Fremtidsværksted_frivillige hopper_ungdommens røde kors

  Vi er ungdommen nu til dags

  Gademægling_frivillig_ungdommens røde kors

  Vi er ungdommen nu til dags

  Fremtidsværksted_tre frivillige piger_skilt_ungdommens røde kors

  Vi er ungdommen nu til dags

  Ungdommens Røde Kors er en frivillig, social organisation. Vi er født i Røde Kors og er en organisation af unge og for unge. Vi hepper på ungdommen nu til dags, som med masser af energi og optimisme kan rykke både sig selv, andre og hele samfundet. 

  Når unge slår sig på voksenlivet
  For nogle børn og unge er det svært at vokse op og stå ansigt til ansigt med livets overgange. Fra barn til voksen, fra folkeskole til ungdomsuddannelse og videre til videregående uddannelser eller et arbejdsliv. Samtidig bevæger man sig fra hjemmets og skolens trygge rammer ud i den store verden. Som ung vinker man farvel til forældre og lærere og glæder sig til at stå på egne ben. For mange er det friheden, man glæder sig til: Selvstændigheden, kærligheden, festerne, retten til at bestemme over sit eget liv og blive det, man altid har drømt om.

  Nogle børn og unge mangler positive rollemodeller i deres liv. De har ikke levet i et trygt miljø og ved derfor ikke, hvordan de skal skabe ét for sig selv. De føler ikke, de har mulighed for at træffe sunde valg for deres egen fremtid, og de har ikke noget netværk, der kan fange dem, når de slår sig på voksenlivet.

  I Ungdommens Røde Kors skaber vi fællesskaber for ALLE slags børn og unge. Derfor går vi også meget op i, at børn og unge ikke alene er centrum for vores indsatser – men med til at skabe dem. Og vi gør en dyd ud af, at fællesskaber kun bliver bedre af, at vi er sammen med nogen, der ikke ligner os selv.

  Missionen er klar: Ingen skal stå udenfor.

  Vi kæmper for,

  AT ALLE BØRN OG UNGE FØLER, DE GODT SELV KAN

  AT INGEN BØRN OG UNGE SKAL FØLE SIG UDENFOR

  AT ALLE SKAL VÆRE NOGET SÆRLIGT FOR NOGEN

  Jeg kan godt

  Jeg har været meget lukket som person. Inden jeg kom i klubben, gik jeg ikke til nogen med mine problemer. Her kan jeg altid komme til dem med hvad som helst. Det har betydet, at jeg er kommet så langt med mine fremtidsplaner, som jeg er. Vi har talt rigtig meget om, hvad jeg er god til. Og nu ved jeg, at jeg gerne vil være maler

  - Benjamin, 17 år

  Lektiecafe_Lambang_frivillig_ungdommens røde kors

  Vi rykker børn og unge, så de kan rykke samfundet

  Vi har altid fokus på børn og unges behov, ønsker og drømme. Vi giver dem en stemme og handler på det, de har brug for. Både dem, der hvisker og dem, der råber højest. Det er altså børnene og de unge, der er med til at bestemme; både når det kommer til vores idéer, holdninger og aktiviteter.

  Om vi starter en ferielejr eller mentorordning, bygger en skateboardrampe eller arrangerer et by-løb, afhænger det altid af, hvad børnene og de unge har brug for.

  Alt, vi gør, er baseret på vores vision om, at alle kan være noget særligt for nogen.