Asylcenter_frivillig_leg_thumbs up_ungdommens røde kors

Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål til kampagnen. Kan du ikke finde, hvad du leder efter, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til kampagneleder Sidsel Nybo Andersen på 24 20 68 60 eller sidsel.andersen@urk.dk.

 • Hvad er En Hjælpende Hånd?

  En Hjælpende Hånd er en kampagne, der i hele efteråret inviterer alle håndværkere i hele landet til sammen at gøre en forskel for udsatte børn og unge i Danmark.
  Det går løs i uge 46. Vi sætter fokus på indsamlingen med presse, events og markedsføring, der sikrer, at lokalsamfundet, kunder og ansatte får kendskab til kampagnen og de håndværkere, der støtter.

  I hver skoleklasse sidder der i snit to børn, der vokser op med ensomhed, fattigdom, vold eller misbrug tæt inde på livet. Deres chance for et godt liv med uddannelse, arbejde og gode familierelationer er lille i forhold til deres klassekammerater. Det er ikke fair. Vi ønsker, at alle børn og unge i Danmark får den hjælp, de har brug for.

  Det er her, håndværkere kan gøre en forskel. Konceptet er simpelt; ved at donere et sponsorat på 2.500 kr., kan du give et barn i et helt år i en af Ungdommens Røde Kors Fællesværker eller være med til at give et mentorforløb til en ung, som kan få støtte og opbakning til en bedre hverdag.

  Ungdommens Røde Kors vil sørge for at sprede budskabet og dagligt vise, hvem der er med til at gøre en forskel for udsatte børn og unge lokalt i Danmark. Meld dig allerede nu, støt og gør en forskel i dit lokalområde.

   

 • Hvad går pengene til?

  I En Hjælpende Hånd går dit sponsorat til børn og unge i din region. Du er altså med til at hjælpe børn og unge tæt på dig, og du er derfor med til at gøre en forskel ikke bare for det enkelte barn, men for hele lokalområdet.
  Det er børn og unge, der har brug for hjælp og støtte i en hård hverdag. Nogle kommer fra familier med vold, misbrug eller fattigdom, andre føler sig ensomme, mangler nogen at tale med, hjælp i skolen eller nogen, der kan få dem på ret køl.


  Derfor går dit sponsorat til aktiviteter, der kan hjælpe de børn og unge godt på vej. Helt konkret går din støtte til vores aktiviteter Fællesværker og mentor-forløb.

  Fællesværker er fysiske steder, hvor børn og unge kan komme.  Her er alt fra kreaværksteder, madlavning og bordfodbold til graffitiworkshop, sjippeklub og lektiehjælp. Der er plads til lige det, som lokalområdets børn og unge har lyst til og brug for. Her oplever de nye ting, får gode venner, og der er frivillige, der altid har mod på en snak, hvis der er brug for det.

  Når du støtter et mentor-forløb, er du med til at hjælpe en ung godt på vej i livet og give den støtte, han eller hun har brug for. Mange unge mangler et fast holdepunkt i tilværelsen eller voksne rollemodeller, der kan vejlede dem. I et mentorfoløb får en ung person tildelt en mentor – en voksen person, de kan snakke med om alt det, der trykker, og som kan hjælpe dem godt på vej. Det kan være guld værd, hvis man har en svær hverdag, mangler en voksen at tale med, eller har brug for hjælp til at komme godt på vej i livet.
   

  For et sponsorat på 2.500 kan du give et barn eller en ung et helt år i et af Ungdommens Røde Kors Fællesværker. Eller du kan være med til at give en ung et mentorforløb.

 • Hvem kan være med?

  Alle håndværkere og håndværksvirksomheder kan deltage. Du kan melde dig som firma eller som privatperson, og du kan donere det antal sponsorater pr. firma eller person, som du ønsker.
  Alle typer håndværk er velkomne. I 2016 deltog både tømrere, murere, entreprenører, elektrikere, VVS’ere, malere, glarmestre, håndværkere inden for nedrivning, isolering, ventilation, snerydning, brand og tyverisikring, beton, byggematerialer og en enkelt kok. 
  Kort sagt: kan du et håndværk, og har du lyst til at donere en dags arbejde, så vær med og gi’ en hjælpende hånd til børn og unge i Danmark.
   

