Røde Kors indsamling_indsamlere_frivillige

  Røde Kors-indsamling

  Hvert år deltager vi i Røde Kors-indsamlingen, og du skal da også være med?! Indsamling ligger den 7. oktober, hvor du på tre timer som indsamler kan være med til at gøre en forskel for verdens brændpunkter.
  Vi opdaterer siden her med mere information om tilmelding, og hvad pengene går til, når vi nærmer os.

  • Hvad samler vi ind til?

   Hver eneste dag har mennesker brug for vores hjælp.

   I 2017 gik de indsamlede midler til at sikre, at Røde Kors kan hjælpe her og nu i og give akut og livreddende hjælp, når næste katastrofe rammer.

   Pengene gik blandt andet til Syrien, hvor tusindvis af familier er fanget i blodige krigszoner og belejrede byer. Til Syd- og Østafrika hvor millioner af børn truet af sult, fordi en tørke har ødelagt høsten. Andre steder i verden går pengene til familier, der står uden tag over hovedet, kæmper mod oversvømmelser, fattigdom og sygdomme. 

  • Må børn og unge samle ind?

   Ja! Børn under 11 år er velkomne, hvis de følges med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal følges ad to og to, når de samler ind.

  • Hvor finder jeg mit mødested og tid?

   Typisk samler du ind i dit eget lokalområde fra kl. 11.00 - 14.00.

   Mødested, tidspunkt og din lokale kontaktperson vil blive offentliggjort, når indsamlingen nærmer sig.

   Døren åbner og du står som indsamler klar med indsamlingsbøssen. En af de ting du kan sige er: ”Goddag, jeg samler ind for Røde Kors. Har du lyst til at give et bidrag?” Husk at takke for alle bidrag og respekter et nej med et smil.

  • Sådan kan du tage imod betaling

   Hvis folk ikke har kontanter på sig, kan de støtte på en række andre måder. På indsamlingsbøssen er et MobilePay-nummer, så du kan tage imod bidrag direkte i døren. I husstandsfolderen kan du også finde flere støttemuligheder, f.eks. SMS, web og giro.

  I 2017
  Ferielejr_kram_frivillig og dreng_ungdommens røde kors

  blev der indsamlet 18,4 mio. kr. i Røde Kors-indsamlingen

  Vil du vide mere om Røde Kors?