Røde Kors indsamling_indsamlere_frivillige

Røde Kors-indsamling

Har du altid drømt om at blive sendt ud for Røde Kors? 
Vil du gøre en konkret forskel for mennesker, som har brug for en hjælpende hånd? 
Og vil du være til stede i nærområderne? 

Nu har du chancen.

Giv tre timer søndag den 1. oktober. Meld dig som indsamler og hjælp os med at redde liv og styrke verdens unge.

Vil du være indsamler?

Hvad samler vi ind til?
Vi samler ind for at kunne hjælpe her og nu. Både i Danmark og ude i verden. 

Nogle af pengene går til akut hjælp til mennesker i nød i krigshærgede Syrien og tørkeramte Syd- og Østafrika. Andre indsamlede midler går til at styrke verdens børn og unge.

I Zimbabwe hjælper vi f.eks. med at give de unge en stemme. I Grønland arrangerer vi ferielejre for udsatte unge. Og i Danmark giver vi succesoplevelser til børn og unge på alt fra krisecentre og hospitaler til døgninstitutioner og asylcentre. Ingen skal stå føle, at de står udenfor.

 • Hvad samler vi ind til?

  Hver eneste dag har mennesker brug for vores hjælp.

  I Syrien er tusindvis af familier lige nu fanget i blodige krigszoner og belejrede byer. Og i Syd- og Østafrika er millioner af børn truet af sult, fordi en tørke har ødelagt høsten. Andre steder i verden står familier uden tag over hovedet, kæmper mod oversvømmelser, fattigdom og sygdomme. Små og store katastrofer, der kalder på vores hjælp. Hver eneste dag.

  Vi samler ind, så vi kan hjælpe her og nu. Og så vi kan sikre den akutte og livreddende hjælp, når næste katastrofe rammer.

  I Danmark er pengene med til at styrke fællesskaber for børn og unge, som har brug for en hjælpende hånd. Der sker på alt fra ferielejre og lektiecaféer til mentorordninger og klubber.

 • Må børn og unge samle ind?

  Ja! Børn under 11 år er velkomne, hvis de følges med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal følges ad to og to, når de samler ind.

 • Hvor finder jeg mit mødested og tid?

  Typisk samler du ind i dit eget lokalområde fra kl. 11.00 - 14.00.

  Find dit mødested, tidspunkt - og din lokale kontaktperson her.

  Døren åbner og du står som indsamler klar med indsamlingsbøssen. En af de ting du kan sige er: ”Goddag, jeg samler ind for Røde Kors. Har du lyst til at give et bidrag?” Husk at takke for alle bidrag og respekter et nej med et smil.

 • Sådan kan du tage imod betaling

  Hvis folk ikke har kontanter på sig, kan de støtte på en række andre måder. På bøssen er et MobilePay nr., så du kan tage imod bidrag direkte i døren. I husstandsfolderen kan du også finde flere støttemuligheder, fx SMS, web og giro.

Vidste du...
Ferielejr_kram_frivillig og dreng_ungdommens røde kors

at 25.000 danskere var på gaden sidste år og samle ind til Røde Kors?

Vil du være indsamler?

SIDSTE ÅR

25000

danskere

3750

gymnasieelever

19

millioner