Fremtidsværksted_frivillige hopper_ungdommens røde kors

  Vi er ungdommen nu til dags

  Ungdommens Røde Kors er en frivillig, social organisation. Vi er født i Røde Kors og er en organisation af unge og for unge. Vi hepper på ungdommen nu til dags, som med masser af energi og optimisme kan rykke både sig selv, andre og hele samfundet. 

  Når unge slår sig på voksenlivet
  For nogle børn og unge er det svært at vokse op og stå ansigt til ansigt med livets overgange. Fra barn til voksen, fra folkeskole til ungdomsuddannelse og videre til videregående uddannelser eller et arbejdsliv. Samtidig bevæger man sig fra hjemmets og skolens trygge rammer ud i den store verden. Som ung vinker man farvel til forældre og lærere og glæder sig til at stå på egne ben. For mange er det friheden, man glæder sig til: Selvstændigheden, kærligheden, festerne, retten til at bestemme over sit eget liv og blive det, man altid har drømt om.

  Nogle børn og unge mangler positive rollemodeller i deres liv. De har ikke levet i et trygt miljø og ved derfor ikke, hvordan de skal skabe ét for sig selv. De føler ikke, de har mulighed for at træffe sunde valg for deres egen fremtid, og de har ikke noget netværk, der kan fange dem, når de slår sig på voksenlivet.

  I Ungdommens Røde Kors skaber vi fællesskaber for ALLE slags børn og unge. Derfor går vi også meget op i, at børn og unge ikke alene er centrum for vores indsatser – men med til at skabe dem. Og vi gør en dyd ud af, at fællesskaber kun bliver bedre af, at vi er sammen med nogen, der ikke ligner os selv.

  Missionen er klar: Ingen skal stå udenfor.

  Vi kæmper for,

  AT ALLE BØRN OG UNGE FØLER, DE GODT SELV KAN

  AT INGEN BØRN OG UNGE SKAL FØLE SIG UDENFOR

  AT ALLE SKAL VÆRE NOGET SÆRLIGT FOR NOGEN

  Jeg kan godt