Vi er en gruppe frivillige, der arbejder for at gøre Stubbekøbing så fed som muligt for børn og unge. Vi har et aktivitetshus, som hedder Stubbekøbing Fællesværk. Her hænger vi ud, spiller PlayStation, laver mad, ser film oog meget mere. Fællesværket ligger på Torvet 1 i Stubbekøbing ( i lejligheden over det gamle rådhus), og vi har åbent torsdag aften og lørdag eftermiddag.  Vi har lige nu akut brug for flere frivillige - ca. 5 i alt - som vil være med til at lave aktiviteter for de skønne børn og unge,

  Hvorfor blive frivillig?

  Der er masser af gode grunde til at blive frivillig. Du gør en forskel, bliver en del af et fedt fællesskab og får point på CV'et.

  Hvem skal man hjælpe?
  Hvad skal man lave som frivillig? Her har vi samlet en række svar på de mest almindelige spørgsmål.

  • Hvem skal jeg hjælpe?

   Vi arbejder med rigtig mange forskellige målgrupper lige fra flygtningebørn og børn på krisecentre og hospitaler til unge indsatte og tidligere stofmisbrugere.

   Nogle målgrupper kræver mere end andre, men lige meget hvor man er frivillig, er det vigtigt at huske, at man ikke er professionel. Man er der for at give nogle børn og unge en god oplevelse, et lille pusterum i hverdagen.

  • Hvad skal jeg lave som frivillig?

   Det kommer an på, hvor og for hvem, du er frivillig. Nogle aktiviteter er for børn, og her er det ofte en succes med fodbold, madlavning, kagebagning, tegning og brætspil. Man kan tage på ture og bygge med LEGO. Eller man kan snakke om skolen, familien og vennerne.

   Andre aktiviteter er målrettet unge. Her bliver der måske dyrket sport, snakket eller hjulpet med jobansøgninger.

   Der er ingen regler om, hvad man skal lave. Sammen med børnene/de unge og de andre frivillige snakker man om, hvad man har lyst til og planlægger efter det.

   Alt det kræver er godt humør og lysten til at gøre en forskel. Så simpelt er det.

  • Hvad hvis der mangler noget i min by?

   Det er vi godt nok kede af! Men måske du vil være med til at starte noget?

   Måske mangler der en filmklub, en brætspilsklub, en madklub, en lektiecafé, en fodboldturnering, en ungdomsfestival eller et sted at spille musik i din by? Du er altid velkommen til at kontakte os med en idé. Du kan lade dig inspirere af de aktiviteter, vi har andre steder, eller du kan fortælle os din egen gode idé – så hjælper vi dig med at gøre den til virkelighed.

   Alternativt kan du blive frivillig i en af de aktiviteter, der ikke er knyttet til et bestemt område. F.eks. weekendlejrferielejr eller Unge På Flugt.

  • Hvordan kommer jeg i kontakt med jer?

   Hvis du udfylder formularen her på siden, ringer vi til dig. Du kan også kontakte os på info@urk.dk eller 35 37 25 55 (mandag-torsdag 10-12 og 13-14)

   Alternativt kan du kontakte den aktivitet, du ønsker at være frivillig på – hvis du allerede ved det. Du kan finde kontaktoplysninger på aktiviteter i din by på urk.dk/frivilligindsamling 

  Vil du være med? Lige nu søger vi frivillige i hele landet. Se hvor!