I Klub Vest kan du være dig selv

  For mange unge i Hillerød er ungdomsklubben deres faste holdepunkt i en omtumlet tilværelse – også for Benjamin, der har fundet et sted, hvor han kan få hjælp til fremtidsplanerne.

  Klub Vest har haft åbent en times tid, og der er heftig aktivitet i kælderlokalerne under Hillerødsholmskolen. To store drenge får afløb for noget af al deres energi, ved at give hinanden et par ordentlige dask. Deres råb bliver efterfulgt af høje grin, der blander sig med en tung bas fra anlægget i baglokalet, hvor to unge er i gang med et spil pool.  

  Vi kender hinanden
  De fleste, der kommer her, har det til fælles, at de ikke har en nem hverdag. Mange har problemer i skolen, har det svært med deres forældre og er velkendte ansigter på kommunen. Men hernede er der ingen, der ser skævt til en, fortæller Benjamin Rasmussen på 17 år fra en af de bløde sofaer:
  ”Jeg er glad for at komme her, fordi jeg kommer ned til mennesker, der kender til, hvordan jeg er. Hernede går vi ikke rundt og provokerer hinanden. Derfor kan man slappe af på en anden måde end andre steder.”

  De sidste par år af Benjamins liv har været fyldt med konflikter og frustrationer over ikke at kunne finde sig til rette nogen steder. I sjette klasse blev han smidt ud af skolen, fordi han truede sin lærer og skoleinspektøren. Alting gik bare i sort, forklarer han, når han skal huske noget fra den tid. 

  Fra kaos til lidt mere orden
  I de næste par år af hans liv røg han fra det ene skoletilbud til det andet, bortset fra de perioder, hvor han bare sov og spillede computer hele dagen. I dag er Benjamin i gang med at tage 10. Klasse, og han har fået styr på sit temperament. Ofte er det ham, der mægler mellem de andre unge, og han gør sit bedste for at sikre, at folk omkring ham ikke ender i slåskampe.

  Men det vigtigste, han får ud af at komme i klubben, er samtalerne med de frivillige, der altid lytter og aldrig dømmer, fortæller han: 
  ”Jeg har været meget lukket som person, og jeg er ikke stolt af min fortid. Inden jeg kom her, gik jeg ikke rigtig til nogen med mine problemer. Men her kan jeg altid komme til dem med hvad som helst. I bund og grund har det betydet, at jeg er kommet så langt med mine fremtidsplaner, som jeg er. Vi har talt rigtig meget om, hvad jeg er til, og hvilke muligheder der er. Og nu ved jeg, at jeg gerne vil være maler.”

  Vil du være med til at give drenge som Benjamin gode, mindeværdige oplevelser?

  Kreativ fundraising
  Klokken er ved at være 20.00 og det er tid til dagens ungemøde. Der bliver serveret chips, og de unge sætter sig omkring et bord med en af de frivillige og taler lidt om, hvad de kunne tænke sig. 

  Selvom ressourcerne er knappe, er de gode til at finde på tiltag, der giver flere oplevelser for de unge. En lokal højskole har netop stået for en indsamling, der betyder, at klubben snart råder over deres eget paintballudstyr. Lidt af et særsyn i en klub, hvor kaffemaskinen bliver holdt sammen af gaffa-tape. 

  Men alle gør sit til at skabe de bedste muligheder for de unge, der kommer her. De frivillige kan heller ikke holde sig væk og kommer tit forbi, når de ikke har vagt. De unge bliver også altid mødt af et kram, når de kommer, og de lægger vægt på at være så mange på vagt, at der er tid til at tale om tingene. 

  Selvom det kan være hårdt ind imellem, er oplevelserne det hele værd, fortæller Betinna Lynge, der er frivillig: 
  ”Vi står med nogle skæbner, vi ikke altid kan hjælpe, og det fylder for os alle sammen. Men det giver bare så meget glæde, og vi laver en masse sjove ting sammen. Vi er her jo fordi, vi vil de unge og hinanden.”

  Alle er velkomne i Klub Vest Hillerød, læs mere på deres Facebook-side.