Asylcenter_frivillig_leg_thumbs up_ungdommens røde kors

  Spørgsmål og svar

  Her kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål til kampagnen. Kan du ikke finde, hvad du leder efter, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til:
  kampagneleder Sidsel Nybo Andersen på 24 20 68 60 eller sidsel.andersen@urk.dk.

  • Hvad er En Hjælpende Hånd?

   En Hjælpende Hånd er en kampagne, der hvert efterår inviterer alle håndværkere i hele landet til sammen at gøre en forskel for udsatte børn og unge i Danmark.

   I hver skoleklasse sidder der i snit to børn, der vokser op med ensomhed, fattigdom, vold eller misbrug tæt inde på livet. Deres chance for et godt liv med uddannelse, arbejde og gode familierelationer er lille i forhold til deres klassekammerater. Det er ikke fair. Vi ønsker, at alle børn og unge i Danmark får den hjælp, de har brug for.

   Det er her, håndværkere kan gøre en forskel. Konceptet er simpelt; ved at give et sponsorat på 2.500 kr., kan du hjælpe et barn eller en ung til en tryggere hverdag og en bedre fremtid.

  • Hvad går pengene til?

   I En Hjælpende Hånd går dit sponsorat til børn og unge i dit nærområde. Du er altså med til at hjælpe børn og unge tæt på dig.

   Det er børn og unge, der har brug for hjælp og støtte i en hård hverdag. Nogle kommer fra familier med vold, misbrug eller fattigdom, andre føler sig ensomme, mangler nogen at tale med, hjælp i skolen eller nogen, der kan få dem på ret køl.

   Hvert år går pengene til en ny type aktivitet. I 2017 gik pengene til klubber, Fællesværker og mentordninger.

   For et sponsorat på 2.500 kan du give et barn eller en ung et helt år i et af Ungdommens Røde Kors aktiviteter. Eller du kan være med til at give en ung et mentorforløb.

  • Hvem kan være med?

   Alle håndværkere og håndværksvirksomheder kan deltage. Du kan melde dig som firma eller som privatperson, og du kan donere det antal sponsorater pr. firma eller person, som du ønsker.

   Alle typer håndværk er velkomne. Hvert år deltager både tømrere, murere, entreprenører, elektrikere, VVS’ere, malere, glarmestre, håndværkere inden for nedrivning, isolering, ventilation, snerydning, brand og tyverisikring, beton, byggematerialer og mange flere.

   Kort sagt: kan du et håndværk, og har du lyst til at gøre en forskel, så vær med og gi’ en hjælpende hånd til børn og unge i Danmark.
    

  • Hvorfor er kampagnen kun for håndværkere?

   Vi ved, at håndværkere er en gruppe, der ofte gør rigtig meget for deres lokalområde og det nære samfund. Det kan være som træner i fodboldklubben, som mentor, som mester for en lærling eller ved at tilbyde arbejdskraft til skoler, klubber og børnehaver.

   Derfor har vi valgt, at En Hjælpende Hånd skal være håndværkernes kampagne og give håndværkere mulighed for i samlet flok at gøre det, de i forvejen er rigtig gode til: at give en hjælpende hånd til folk, der har brug for det.

   Vi vil give håndværkere opmærksomheden i deres nærområde – der hvor de bor, der hvor deres børn går i skole, der hvor de har deres kunder. Det er en god forretning for både os og dem, og vi ved, at der er mange, der har lyst til at hjælpe. 
    

  • Hvordan melder jeg mig til?

   En Hjælpende Hånd 2017 er slut.

   Er du interesseret i at støtte En Hjælpende Hånd 2018, kan du allerede nu sende en mail til Sidsel Nybo Andersen på sidsel.andersen@urk.dk. Så kontakter vi dig, når vi nærmer os kampagnen.

   Er du interesseret i et større samarbejde, så kontakt os allerede nu på ovenstående mail. Du er også velkommen til at ringe på 24 20 68 60.

   Hvis du ikke kan vente på En Hjælpende Hånd 2018, kan du altid støtte vores arbejde her.

  • Hvad får jeg for mit sponsorat?

   Hvert år sammensætter vi en lækker sponsorpakke til alle dem, der bidrager til kampagnen med et sponsorat.

   I 2017 indeholdt sponsorpakken:

   • Kansas-jakke 
   • Et støttediplom og webemblem
   • Kampagnemateriale til uddeling til kunder
   • Dit/din virksomheds logo på kampagnesiden
   • Presseindsats med dit/din virksomheds navn til din lokalavis (ved fire eller flere sponsorater)*
   • Kampagnevideo med din virksomhed på kampagnesiden (ved otte eller flere sponsorater)

   Og så er et støttesponsorat altid fuldt fradragsberettiget.

  • Hvem er Ungdommens Røde Kors?

   Ungdommens Røde Kors står bag kampagnen En Hjælpende Hånd. Vi er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation og hjælper udsatte børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, vold og kriminalitet. Organisationen udgøres af 5000 frivillige og 12.000 børn og unge, som sammen har skabt over 320 aktiviteter i mere end 100 byer i Danmark.

   I Ungdommens Røde Kors er vi til stede både før, under og efter et problem rammer et barn eller en ung – stort som småt

   Alle børn og unge oplever forskellige problemer og har forskellige behov i deres hverdag. Derfor dækker Ungdommens Røde Kors’ aktiviteter også hele spektret: Fra forebyggende aktiviteter for børn og unge til aktiviteter for unge på kanten af samfundet. 

   Kunne det være noget for dig at være frivillig? Du kan se alle vores aktiviteter på kortet her - måske er der noget, der passer til dig. 
    

  Kampagnen 2016
  En Hjælpende hånd_handske_håndværk_ungdommens røde kors

  Sidste år var tømrere den største tilmeldte faggruppe - hele 55 sponsorater kom fra tømrer-branchen. Se her, hvem der ellers støttede:

  En Hjælpende Hånd 2017

  81

  virksomheder

  støttede En Hjælpende Hånd i 2017

  540400

  kroner

  blev der indsamlet

  20

  Over 20 faggrupper

  deltog i kampagnen

  Jeg støtter Ungdommens Røde Kors, fordi de gør et fantastisk arbejde med at nå unge mennesker, som har det svært. Unge, som er blevet svigtet, skal samles op. Ellers kan f.eks. ensomhed, rodløshed eller misbrugsproblemer påvirke deres videre liv. Ungdommens Røde Kors’ fællesskaber og Fællesværker kan hjælpe de unge med at få mod på livet igen. En Hjælpende Hånd giver mig en meget direkte følelse af at gøre en forskel

  - Anders Abildgaard, ABILDGAARD Konservering & Snedkeri