Lektier Online_ungdommens røde kors_lektiehjælp

  Lektiehjælp dér, hvor du er

  Lektier Online

  Nogen gange er lektierne bare drønsvære. Det kan også være, du ikke lige fik spurgt om den dér ligning, du ikke helt forstod, og mor og far kan heller ikke hjælpe. På Lektier Online kan du få gratis online lektiehjælp, ligegyldigt hvor i verden du er! 

  Få hjælp til lektierne lige dér, hvor du er! Log ind fra din computer, og så er du i gang. På den anden side af skærmen sidder unge frivillige, der er helt klar på at hjælpe. Det er nemt, gratis og smadderhyggeligt.


  Lektier Online er

  • Et gratis online lektiehjælpstilbud til unge i 6.-10. klasse 

  • Åben søndag til torsdag kl. 16.00-21.00 

  • Drevet af frivillige lektiehjælpere over hele landet, som brænder for at formidle deres fag 

  • Sikkert for dit barn, da alle lektiehjælpere har afleveret børneattester. Derudover er det 100 % anonymt for den unge

  • Udviklet og drevet i samarbejde med Undervisningsministeriet 

  Vidste du...
  Lektier Online_ungdommens røde kors_lektiehjælp

  at onsdag er den travleste dag på Lektier Online?

  Lektier Online er åbent søndag til torsdag kl. 16-21
  lektier online_lektiehjælp_folkeskole_lektier_frivillig_ungdommens røde kors
  Vil du være være frivillig lektierhjælper i Lektier Online?

  Lektiehjælp i øjenhøjde
  Ligesom i vores fysiske lektiecaféer, giver frivillige i Lektier Online eleverne succesoplevelser med deres skolegang gennem lektiehjælp i øjenhøjde. Vi giver ikke svarene, men sørger for hjælp-til-selvhjælp, så eleverne selv får succesoplevelser, når det endelig lykkes.

  På Lektier Online kan man nemlig stille de spørgsmål, man ikke turde eller fik tid til at stille i skolen. Forskellen er bare, at det hele foregår på nettet. Det betyder, at eleven kan få hjælp, ligegyldigt hvor han eller hun bor, og man kan som frivillig logge på og hjælpe, lige der hvor man er. 

  Det er nemt for alle, og det er en tryg og god måde at få hjælp til lektierne på.

   

  At få mulighed for at stille spørgsmål uden for klasselokalet er vigtigt, og jeg vil gerne være denne ekstra støtte, som jeg selv havde brug for i min egen skoletid

  - Anna, frivillig på Lektier Online

  • Hvem bruger Lektier Online?

   Lektier Online er for unge i 6.-10. klasse. Eleverne kan få hjælp med alle deres fag. Nogle skal bruge mere hjælp end andre, og nogle har bare brug for lidt ekstra støtte og for at vide, at de er på rette vej.

  • Hvordan er jeg frivillig i Lektier Online?

   Som frivillig hjælper du, der hvor du er. Du logger ind fra din egen computer og styrer selv tempoet. Du vælger de vagter, der passer dig bedst, og du holder pause, når det passer dig. 

   Det har aldrig været nemmere at gøre en forskel!

   Lektiehjælpen foregår online gennem lektierummet, hvor du og eleven kan tegne, skrive, uploade billeder af opgaver og chatte eller skype. 

  • Skal jeg være god til alle fag for at være frivillig? 

   Absolut ikke! Du skal ikke være fagekspert for at være en god lektiehjælper. Du vælger selv de fag, du har lyst til at hjælpe i, og du bliver klædt godt på til opgaven gennem online kursusmateriale og sparring med andre frivillige.

   Det allervigtigste er, at du har lyst til at hjælpe og støtte eleven, så han eller hun kan få den dér aha-oplevelse, når tingene pludselig lykkes. Desuden er det vigtigt, at det foregår i et trygt miljø, hvor eleven tør stille de spørgsmål, som ikke blev stillet i skolen.

   I øvrigt har eleverne godt af at lære, at voksne heller ikke altid har alle svarene, og I kan sammen finde frem til en god løsning. Og er du gået helt i stå med hjælpen, kan du sende eleven over til en medfrivillig, der måske er lidt bedre til tyske gloser, kemi eller grammatik, end du er.

  • Hvor finder jeg mere information?

   Besøg Lektier Online og se selv, hvordan det fungerer. Her kan du også oprette profil og komme i gang. Det er super nemt!

   Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på lektieronline@urkmail.dk.
    

  Har dit barn brug for lektiehjælp?