Genopslag: Bliv ungdomsleder i Zimbabwe

  Vil du bidrage til at styrke unges sundhed og rettigheder i Zimbabwe?

  GENOPSLAG: Brænder du for at gøre en forskel for og med unge i Zimbabwe? Har du erfaring med frivilligt arbejde inden for URKs nationale indsatser, som du kan bringe i spil i en international kontekst? Eller har du særlig interesse for at blive frivillig i et vigtigt projekt og mulighed for at bo i Zimbabwe fra september 2020 – april 2021? Så er dette din helt unikke chance for at blive én af URK’s to nye ungdomsledere til Zimbabwe og få en oplevelse for livet.

  OBS: vi holder naturligvis øje med udviklingen i coronasituationen og følger myndighedernes anvisninger i forhold til muligheden for afrejse og ophold. Vi forventer dog, at situationen normaliserer sig hen over sommeren, og at vi derfor kan fuldføre programmet som planlagt.

  Du får mulighed for at styrke dine kompetencer inden for samarbejde, og du vil få erfaring med en ung-til-ung arbejdstilgang, hvor man lærer af hinanden. Du vil danne positive og stærke relationer på tværs af kulturer og i en international kontekst og få erfaring med at bo og arbejde i Zimbabwe.

  Dit arbejdsområde
  Som ungdomsleder for Ungdommens Røde Kors kommer du til at indgå i et partnerskabsprojekt mellem Zimbabwe Røde Kors (ZRCS), Dansk Røde Kors og Ungdommens Røde Kors, som indledtes i 2019 med fokus på seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder for unge samt seksuel og kønsbaseret vold i Zimbabwe. Du vil som udsendt ungdomsleder med Ungdommens Røde Kors være med til at etablere ungerettede aktiviteter med fokus på SRHR (seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder) og SGBV (seksuel og kønsbaseret vold) for at fremme unges kendskab til deres seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder. Disse rettigheder består for eksempel i ret til at bestemme over egen krop, ret til at selv at vælge sin kæreste eller hvem, man vil giftes med og ret til at vælge, hvornår og hvor mange børn, man vil have. Du skal derfor primært understøtte projektets frivillige i de lokale ungdomsklubber, støtte opstarten af nye ungdomsklubber og rekruttering af frivillige. Du vil ydermere tage del i at inspirere zimbabwiske unges fortsatte engagement og aktive deltagelse i deres lokalsamfund og hermed bæredygtigheden af projektet. Herunder vil du arbejde med at facilitere workshops ved brug af URKs Life Skills og Sprint-øvelser tilpasset kontekst og emne.

  Din rolle som frivillig ungdomsleder vil indebære opgaver såsom

  • Støtte unge zimbabwiske frivillige i deres engagement i lokale Røde Kors ungdomsklubber
  • Udvikle, facilitere og træne lokale frivillige i at facilitere Life Skills og Sprint-aktiviteter med fokus på SRHR og SGBV
  • Arbejde med at skabe øget opmærksomhed omkring SRHR og SGBV blandt unge
  • Løbende samarbejde med ZRCS-medarbejdere og URKs Youth Partnerships Africa frivilliggruppe i Danmark omkring projektimplementering

  Vi søger derfor dig, som

  • Har erfaring med at skabe relationer og brænder for at motivere andre unge til at engagere sig i frivillighed og fællesskaber
  • Har erfaring med frivilligt arbejde (national erfaring fra Ungdommens Røde Kors vægtes højt)
  • Har erfaring med URKs ung-til-ung-metoder (fx Life Skills og Sprint)
  • Er åben, initiativrig og god til at samarbejde på tværs af kulturel og social baggrund
  • Er i stand til at skabe en hverdag og trives i et udfordrende miljø
  • Har et godt mundtligt og skriftligt engelsk
  • Er mellem 23 og 29 år

  Vi forventer, at du er initiativrig og har lyst til - og forståelse for - at arbejde i en anden kultur og at bidrage til at udvikle projektet i Zimbabwe. Det er en klar fordel, at du er en åben person med masser af gåpåmod. Det er også nødvendigt at være omstillingsparat, da arbejdet i felten ofte kan være omskifteligt. Du skal se det som en spændende udfordring at bo under andre vilkår end i Danmark, eksempelvis i et fattigt område med udviklingsmæssige udfordringer og med begrænset elektricitet og internetadgang.

  Før og efter din rejse: Inden du rejser til Zimbabwe, bliver du klædt godt på til opgaven. Som led i forberedelsen skal du deltage i DUF's ungdomslederkursus og URK’s forberedelseskursus forud for din rejse i september. Du skal sætte cirka tre uger af til forberedelsesprogrammet. Når du er hjemme igen, skal du skrive en kort afrapportering – og så håber vi meget, at du vil være med i Youth Partnerships Africa-gruppen fremover.

  Som ungdomsleder er du fuldtidsfrivillig og skal forvente en arbejdsuge på 37 timer i Zimbabwe. Du vil modtage lommepenge svarende til de udgifter, du har i forbindelse med opholdet Der er et administrationsgebyr på 7.500 DKK for at blive sendt afsted som ungdomsleder. Dette dækker administrationsomkostninger i forbindelse med forberedelse og eksekvering af opholdet herunder forberedelsen i Danmark, flybilletter, forsikring, vaccinationer, kost, logi mv.

  Send en ansøgning med din motivation for at søge stillingen og dit CV senest den 26/5 2020. Vi forventer at afholde samtaler den 28-29/5 2020 på Ungdommens Røde Kors’ sekretariat i København eller på Skype, afhængigt af, hvad forholdene tillader os. Hvis du har spørgsmål til forløbet, er du velkommen til at skrive en mail til clara.rubin@urk.dk eller ringe på 28 95 66 57. Bemærk, at vi kun modtager ansøgninger gennem rekrutteringssystemet.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

  Ansøgning senest 26. maj.

  Kontakt for spørgsmål.