opland_værested_klub_mentor_frivillig_ungdommens røde kors

En ungdom uden bekymringer

Opland

Der er mange udfordringer ved at være ung; får man gode nok karakterer, bliver man inviteret til de rigtige fester, hvilken uddannelse skal man vælge? Alle unge kan blive ramt af forvirring og bekymring, men for nogle unge, kan det vokse dem over hovedet.

Der bliver flere og flere psykisk sårbare unge, der mangler støtte i hverdagen til at få mere selvværd og hjælp til at udføre personlige mål i livet. Det kan være unge, der i en kortere eller længere periode kæmper med f.eks. depression, angst eller sociale problemer. Her kommer Opland ind i billedet.

Netværk og mentorforløb
Opland giver de unge muligheder for et nyt socialt netværk gennem aktiviteter med andre unge. Ud over at komme i netværksstedet har de unge også mulighed for at indgå i et mentorforløb med frivillige, som kan støtte de unge i deres udvikling og i deres hverdag, hvor job, fritid, uddannelse, flytning eller andet kan have en afgørende betydning. 

Bliv støtte for psykisk sårbare unge
 • Hvad er Opland?

  Opland er et netværkssted og en mentorordning for socialt og psykisk sårbare unge i alderen 18-30 år. Mentorordningen er et tilbud, men ikke et krav, og mange unge benytter kun netværksstedet. Det er også muligt kun at deltage i mentorordningen.

  De unge er selv med til at bestemme, hvad der skal ske i Opland. Det kan blandt andet være at mødes og snakke over en kop kaffe, deltage i byens kulturelle tilbud, få hjælp til at søge uddannelse eller få inspiration til fritidsaktiviteter, lave mad eller spille spil. Det vigtige er, at de unge føler, at de har plads til at være dem selv.

 • Hvordan er jeg frivillig i Opland?

  Opland er drevet af frivillige mellem 22 og 35 år, som har lyst og overskud til at hjælpe og støtte andre unge. Det er vigtigt, at du som frivillig ikke fungerer som professionel rådgiver. Det vigtige er mødet mellem unge og missionen er hjælp-til-selvhjælp.

  Det allervigtigste for dig som frivillig er, at du giver de unge plads til at snakke om og lave, det de har lyst til, og det, der kan hjælpe dem. Og at du er med til at skabe et trygt og roligt miljø, hvor de unge har lyst til at komme.

  Interesseret? Hør mere.

   

 • Hvor kan jeg få mere at vide?

  Opland eksisterer i øjeblikket på Frederiksberg og i Vordingborg. Vil du vide mere om Opland, eller hvordan du kan være med, kan du skrive til faellesskaber@urk.dk.