Vi søger praktikanter

  Ønsker du at være en del af Danmarks største humanitære ungdomsorganistion? Og vil du gøre en reel forskel for børn og unge, mens du samtidig får erfaring fra den virkelige verden og mulighed forat udvikle dig fagligt og personligt? Så det nu, du skal slå til!

  Som praktikant hos os får du masser af erfaring med organisatoriske arbejde i en humanitær organisation. Vi søger praktikanter, der kan være med til at støtte og udvikle vores nationale og internationale aktiviteter og det lokale udviklingsarbejde i både indland og udland.

  Du bliver en del af en ambitiøs og dynamisk organisation med højt til loftet. Vores praktikanter spiller en vigtig rolle i det daglige arbejde, og du er garanteret et indholdsrigt forløb med masser erfaring og ansvar.

  Vores mission

  Vi arbejder ud fra en mission om, at alle børn og unge kan være noget særligt for nogen.
  Og vi mener, at børn og unge fortjener en stemme, der bliver hørt. Og det er den opgave, du skal være med til at løfte.

  Vi forventer at:

  Du er i gang med en videregående uddannelse, men det er ikke et krav. Du skal desuden kunne arbejde selvstændigt med egne opgaver og trives i et dynamisk miljø, hvor tingene nogle gange går stærkt, og du skal have lyst til at samarbejde med frivillige - og se en styrke ved det frivillige ejerskab og engagement.

  Dine arbejdsopgaver

  Som praktikant Ungdommens Røde Kors bliver du en del af vores programafdeling, hvor der er mange koblinger mellem det lokale og det globale arbejde.

  Til at understøtte arbejdet i foråret 2021 søger vi fem praktikanter til følgende stillinger:

  Mentoring, Weekendlejr og Lokalafdelingerne

  Brænder du for at arbejde med udsatte børn og unge i Danmark og ønsker du at være med til at styrke både fællesskaber og én-til-én relationer? Så er dette stillingen for dig! I denne praktik vil din primære opgave være, at understøtte og rekruttere frivillige til vores mentorordninger, hvor børn og unge tilbydes én-til-én støtte, og vores weekendlejre hvor en gruppe af børn og frivillige tager på lejr for at dyrke hyggen og fællesskabet i en weekend. Du vil få en central rolle i kommunikationen med frivilliggrupperne og være med til at udvikle og bevare drivkraften i aktiviteterne. Derudover vil du også få et indgående indblik i vores lokalafdelingers arbejde og være med til at understøtte de frivilliges arbejde med at skabe meningsfulde aktiviteter for lokale børn og unge.

  Spilopperne, Lokalafdelingerne, Grønland og Ukraine

  Vil du gerne prøve kræfter med både det internationalt og nationalt arbejde og ønsker du indblik i implementering af ungeprojekter fra projektopstart til afsluttende evaluering, så er det denne stilling, du skal søge. Her vil dine primære arbejdsopgaver være rekruttering og velkomst af nye frivillige, herunder udarbejdelse af guides til nye frivillige samt understøttelse af vores lokalafdelinger. Du får mulighed for at dygtiggøre dig i URK’s kernemetoder såsom Life Skills og for at bidrage til udviklingen træningsmaterialer og manualer. Samtidig vil du bistå i projektstyringen på vores internationale projekter gennem opfølgning på budgetter og regnskaber, udarbejdelse af ansøgninger og monitoreringsrapporter.

  Internationalt arbejde og metode

  Har du lyst til at styrke URK’s internationale arbejde med fokus på Mellemøsten og er du metodisk stærk, så er denne stilling noget for dig! I denne praktik vil dit primære fokus være at støtte faciliteringen af online kurser og webinarer for både danske og internationale målgrupper, samt arbejde med at udvikle ressourcer og læringsmateriale til internationalt brug. Det kan f.eks. være at bidrage til at kontekstualisere livmestringsmetoden til unge i Iraks behov. Men det kan også være støtte til at få alt det praktiske til at gå op i en højere enhed ved kurser, og særligt ift. at forberede URKs Internationale Leadership Academy med deltagelse fra unge frivillige fra Røde Kors selskaber i hele verden. Derudover vil du også komme til at beskæftige dig med eventarbejde om verdensmålene og andre engagementsinitiativer.  

