Plexus_Ungdommens Røde Kors

  Alle unge fortjener at være del af et  fællesskab

  Plexus

  Alle omkring dig er lykkelige. Alle griner. Alle kommer videre med deres liv. Men dig - du står stille og ser på. Ensomhed føles tit som en boble, hvor man står inde i midten og kigger ud i en pulserende verden, man ikke er en del af. Men sådan er det ikke i Plexus - her er alle med.

  Ensomhed kan ramme os alle i kortere eller længere perioder. Særligt i en tid, hvor sociale medier fylder så meget, kan det være svært at vide, hvad man skal stille op med sin ensomhed. Plexus er et åbent mødested, hvor man kan ryste ensomheden af sig. Her mødes unge og får gode, sociale oplevelser og – måske – nye venskaber.

  Plexus er et værested for ensomme unge i alderen fra 18 eller 20 år (afhængigt af det individuelle sted) til 35 år. I Plexus hygger frivillige og deltagere med madlavning, brætspil og andre hverdagshyggeting. Der er fokus på det afslappede og hyggelige samvær med jævnaldrende.

  Vidste du...

  at Plexus findes i Aarhus, Odense, Roskilde, Slagelse og København?

  Vil du give ensomme unge nogen at snakke med?

  Jeg husker tydeligt, da en af de unge blev inviteret til fødselsdag. Det var aldrig sket før. Han fik sagt ja, og nogle måneder senere havde han modet til selv at invitere til fødselsdag for første gang

  -Allan, frivillig i Plexus

  Det sociale pres
  Det kan være svært at leve op til det sociale pres, der især opstår i ungdomsårene. Man skal helst have en kalender propfyldt med sociale arrangementer. I Plexus behøver man ikke snakke om alt det, man skal, og alle dem, man kender. Plexus er et frirum – renset for pres og forventninger. Her kommer de unge for at være fælles om helt almindelige hyggelige ting som filmaftener, fællesspisning, brætspil og ture ud af huset. Det meste er tilladt, så længe alle kan være med.

  I Plexus er der vægt på, at frivillige og deltagere i fællesskab sætter rammerne og bestemmer, hvad der skal foregå. Der er plads til både gode og dårlige dage, men håbet er, at der med tiden vil være flest af de gode.

  Vidste du...
  Plexus_Ungdommens Røde Kors

  at flere af vores Plexus-aktiviteter holder åbent nytårsaften?

  • Hvordan er jeg med i Plexus?

   Alle deltagere i Plexus må være anonyme, og man behøver ikke at fortælle mere om sig selv og sin situation, end man har lyst til.

   Som frivillig er din opgave at være den, der skaber trygge, gode rammer for fællesskaber og nye venskaber blandt deltagerne og være en, de kan snakke med og støtte sig til.

   Sammen med de andre frivillige og deltagerne er du med til at planlægge, hvad der skal ske fra gang til gang.

   Som ny frivillig i Plexus vil du altid starte med at komme på vagt med nogle af de erfarne.

  • Hvordan kommer jeg med i Plexus?

   Du møder bare op! Lige nu findes Plexus i København, Aarhus, Odense, Roskilde og Slagelse - find åbningstider og kontaktoplysninger under de enkelte byer.

   Vil du vide mere, er du velkommen til at skrive til info@plexus.dk.