Plebiz_hjemløs_frivillig_ungdommens røde kors

Fællesskab for unge hjemløse

Plebiz+

Utryghed er en tro følgesvend, når man ikke har sit eget hjem. Cirka 2.000 unge mellem 18-29 år står i den situation. De er hjemløse, men de sover ikke på bænken i parken. De sofasurfer og er hver eneste nat afhængige af venner og bekendtes gæstfrihed. I Plebiz+ får de unge en pause - både for jagten på nattely og følelsen af at være anderledes.

Når man er hjemløs, mangler man ikke kun tag over hovedet. Man mangler også ligeværdige, gode relationer og positive oplevelser. Det er især vigtigt for unge at føle, at de hører til.

Netværk og gode relationer
Plebiz+ er et værested for unge hjemløse. Her bliver de unge støttet og vejledt i forhold til konkrete spørgsmål og gøremål såsom uddannelse, lektiehjælp, etablering af egen bolig og almindelig husholdning. Men der er også masser af plads til hygge, madlavning, spilaftener og ture ud af huset. Alle aktiviteter bliver skabt i fællesskab med henblik på at give de unge mulighed for at opbygge et netværk og gode relationer, så de kan komme sikkert videre.

Ønsker du at hjælpe unge hjemløse?

2000

unge hjemløse i Danmark76

procent

er antallet af unge hjemløse steget siden 2009

11

forskellige aktører

har dannet Hjem Til Alle-alliancen, som skal sikre bedre muligheder for unge hjemløse

 • Hvorfor skal jeg være frivillig i Plebiz+?

  Når man er hjemløs, mangler man ikke kun et tag over hovedet og et varmt måltid. Man mangler også ligeværdige, gode relationer og positive oplevelser. Det er især vigtigt for unge mennesker at føle, at de hører til, og at de ikke er så meget anderledes end andre unge.

  Du skal være frivillig, fordi du kan være med til at opfylde dette livsvigtige behov for andre unge mennesker ved at være en støtte og hjælp på deres vej mod en selvstændig tilværelse. Og ved at vise dem, at de kan lige så meget og er lige så meget værd som andre unge!

 • Hvordan er jeg frivillig i Plebiz+?

  Som frivillig i Plebiz+ bliver du godt klædt på med viden om hjemløse, konflikthåndtering samt kendskab til det offentlige system.

  Du skal helst være mellem 20 og 30 år, og du skal kunne tage vagter på værestedet to gange om måneden.

  Som frivillig planlægger du aktiviteterne og forbereder dagen sammen med de de unge og de andre frivillige. 

 • Hvor kan jeg finde Plebiz+?

  Lige nu findes Plebiz+ kun i København. Det fungerer i tæt samarbejde med ungeherberget Rådmandsgade 60 på Nørrebro. De fleste aktiviteter foregår i Bragesgade 10 på Nørrebro.

  Vi har løbende andre aktiviteter for unge hjemløse, men tøv ikke med at kontakte os, hvis du ser et behov for en aktivitet som Plebiz+ i dit lokalområde.

 • Vil du vide mere?

  Hvis du har lyst til at blive frivillig i Plebiz+ eller har spørgsmål til projektet, kan du aktivitetslederne på plebizplus@urkmail.dk.

  Hvis du vil vide mere om Ungdommens Røde Kors' generelle arbejde med klubber og unge hjemløse, kan du skrive til faellesskaber@urk.dk.