  Ung På Linje, Hospitalscaféer, Ferielejr og Lokalafdelingerne

  Brænder du for kommunikationsarbejde og PR, så er denne stilling lige noget for dig! I denne praktik kommer du i særdeleshed til at beskæftige dig med kommunikations- og PR-arbejde på aktiviteterne Ung På Linje og URK’s Hospitalscaféer, hvor du vil bidrage til at få budskabet om vores aktiviteter ud til omverden. Samtidig vil du i denne praktik støtte arbejdet med URK’s største aktivitet Ferielejr, hvor URK-frivillige hvert år er med til at give 1400 børn og unge en sommerferie.

  Ung-til-ung i Afrika og Livsmestring

  Er du interesseret i inddragende ung-til-ung metoder og brænder for det internationale arbejde med fokus på Afrika, så er denne praktikstilling noget for dig! I denne praktik støtter du URK’s ungeprojekter i Zimbabwe og Kenya og får et stærkt indblik i, hvordan URKs metoder såsom Life Skills og Sprint skaber en forskel ude i verden. Her vil dine primære arbejdsopgaver være: Kontekstualisering af URK-metoder til internationale kontekster, støtte til online og offline træninger i URK-metoder og understøttelse af de internationale frivilliggrupper. Samtidig vil der i denne stilling være opgaver relateret til den nationale udbredelse af Livsmestringsmetoden, som metode til at forebygge psykisk mistrivsel blandt unge.

  Vi tilbyder

  Som praktikant hos os bliver du en del af et socialt og inspirerende miljø. Du vil få mulighed for at kunne afprøve dine kompetencer i en organisation, der arbejder visionært og målrettet på at skabe indsatser, der kan give børn og unge de bedste muligheder for et godt liv. Du har mulighed for at påvirke dit arbejdsområde og gøre din indflydelse gældende i en organisation, der sætter sit præg på store dele af samfundsdebatten.
  Du vil få en udtalelse, der reflekterer din indsats og kompetencer, og du vil modtage løbende feedback fra din praktikvært.

  Din arbejdsplads

  Din daglige arbejdsplads bliver på Ungdommens Røde Kors’ sekretariat, Hejrevej 30 i København NV, hvor du kommer til at indgå i et uhøjtideligt miljø med ledelse, konsulenter, praktikanter, studentermedhjælpere og masser af frivillige.

  Her er god stemning og et godt læringsmiljø – og så er der et rigtig godt fællesskab med de andre praktikanter med ugentlige møder, sociale events og samarbejde på tværs. Du vil modtage sparring fra din praktikvært.

  Praktikperioden

  Praktikken løber som udgangspunkt fra den 1. februar 2021 til den 18. juni 2021. Arbejdstiden er ca. 30-37 timer ugentligt, men med god mulighed for fleksibilitet ift. dit studie.

  Praktikken er ulønnet.

  Praktisk

  Send dit CV og en ansøgning senest onsdag den 28. oktober 2020 kl. 12.00. Samtaler finder sted i uge 45. I ansøgningen bedes du oplyse, hvor du har set opslaget, samt hvilke(n) stilling(er), du ønsker at søge.

  Vil du vide mere?

  Du kan følge med på URK’s Instagramprofil @ungdommensroedekors, hvor der i løbet af oktober måned vil være nogle praktikant-take overs. Her kan du få et lille indblik i hverdagen som praktikant i URK og spørge ind til ting, du måske er nysgerrig på.

  Hvis du har spørgsmål, så kontakt Clara Rubin på mail clara.rubin@urk.dk.

  Vi glæder os til at høre fra dig.

  Ansøgningsfrist:
  28. oktober 2020

  Kontakt:
  Konsulent Clara Rubin på clara.rubin@urk.dk

  Er du interesseret?
  Er du interesseret i at blive kommunikationspraktikant?