Mandagsklubben_flygtning_aktiviteter med unge flygtninge_asyl_frivillig_ungdommens røde kors

  Et samarbejde for

  gode ungeliv

  Samarbejde med Nordea-fonden

  Ungdommens Røde Kors samarbejder med en lang række fonde om at forbedre forholdene for børn og unge i hele landet. En af dem er Nordea-fonden, som har givet 5,5 millioner til ”Let’s Relate” – et nationalt program, som arbejder for at give unge flygtninge og asylansøgere et godt ungdomsliv i Danmark.

  Vi tror på, at alle børn og unge har et kæmpe potentiale og er værd at investere i. Det er der heldigvis rigtig mange, som er enige i. En af dem er Nordea-fonden, som er Ungdommens Røde Kors’ partner i det landsdækkende program Let’s Relate.

  Projektet sætter ind over for en meget aktuel samfundsmæssig udfordring på en måde, der er helt i Nordea-fondens ånd. De unge frivillige og de uledsagede flygtninge møder hinanden i øjenhøjde og udvider deres horisont gennem det gensidige kulturmøde. De samles om aktiviteter og oplevelser, som er med til at gøre dem robuste, opbygge et netværk i Danmark og ikke mindst give livslyst til nogle mennesker, som har gået alt for meget igennem i deres unge liv.”

  - Henrik Lehmann Andersen, Direktør for Nordea-fonden

   

  Mad, sport og stærke venskaber
  Let’s Relate er en overskrift for en lang række aktiviteter og initiativer, der er målrettet unge asylansøgere og flygtninge i hele landet. Her får de mulighed for at være unge mennesker med idéer, tanker og drømme om fremtiden - ligesom alle andre unge.

  Let's Relate tæller alt fra madklubber til sportsevents og mentorordninger. Målsætningen for dem alle er at tilbyde stærke fællesskaber, så man som ny i Danmark ikke føler sig udenfor. Et af tilbuddene er Mandagsklubben - et frirum, hvor unge asylansøgere og flygtninge møder danske unge til fællesspisning, bordtennis og hyggesnak. 

  Du står i midten af samfundet, i storbyen hvor det hele sker, men alligevel står du totalt udenfor. Som asylansøger har du ikke mange valgmuligheder og befinder dig mest af alt i en venteposition, hvor du ikke ved, hvad fremtiden bringer

  - Omar, asylansøger fra Afghanistan

  Et håb om et godt liv
  Omar er asylansøger fra Afghanistan og fast bruger af Mandagsklubben. Hver uge mærker han glæden ved at indgå i et fællesskab, der, som han selv beskriver det, ikke er ”påtaget”, men ligeværdigt. Mandagsklubben har givet ham håb for et godt liv i Danmark, og han står ikke alene. Let’s Relate-programmet tænder lys hos rigtig mange unge, der lige er ankommet til Danmark – måske uden at kende en levende sjæl.

  Sammen med Nordea-fonden arbejder vi hver dag for at styrke dette lys og sikre, at de unge bevarer håbet om en god og sikker fremtid.

  Ungdommens Røde Kors_asylcenter_Lets relate_nordea-fonden

  Nordea-fonden har givet Ungdommens Røde Kors mulighed for at:

  1) Øge tilstedeværelsen på asylcentre
  2) Udvide antallet af aktiviteter for unge asylansøgere
  3) Oprette ung-til-ung-grupper i hele landet, hvor unge flygtninge møder lokale unge
  4) Udvide vores Flygtningementor-koncept til flere steder i landet
  5) Sikre bedre brobygning til det øvrige fritids- og foreningsliv, så de unge flygtninge får lettere ved f.eks. at blive medlem af en lokal sportsklub
  6) Tilbyde weekendlejre til unge flygtninge og asylansøgere