Fremtidsværksted_to frivillige_ungdommens røde kors

  Frivillige og ledere

  Den nye organisering i Ungdommens Røde Kors betyder, at din aktivitet - altså den lektiecafe, den klub eller den mentorgruppe du er i - skal tage stilling til, hvordan I gerne vil være organiseret. Den nye organisering giver jer frihed til at gøre det, som gør den største forskel for flest udsatte børn og unge.

  Hvad betyder det så? I dag har de fleste aktiviteter været tilknyttet styregrupper, måske samarbejdet med LUR, og nogen har været i direkte kontakt med sekretariatet. Nu skal I selv vælge: Vil I være en del af et lokalt fællesskab sammen med lokalafdelingen i jeres by? Vil I fungere selvstændigt? Eller vil I være tilknyttet en national afdeling - eksempelvis en afdeling for alle ferielejre i hele landet?

  Vi har lavet en vejviser, der skal hjælper jer til at beslutte, om I vil være organiseret i en lokalafdeling, en national afdeling eller være selvstændige:

   

  Hvis du har brug for at vide lidt mere om, hvad den nye organisering betyder, kan du læse mere her:

   

  Og her er en ordbog for dig, som lige skal have alle ordene på plads (vi ved, at der er mange - sorry!):

   

  Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive på velkommen@urk.dk. Du kan også hive fat i din kontaktperson i din styregruppe, din tidligere LUR eller i sekretariatet og snakke med dem. Vi er her for at hjælpe.

  Og sidst, men ikke mindst: Tak fordi du er med! <3

  Jeg kan huske den dag, jeg fandt ud af, at alle de voksne var frivillige og ikke fik penge for at være der. De var der KUN for at være sammen med os. Det var en helt vild oplevelse

  - Patrick, 23 år

  Velkomsten i Ungdommens Røde Kors

  Som en del af den nye organisering, skal URK have en ny "velkomst". Det betyder, at vi skal fortælle om vores værdier, uddanne folk til bedre at gøre en forskel, og det skal være lettere at blive en del af vores fællesskab. Vi gør det allerede, men vi skal blive endnu bedre!

  Velkomsten vil ikke være den samme på alle aktiviteter - men Landsstyrelsen arbejder på en værktøjskasse, som I kan bruge til at byde velkommen, der hvor I er. Samtidig sætter hele organisationen fokus på opgaven, og sekretariatet arbejder på, at der skal blive så kort vej som muligt, fra du går ind ad døren, til du gør en forskel i URK. 

  Lige nu tester vi derfor en masse af idéer af i organisationen, som blev udformet af deltagerne på Landsmødet. Nogle af dem er:

  • Alle, der kontakter URK for at høre mere, får et ”velkomstopkald” inden for fem døgn. De bliver budt velkommen, og vi fortæller dem, hvor fedt det er, at de gerne vil være med. Vi snakker om, hvordan de har lyst til at engagere sig.
  • Vi producerer videoer, der fortæller om URK's værdier.
  • Vi producerer videoer, hvor børn fortæller om URK fra deres perspektiv.
  • Vi tester forskellige typer af handlingserklæringer - videoer, fotos og skriftlige. Handlingserklæringerne fortæller om, hvad URKs værdier er - og hvad folk gerne vil bidrage med til URK og samfundet.
  • Børn og unge som velkomstkomité. På mange aktiviteter kan børn og unge godt vise nye URK'ere rundt i lokalerne og fortælle om, hvad de laver på aktiviteten.

  Hvis du vil teste nogle af idéerne af, eller hvis du har nogle vilde idéer selv, så skriv til velkommen@urk.dk, og vi hiver fat i dig!

  Vil du vide mere om organiseringen?