: kan du et håndværk, og har du lyst til at gøre en forskel, så vær med og gi’ en hjælpende hånd til børn og unge i Danmark.

  • Hvad får jeg for mit sponsorat?

   Hvert år sammensætter vi en lækker sponsorpakke til alle dem, der bidrager til kampagnen med et sponsorat.

   I 2018 indeholder pakken:

   • Viking Rubber-vest
   • Et støttediplom og webemblem
   • Kampagnemateriale til uddeling til kunder
   • Dit/din virksomheds logo på kampagnesiden
   • Presseindsats med dit/din virksomheds navn til din lokalavis (ved fire eller flere sponsorater)*
   • Status som samarbejdspartner og skræddersyet sponsorpakke (ved otte eller flere sponsorater)

   Og så er et støttesponsorat naturligvis altid fuldt fradragsberettiget.

  • Hvem står bag kampagnen?

   Ungdommens Røde Kors står bag kampagnen En Hjælpende Hånd. Vi er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation og hjælper udsatte børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, vold og kriminalitet. Organisationen udgøres af 5000 frivillige og 12.000 børn og unge.

   Alle børn og unge oplever forskellige problemer og har forskellige behov i deres hverdag. Derfor dækker Ungdommens Røde Kors’ aktiviteter også hele spektret: Fra forebyggende aktiviteter for børn og unge til aktiviteter for unge på kanten af samfundet. 

   Kunne det være noget for dig at være frivillig? Du kan se alle vores aktiviteter på kortet her - måske er der noget, der passer til dig. 
    

  Info om EHH

  I både 2016 og 2017 var tømrere den største faggruppe i kampagnen. Se, hvem der ellers deltog, og hvor de kom fra i 2016 og 2017:

  Støt En Hjælpende Hånd 2018

  En Hjælpende Hånd 2017

  81

  virksomheder

  støttede En Hjælpende Hånd i 2017

  540400

  kroner

  blev der indsamlet

  20

  faggrupper

  deltog i kampagnen