Lektiecafe_Lambang_frivillig_ungdommens røde kors

Vi vil ha' alle børn og unge med

Sådan arbejder vi

Ungdommens Røde Kors' fornemmeste opgave er at engagere så mange børn og unge som overhovedet muligt. Vores fokus er altid at rykke dem – både dem, vi traditionelt opfatter som ressourcestærke, og de mange, som af den ene eller den anden grund befinder sig i en udsat position.

Vi drømmer om at invitere, engagere og ’smitte’ alle børn og unge med en brændende glød, der får dem til at tage ansvar og handle for at skabe det samfund, de drømmer om at leve i. Et samfund, hvor der ikke bare er plads til forskellighed, men hvor forskelligheder mødes, så sammenholdet styrkes. Et samfund, hvor alle er noget særligt for nogen. 

Vores arbejde er funderet i en lang række aktiviteter for børn og unge, som alle bygger på tre grundmetoder: ung-til-ung, frivillighed og lokal forankring.

 

Det bedste er de frivillige. De er fantastiske. De er vildt åbne, og vi kan ligesom starte lidt forfra. De er heller ikke ligesom andre voksne. Der er meget mere sjov og ballade, og de er mere ligesom venner, men man gør, hvad de siger

- Nicklas, 15 år

UNGE HJÆLPER HINANDEN

Hvem spejler du dig i til hverdag? Formentlig vil du svare dine jævnaldrende.

Der sker noget magisk, når man kan søge støtte hos en ligesindet på ens egen alder. Når man er samme sted i livet, er det lettere at relatere sig til hinandens udfordringer, drømme og erfaringer. Vi tror derfor på, at en ung-til-ung-relation kan noget helt særligt.

Alle ungdomsgenerationer er unikke. En teenager i starten af 00’erne kendte f.eks. ikke i samme grad til digital mobning og det konstante pres med at tage sig godt ud på Instagram. Samfundet ændrer sig konstant, og det medfører nye krav og idealer, som fylder meget i de unges univers. Derfor arbejder vi altid for at engagere unge frivillige, så vi altid har folk, der forstår, hvad ungdommen nu til dags tumler med.

 

Dansk frivillig og grønlandsk frivillig_ungdommens røde kors

Ung-til-ung

Jeg kan huske den dag, jeg fandt ud af, at alle de voksne var frivillige og ikke fik penge for at være der. De var der KUN for at være sammen med os. Det var en helt vild oplevelse

- Patrick, 23 år

FRIVILLIGHED RYKKER

Vores aktiviteter drives af frivillige kræfter. Her møder du ikke professionelle behandlere. Du møder Kasper, Mohammed og Freja – almindelige unge, som er der af lyst. 

De er engagerede, interesserede unge, som drømmer om at gøre en forskel - og det er præcis, hvad de gør. Hver eneste dag ser vi, hvordan vores frivillige bringer smil, tryghed og udvikling frem hos børnene og de unge, som giver mindst ligeså meget retur.

Vi oplever, at børn, der tidligere er kommet på vores aktiviteter, selv bliver frivillige. Ferielejrbørn, der i dag er blevet unge mennesker, engagerer sig igen på ferielejre – nu som frivillige hjælpere. Unge, der selv fik lektiehjælp som børn støtter i dag andre som mentorer. Gademæglere, der tidligere havde tendens til at indgå i konflikter, hjælper andre med at håndtere deres.

Asylcenter_legekammeraterne_flygting_frivillig_lille dreng_ungdommens røde kors

Frivillighed

Vi taler meget om, hvad byen har brug for, og hvilke aktiviteter vi så skal lave. Jeg mærker, at det er handlingen, der tæller. Det vigtigste for os er at få fat i den næste generation og engagere dem i samfundet og deres by. Jeg er stolt af, at vi faktisk kan ændre nogle ting

- Edita, 24 år

LOKALOMRÅDET I FOKUS

Vi sætter en stor ære i, at vores aktiviteter udvikles lokalt – det er her, vi henter idéerne, netværket og kræfterne. Det er altid børnene og de unges behov, som danner grobund for det, vi gør. Om det er i Nuuk eller Nakskov. Vi træner dem, os og hinanden i at tro og handle på vores drømme og problemer. Både som individer og i fællesskab.

Vi ved godt, at vi ikke er hele løsningen. Vi er blot en del af den. Vi samarbejder derfor lokalt med alt fra kommuner og virksomheder til håndværkeren og skolelæreren.

Gademægling_frivillig_ungdommens røde kors

Lokal forankring