Ungdomsleder i Kenya

  URK søger ungdomsleder til støtte af arbejdet med unge i Nairobi, Kenya

  Har du lyst til at støtte og kapacitetsopbygge unge i den uformelle bosættelse, Mukuru i Nairobi? Har du erfaring fra URKs nationale aktiviteter, som du kan bringe i spil i en international kontekst? Eller er frivilligt arbejde en hjertesag for dig, og har du tid, lyst og mod på at fungere som ungdomsleder fra februar til juli 2021? URK søger lige nu en engageret frivillig ungdomsleder, som sammen med danske og kenyanske frivillige skal styrke unge fællesskaber i udfordrede områder af Nairobi.

  Som ungdomsleder får du mulighed for at styrke dine kompetencer inden for interkulturelt samarbejde, implementering af udviklingsprojekter og ung-til-ung metoder – og du vil danne stærke og positive relationer med unge kenyanske frivillige og forhåbentlig få erfaring med at bo og arbejde i Nairobi.

  Dine arbejdsområder:
  Som frivillig ungdomsleder indgår du i implementeringen af et pilotprojekt i partnerskabet mellem Ungdommens Røde Kors (URK), Dansk Røde Kors (DRK) og Kenya Røde Kors (KRCS). Her vil du indgå i KRCS’ ungdomsarbejde i området Mukuru,i Nairobi i Kenya, som støtter de unge, der er involverede i programmet Urban Resilience (UR). Projektet har til formål at opbygge stærke og modstandsdygtige unge, der kan bidrage til at skabe positive forandringer i et område præget af arbejdsløshed, kriminalitet og udfordringer relateret til seksuelle og reproduktive rettigheder. Du vil arbejde med implementeringen af aktiviteter for unge i de lokale ungdomsklubber, som drives af KRCS. Aktiviteterne henter inspiration fra URK's SPRINT og Life Skills-øvelser. Du vil støtte op om afholdelse af workshops i SPRINT og Life Skills for og med andre frivillige i KRCS med fokus på læring inden for Urban Resilience-programmet. Hensigten er at forbinde de unge mænd involverede i UR med de unge frivillige i KRCS og at støtte kapacitetsopbygningen blandt de unge frivillige, så de selv kan skabe forandringsprocesser og positiv udvikling i de svært udfordrede områder i Nairobi.

  Din rolle som frivillig ungdomsleder indebærer opgaver såsom:       

  • Støtte KRCS’ frivillige i at opstarte og drive ungeaktiviteter i Mukuru, herunder hjælpe med at udvikle relevant materiale
  • Kapacitetsopbygning af frivillige fra KRCS, fx via træning og opkvalificering i ung-til-ung metoder såsom Sprint.
  • Styrke samarbejdet mellem unge frivillige i Kenya og i URK i Danmark
  • Formidle information om projektet i Danmark
  • Støtte opstarten af en ungdomslederforening i Danmark
  • Løbende samarbejde med KRCS-medarbejdere og URKs Youth Partnerships Africa frivilliggruppe i Danmark omkring projektimplementeringen

  Vi søger derfor dig, som:

  • Har erfaring med at skabe relationer og brænder for at motivere andre unge til at engagere sig i frivillighed og fællesskaber
  • Har erfaring med frivilligt arbejde (national erfaring fra Ungdommens Røde Kors vægtes højt)
  • Erfaring med ung-til-ung-metoder i URK er en fordel (Særligt SPRINT, men også Life Skills)
  • Er åben, initiativrig og god til at samarbejde i teams med andre unge
  • Er i stand til at skabe en hverdag og trives i et udfordrende miljø
  • Besidder et godt mundtligt og skriftligt engelsk og villig til at bruge det i hverdagen
  • Er mellem 21 og 29 år

  Praktiske rammer:
  Som ungdomsleder indgår du i et team med én anden dansk ungdomsleder og to kenyanske ungdomsledere. Fra 15. februar til 31. maj vil du have base på Hejrevej 30, 2400 København NV. Her vil du og din danske kollega understøtte arbejdet fra distancen 15 timer om ugen. Dette indeholder blandt andet afholdelse af online træninger med frivillige i Kenya. I juni og juli vil du udsendes til Kenya i 8 uger og fungerer som fuldtidsfrivillig på lige fod med dine kenyanske kollegaer.
  (Udsendelsen afhænger af, at det er muligt at rejse på dette tidspunkt).

  Vi forventer, at du er initiativrig og har lyst til - og forståelse for - at arbejde med mennesker med en anden kulturel og social baggrund og at du vil bidrage til at udvikle projektet i Kenya. Samarbejde er vigtigt for projektets bæredygtige udvikling, så du skal have mod på at indgå i nye arbejdsrelationer end de, du måske kender. Da arbejdsområdet i Kenya på mange måder er udsat og sårbart, er det desuden essentielt, at du er i stand til at holde hovedet koldt i udfordrende situationer. Du forventes at være åben og omstillingsparat, da arbejdet i felten ofte kan være omskifteligt. Du skal kunne se det som en spændende udfordring både yde remote støtte til udviklingsprojekter og senere arbejde i tætbefolkede uformelle bosættelser, hvor du skal skabe muligheder i en kontekst med mange udfordringer og få ressourcer. Desuden er det en forventning, at du vil følge og respektere de sikkerhedsforanstaltninger, som hører med til dit ophold i Kenya. Du kommer til at bo sikkert under ordnede forhold og med andre ungdomsledere.      

  Før og efter din tid som ungdomsleder:
  Du bliver klædt godt på til opgaven som ungdomsleder. Som led i forberedelsen skal du deltage i Dansk Ungdoms Fællesråds (DUF) online ungdomslederkursus og URK’s forberedelseskursus i februar. Du skal sætte cirka 1 uge af til forberedelsesprogrammet, som vil ligge i midten/slutningen af februar. Når du er hjemme igen, skal du skrive en kort afrapportering – og så håber vi meget, at du vil være med i Youth Partnerships Africa-gruppen fremover.

  Som ungdomsleder skal du forvente en arbejdsuge på 15 timer fra februar til maj. Når du udsendes, vil du fungerer som fuldtidsfrivillig med en arbejdsuge på 37 timer. Under opholdet i Danmark modtager du ikke kompensation. Under dit ophold i Kenya vil du modtage lommepenge svarende til de udgifter, du har i forbindelse med opholdet.

  Send en ansøgning med din motivation for at søge stillingen og dit CV senest den 4/1 2021 kl. 12. Vi forventer at afholde samtaler den 9-10/1 2021, men med forbehold for ændringer. Hvis du har spørgsmål til forløbet, er du velkommen til at skrive en mail til clara.rubin@urk.dk eller ringe på 28 95 66 57. Bemærk, at vi kun modtager ansøgninger gennem rekrutteringssystemet.

  Ansøgningsfrist 4. januar 2021 kl. 12. Spørgsmål rettes til Clara Rubin.

  Vi glæder os til at høre fra dig!