URK Frivillige

  Frivillig uden medlemskab

  I Ungdommens Røde Kors er det ikke længere et krav at være medlem, hvis du er frivillig. Vi vil rigtig gerne have dig som medlem, og du kan melde dig ind for kun 150 kr. om året via nedenstående formular.

  Hvis du er frivillig i Ungdommens Røde Kors, er det et krav, at du har en ren børneattest. Den henter vi, når du starter som frivillig og bliver fornyet hvert andet år.

  Fordele ved at være medlem

  Vi vil rigtig gerne have dig som medlem. Det er nemlig rigtig vigtigt for, at vi kan fortsætte vores sammen indsats for børn og unge. Her kan du læse fordelene ved at være medlem:

  1. Dit medlemskab gør en forskel for vigtige aktiviteter
   Selvom 150 kr. for nogen ikke lyder af særlig meget, så gør det faktisk en kæmpe forskel. For når flere tusinde medlemmer betaler 150 kr. hver, er alle med til at drifte og understøtte alle de forskellige aktiviteter så som ferielejr, hospitalscaféer, lokale klubber, mentorordninger, aktiviteter på krisecentre osv. Desuden får vi hvert år et tilskud fra Dansk Ungdoms Fællesråd, som er helt essentielt for, at vi kan drive organisationen videre. Det tilskud kan vi kun få, hvis vi har betalende medlemmer – og tilskuddet bliver bl.a. udmålt efter, hvor mange medlemmer vi har.
    
  2. Frivilligfællesskab og -udvikling
   Dit medlemsbidrag går til, at vi alle kan mødes om Landsmødet og styrke vores organisation og medlemsdemokrati. Dit bidrag går også til, at vi kan afholde frivilligkurser og -træninger, som er vigtigt for, at vi kan blive ved med at udvikle vores frivilligkompetencer til gavn for os selv og de børn og unge, vi er til for.
    
  3. Deltagelse i medlemsdemokratiet
   Du kan kun deltage i medlemsdemokratiet og have indflydelse på de beslutninger, der bliver taget i Ungdommens Røde Kors, hvis du er medlem. Det vil bl.a. sige, at du kan bruge din indflydelse til at stemme til Landsmødet og årsmødet, samt stille op til din lokalafdelings bestyrelse og til Landsstyrelsen.
    
  4. Politisk indflydelse
   Jo flere medlemmer, vi er, jo større indflydelse har vi. Ungdommens Røde Kors prøver at påvirke politikerne til at tage de beslutninger, som er bedst for børn og unge. Så jo flere medlemmer, vi er, jo stærkere er det, når vi råber politikerne op – fordi vi kan sige, at flere tusinde medlemmer vil være med til at skabe et samfund, hvor alle børn og unge kan få den hjælp og de fællesskaber, de har brug for. Et samfund, hvor alle har plads, og hvor alle kan være noget særligt for nogen.

  Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende os en mail på medlem@urk.dk

  Vi håber, du har lyst til at blive medlem af Ungdommens Røde Kors ❤️

  Spørgsmål? 
  Kontakt:
  medlem@urk.dk

  • 1. Dine informationer
  • 2. Betaling
  Bliv medlem for 150 kr årligt