 • Hvorfor er kampagnen kun for håndværkere?

  Vi ved, at håndværkere er en gruppe, der ofte gør rigtig meget for deres lokalområde. Det kan være som træner i fodboldklubben, som mentor, som mester for en lærling eller ved at tilbyde arbejdskraft til skoler, klubber og børnehaver.

  Derfor har vi valgt, at En Hjælpende Hånd skal være håndværkernes kampagne og give håndværkere mulighed for i samlet flok at gøre det, de i forvejen er rigtig gode til: at give en hjælpende hånd til folk, der har brug for det.
  Håndværkere er mange steder en stor ressource i lokalsamfundet; de brænder for deres lokalområde, og de gør rigtig meget for de nære samfund.

  Vi vil give håndværkere opmærksomheden i deres lokalområde – der hvor de bor, der hvor deres børn går i skole, der hvor de har deres kunder. Det er en god forretning for både os og dem, og vi er sikre på, at der er mange, der har lyst til at hjælpe. 

  Når man bidrager til En Hjælpende Hånd, så gør man en forskel ikke bare for det enkelte barn, men for hele lokalområdet. Vi opfordrer derfor også kunder til at bruge en lokal håndværker, der gør noget for området!
   

 • Hvordan melder jeg mig til?

  Kampagneugen løber i uge 46, men du kan tilmelde dig og støtte allerede nu!

  Tryk her – så er du med til at gøre en forskel for børn og unge i din region.

  Vil du gerne høre mere, inden du tilmelder dig, eller vil du støtte på en anden måde?

  • Tryk her og udfyld skemaet. Så kontakter vi dig hurtigst muligt med mere information om kampagnen og dine eller din virksomheds muligheder for at støtte.
  • Du er også velkommen til at kontakte kampagneleder Sidsel Nybo Andersen på 24 20 68 60 eller sidsel.andersen@urk.dk, hvis du har spørgsmål om kampagnen eller din deltagelse.
    
 • Hvordan kan jeg støtte?

  Du kan støtte på mange måder. Du kan f.eks.

  1. Sælge en opgave eller en dags arbejde til en kunde med lovning på, at du videregiver et sponsorat til Ungdommens Røde Kors.
  2. Starte en indsamling i din omgangkreds eller på din arbejdsplads og donere pengene til kampagnen.
  3. Tilmelde din virksomhed og støtte gennem den.
  4. Tilmelde dig som privatperson.
  5. Hanke op i din mester og overbevise ham om, at han skal tilmelde virksomheden eller lade dig og kollegaerne donere et sponsorat..
  6. Har du andre gode idéer? Vi er åbne, hvis du har andre forslag, og vi er sikre på, at vi sammen kan finde en løsning, der passer dig bedst.
    
 • Hvordan fungerer betaling?

  Du kan enten vælge at udfylde støtte-formularen, som du finder på STØT-knappen i øverste højre hjørne. Du udfylder blot formularen, og så er din støtte sikret.

  Vil du hellere betale med faktura, sender vi den gerne pr. mail. Kontakt kampagneleder Sidsel Nybo Andersen på 24 20 68 60 eller sidsel.andersen@urk.dk, hvis du ønsker denne løsning.

  I begge tilfælde kontakter vi dig efterfølgende for informationer, så vi kan sende dig din sponsor-pakke.
   

 • Hvad får jeg for mit sponsorat?

  Når du tilmelder dig En Hjælpende Hånd er du først og fremmest med til at sikre en bedre hverdag for børn og unge, der hvor du bor.

