opland_værested_klub_mentor_frivillig_ungdommens røde kors

  En ungdom uden bekymringer

  Opland

  Alle unge kan blive ramt af forvirring og bekymring, men for nogle unge, kan det vokse dem over hovedet. Spørgsmålene og tvivlen kan komme til at fylde for meget; får man gode nok karakterer, bliver man inviteret til de rigtige fester, hvilken uddannelse skal man vælge og alle de andre store beslutninger, der fylder i et ungdomsliv.

  Der findes alt for mange psykisk sårbare unge, der mangler støtte i hverdagen. Det kan være unge, der i en kortere eller længere periode kæmper med f.eks. depression, angst eller sociale problemer, eller det kan være unge, der har brug for hjælp til at få mere selvværd eller en hjælpende hånd til at komme ind i et fællesskab med andre unge. Her kommer Opland ind i billedet. 

  Unge hjælper unge
  Opland er et netværkssted for ensomme og psykisk sårbare unge i alderen ca. 18-35 år. Stedet drives af frivillige, som alle er i samme aldersgruppe som målgruppen. Det giver de unge, der kommer i netværksstedet, mulighed for at spejle sig i andre. Det kan give dem en følelse af genkendelse, og det kan give dem inspiration til, hvordan de selv kan håndtere forskellige situationer i deres eget liv. 

  Netværk og mentorforløb
  Opland fungerer som et slags frirum fra hverdagens forskellige krav og udfordringer, hvor de unge i deres eget tempo kan blive en del af et socialt netværk med andre unge. Ud over at komme i netværksstedet har de unge også mulighed for at indgå i et mentorforløb med frivillige, som kan støtte dem i deres udvikling og i deres hverdag med f.eks. job, fritid og uddannelse.

   

  Bliv støtte for psykisk sårbare unge
  • Hvad er Opland?

   Opland er et netværkssted og en mentorordning for socialt og psykisk sårbare unge i alderen ca. 18-35 år. Mentorordningen er et tilbud, men ikke et krav, og mange unge benytter kun netværksstedet. Det er også muligt kun at deltage i mentorordningen.

   De unge er selv med til at bestemme, hvad der skal ske i Opland. Det kan blandt andet være at mødes og snakke over en kop kaffe, deltage i byens kulturelle tilbud, få hjælp til at søge uddannelse eller få inspiration til fritidsaktiviteter, lave mad eller spille spil. Det vigtige er, at de unge føler, at de har plads til at være dem selv.

  • Hvad er min rolle som frivillig i Opland?

   Din rolle som frivillig er meget enkel: Du skal bare komme og være dig selv og sørge for at skabe en hyggelig og tryg ramme om det sociale samvær. Derudover tager du del i de praktiske opgaver i løbet aftenen såsom indkøb, madlavning og oprydning.

   Det allervigtigste for dig som frivillig er, at du giver de unge plads til at snakke om og lave det, de har lyst til. Og at du er med til at skabe et trygt og roligt miljø, hvor de unge har lyst til at komme.Der er ingen krav til uddannelse eller særlige faglige kompetencer, men det er vigtigt, at du har et personligt overskud samt en god portion empati og imødekommenhed. Desuden stilles der krav til, at du skal være mellem 20-35 år

   Som frivillig i Opland bliver du en del af et rigtig ”feel-good-projekt”, hvor man altid tager hjem fra en vagt med et smil på læben. 

  • Hvor kan jeg få mere at vide?

   Opland eksisterer i øjeblikket på i Vordingborg.

   Vil du vide mere om Opland, eller hvordan du kan være med, kan du skrive direkte til aktiviteten eller til info@urk.dk

   Er du interesseret i at være frivillig, kan du også udfylde skemaet her - så kontakter vi dig.