Vi søger praktikanter i København til efteråret 2021

  Ønsker du at være en del af Danmarks største humanitære ungdomsorganistion? Og vil du gøre en reel forskel for børn og unge, mens du samtidig får erfaring fra den virkelige verden og mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt? Så er det nu du skal slå til!

  Som praktikant hos os får du masser af erfaring med organisatoriske arbejde i en humanitær organisation. Vi søger praktikanter, der kan være med til at støtte og udvikle vores nationale og internationale aktiviteter og det lokale udviklingsarbejde i både indland og udland.

  Du bliver en del af en ambitiøs og dynamisk organisation med højt til loftet. Vores praktikanter spiller en vigtig rolle i det daglige arbejde, og du er garanteret et indholdsrigt forløb med masser erfaring og ansvar.

  Vores mission
  Vi arbejder ud fra en mission om, at alle børn og unge kan være noget særligt for nogen.
  Og vi mener, at børn og unge fortjener en stemme, der bliver hørt. Og det er den opgave, du skal være med til at løfte.

  Vi forventer at:
  Du er i gang med en videregående uddannelse, men det er ikke et krav. Du skal desuden kunne arbejde selvstændigt med egne opgaver og trives i et dynamisk miljø, hvor tingene nogle gange går stærkt, og du skal have lyst til at samarbejde med frivillige - og se en styrke ved det frivillige ejerskab og engagement.

  Dine arbejdsopgaver
  Som praktikant i Ungdommens Røde Kors bliver du en del af vores programafdeling, hvor der er mange koblinger mellem det lokale og det globale arbejde.

  Til at understøtte arbejdet i efteråret 2021 søger vi fire praktikanter, som falder indenfor beskrivelserne nedenfor. Beskrivelserne af stillingerne er vejledende, da vi har mange projekter og tilrettelægger dine arbejdsopgaver til dine kompetencer og interesser.

  Mentoring, Weekendlejr og lokalafdelinger
  Brænder du for at arbejde med udsatte børn og unge i Danmark og ønsker du at komme helt tæt på de frivillige på weekendlejerne og ude i lokalafdelingerne, så er dette stillingen for dig. I denne praktik skal du understøtte og rekruttere frivillige til mentoraktiviteter og vores weekendlejre for udsatte børn og unge. Du vil komme helt ind i maskinrummet på vores weekendlejre og mentorordninger, få en central rolle i kommunikationen med frivilliggrupperne og være med til at udvikle og bevare drivkraften i aktiviteterne. Desuden vil du få et indgående indblik i vores lokalafdelingers arbejde og være med til at understøtte de frivilliges arbejde med, at skabe meningsfulde aktiviteter for de lokale børn og unge.

  Ung-til-ung i Afrika, Livsmestring og lokalafdelinger
  Kan du ikke vælger mellem internationalt og nationalt arbejde og ønsker du at få større indblik i vores projektimplementering fra den først ansøgning til evalueringsrapporten er afsted, så er det denne stilling du skal søge. I denne praktik støtter du URKs ungeprojekter i Zimbabwe og Kenya og får et stærkt indblik i, hvordan URKs metoder såsom Life Skills og Sprint skaber en forskel ude i verden. Her vil dine primære arbejdsopgaver være: Kontekstualisering af URK metoder til internationale kontekster, støtte til online og offline træninger i URK-metoder, projektafvikling og understøttelse af de internationale frivilliggrupper. Samtidig vil der i denne stilling være arbejdsopgaver relateret til den nationale udbredelse af Livsmestringsmetoden, som metode til at forebygge psykisk mistrivsel blandt unge. Desuden vil du få et indgående indblik i vores lokalafdelingers arbejde og være med til at understøtte de frivilliges arbejde med, at skabe meningsfulde aktiviteter for de lokale børn og unge.

  Internationalt arbejde og metode
  Har du lyst til at styrke URKs internationale arbejde med fokus på Mellemøsten og er du metodisk stærk, så er denne stilling lige noget for dig! I denne praktik vil dit primære fokus være at støtte faciliteringen af online kurser og webinarer for både danske og internationale målgrupper, samt arbejde med at udvikle ressourcer/læringsmateriale til internationalt brug. Det kan f.eks. være at bidrage til at kontekstualisere livmestringsmetoden til at møde unge i Iraks behov. Men det kan også være støtte til alt det praktiske til at gå op i en højere enhed ved kurser, og særligt ift. at forberede URKs Internationale Leadership Academy med deltagelse fra unge frivillige fra Røde Kors selskaber i hele verden. Derudover vil du også komme til at beskæftige dig med eventarbejde om verdensmålene og andre engagementsinitiativer.  

  Ung På Linje, Hospitalscaféer, Ferielejr og Lokalafdelingerne
  Brænder du for kommunikationsarbejde og PR, så er denne stilling lige noget for dig! I denne praktik kommer du i særdeleshed til at beskæftige dig med kommunikations- og PR-arbejde på aktiviteterne Ung På Linje og URKs Hospitalscaféer, hvor du vil bidrage til at få budskabet om vores aktiviteter ud til omverden. Samtidig vil du i denne praktik støtte arbejdet med URKs største aktivitet Ferielejr, hvor URK-frivillige hvert år er med til at give 1400 børn og unge en sommerferie.

  Vi tilbyder
  Som praktikant hos os bliver du en del af et socialt og inspirerende miljø. Du vil få mulighed for at kunne afprøve dine kompetencer i en organisation, der arbejder visionært og målrettet på at skabe indsatser, der kan give børn og unge de bedste muligheder for et godt liv. Du har mulighed for at påvirke dit arbejdsområde og gøre din indflydelse gældende i en organisation, der sætter sit præg på store dele af samfundsdebatten.
  Du vil få en udtalelse, der reflekterer din indsats og kompetencer, og du vil modtage løbende feedback fra din tilknyttede praktikvært.

  Din arbejdsplads
  Din daglige arbejdsplads bliver på Ungdommens Røde Kors’ sekretariat, Hejrevej 30 i København NV, hvor du kommer til at indgå i et uhøjtideligt miljø med ledelse, konsulenter, praktikanter, studentermedhjælpere og masser af frivillige.

  Her er god stemning og et godt læringsmiljø – og så er der et rigtig godt fællesskab med de andre praktikanter med ugentlige møder, sociale events og samarbejde på tværs. Du vil modtage sparring fra din praktikvært.

  Praktikperioden
  Praktikken løber som udgangspunkt fra den 11. august 2021 til den 21. januar 2022. Arbejdstiden er ca. 30 timer ugentligt, men med god mulighed for fleksibilitet ift. dit studie.

  Praktikken er ulønnet.

  Praktisk
  Send dit CV og en ansøgning senest mandag den 5. april 2021. Samtaler finder sted d. 12. og 13. april. I ansøgningen bedes du oplyse, hvor du har set opslaget, samt hvilken stilling, du ønsker at søge.

  Har du spørgsmål?

  Så kontakt konsulent Line Gullach på mail line.g@urk.dk.

  Vi glæder os til at høre fra dig.

  Ansøgningsfrist

  5. april 2021