  Som tak for hjælpen for din støtte, vil vi gerne gøre noget godt for dig. Når du støtter kampagnen med et sponsorat på 2.500 kr. vil du derfor modtage en sponsorpakke, Sponsorpakken indeholder:

  • Kansas jakke 
  • Et støttediplom og webemblem
  • Kampagnemateriale til uddeling til kunder
  • Dit/din virksomheds logo på kampagnesiden
  • Presseindsats med dit/din virksomheds navn til din lokalavis (ved fire eller flere sponsorater)*
  • Kampagnevideo med din virksomhed på kampagnesiden (ved otte eller flere sponsorater)

  *Ved tilmelding inden 1. november

  HUSK: Et støttesponsorat er fuldt fradragsberettiget.

 • Kan jeg støtte med andre beløb end 2500 kr.?

  Ja, det kan du tro.
  Støttesponsoratet på 2500 er udregnet på baggrund af, hvad det ca. koster at have et barn eller en ung involveret i en aktivitet. 
  2500 svarer ca. til, hvad det koster at have et barn eller en ung i et af vores Fællesværker i et helt år, mens et års mentorforløb koster ca. 3000 kr.
  Pengene går blandt andet til uddannelse af frivillige, transport, mad og understøttelse og vedligeholdelse af aktiviteterne.

  Men vi tager naturligvis gerne imod både større og mindre sponsorater. Et sponsorat på 6000 kr. kan f.eks. sikre to mentorforløb til to unge mennesker, og et sponsorat på 7500 kan sikre tre børn og unge et års deltagelse i en aktivitet.
  Tre sponsorater af 1000 kr. kan ligeledes sikre et helt års mentorforløb, og alle bidrag hjælper.

  Du kan også støtte gennem MobilePay på 41882808 – her vælger du helt selv beløbet. Og alt tæller – både 100 kr., 1000 kr. og 10.000 kr.
   

 • Hvem er Ungdommens Røde Kors?

  Ungdommens Røde Kors står bag kampagnen En Hjælpende Hånd. Vi er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation og hjælper udsatte børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, vold og kriminalitet. Organisationen udgøres af 5000 frivillige og 12.000 børn og unge, som sammen har skabt over 320 aktiviteter i mere end 100 byer i Danmark.

  I Ungdommens Røde Kors er vi til stede både før, under og efter et problem rammer et barn eller en ung – stort som småt

  Alle børn og unge oplever forskellige problemer og har forskellige behov i deres hverdag. Derfor dækker Ungdommens Røde Kors’ aktiviteter også hele spektret: Fra forebyggende aktiviteter for børn og unge til aktiviteter for unge på kanten af samfundet. 
  Problemer kommer i alle størrelser og former. Nogle problemer kan man selv gøre noget ved, andre skal man have hjælp til. Vi er der både, når lektierne er svære, når du mangler en at snakke med, og når du føler, at samfundet har opgivet dig. 
  Den røde tråd i alle aktiviteter er, at de drives af unge frivillige, som hver dag hepper, giver ansvar og rykker børnene og de unge. Her er alle noget særligt for hinanden.

  Kunne det være noget for dig at være frivillig? Du kan se alle vores aktiviteter på kortet her - måske er der noget, der passer til dig. 
   

Kampagnen 2016
En Hjælpende hånd_handske_håndværk_ungdommens røde kors

Sidste år var tømrere den største tilmeldte faggruppe - hele 55 sponsorater kom fra tømrer-branchen. Se her, hvem der ellers støttede:

115

virksomheder

støttede En Hjælpende Hånd i 2016

32

procent

kom fra hovedstadsområdet

80

byer

var repræsenteret

Gør en forskel for børn og unge i dit nærområde

Jeg støtter Ungdommens Røde Kors, fordi de gør et fantastisk arbejde med at nå unge mennesker, som har det svært. Unge, som er blevet svigtet, skal samles op. Ellers kan f.eks. ensomhed, rodløshed eller misbrugsproblemer påvirke deres videre liv. Ungdommens Røde Kors’ fællesskaber og Fællesværker kan hjælpe de unge med at få mod på livet igen. En Hjælpende Hånd giver mig en meget direkte følelse af at gøre en forskel

- Anders Abildgaard, ABILDGAARD Konservering & Snedkeri