Lektiecafe_Lambang_frivillig_ungdommens røde kors

  Vi vil ha' alle børn og unge med

  Sådan arbejder vi

  Vi drømmer om, at alle børn og unge har muligheden for og troen på, at de kan tage ansvar og handle for at skabe det samfund, de drømmer om at leve i. Et samfund, hvor der ikke bare er plads til forskellighed, men hvor forskelligheder mødes, så sammenholdet styrkes. Et samfund, hvor alle er noget særligt for nogen.

  Vores arbejde er funderet i en lang række aktiviteter for børn og unge, som alle bygger på tre grundmetoder: ung-til-ung, frivillighed og lokal forankring.
   

  UNGE HJÆLPER HINANDEN

  Hvem spejler du dig i til hverdag? Formentlig folk på din egen alder.

  Når man er samme sted i livet, er det lettere at relatere sig til hinandens udfordringer, drømme og erfaringer. Vi tror derfor på, at en ung-til-ung-relation kan noget helt særligt.

  Derfor er vores aktiviteter baseret på, at unge hjælper unge. De frivillige på vores aktiviteter kender til de udfordringer, som børnene og de unge oplever. De kan huske, hvordan det var at gå i folkeskole, hvordan det var at være uvenner med sine forældre og alle de andre ting, der fylder i et børne- og ungdomsliv. Det gør det nemmere at åbne op, tage vigtige snakke og forstå hinanden.

  Det bedste er de frivillige. De er fantastiske. De er vildt åbne, og vi kan ligesom starte lidt forfra. De er heller ikke ligesom andre voksne. Der er meget mere sjov og ballade, og de er mere ligesom venner, men man gør, hvad de siger

  - Nicklas, 15 år

  FRIVILLIGHED RYKKER

  Vores aktiviteter drives af frivillige. Her møder man ikke professionelle behandlere eller fagfolk. Man møder Kasper, Mohammed og Freja – almindelige unge, som er der af lyst. 

  Hver eneste dag ser vi, hvordan vores frivillige bringer smil, tryghed og udvikling frem hos børn og unge på vores aktiviteter.

  Vi kan også se, at det gør en forskel, at børnene og de unge møder frivillige på aktiviteterne. Andre unge, som ikke får penge for at være der, men som er nysgerrige, og som selv får mindst lige så meget ud af det, som børnene og de unge.

  Jeg kan huske den dag, jeg fandt ud af, at alle de voksne var frivillige og ikke fik penge for at være der. De var der KUN for at være sammen med os. Det var en helt vild oplevelse

  - Patrick, 23 år

  LOKALOMRÅDET I FOKUS

  Vores aktiviteter udvikles og drives lokalt. De frivillige, børnene og de unge er vores lokale eksperter. De ved, hvad der er brug for, og det er deres ønsker og behov, som er udgangspunktet i alt, vi gør. Om det er i Nuuk eller Nakskov, Rønne eller Randers.

  Vi ved godt, at vi ikke er hele løsningen. Vi er blot en del af den. Derfor samarbejder vi også lokalt med alt fra kommuner og virksomheder til håndværkere og skolelærere.

  Vi taler meget om, hvad byen har brug for, og hvilke aktiviteter vi så skal lave. Jeg mærker, at det er handlingen, der tæller. Det vigtigste for os er at få fat i den næste generation og engagere dem i samfundet og deres by. Jeg er stolt af, at vi faktisk kan ændre nogle ting

  - Edita, 24 år