URK Frivillige

  Frivillig og medlem

  Du gør en brav indsat for børn og unge på din/dine aktiviteter. Du ser dem og er med til at give dem en plads i et fællesskab. Det er så ufatteligt vigtigt, og det skal vi kæmpe for, at flere kommer til at opleve. Måden du kan være med til at få dette til at ske, er ved at blive medlem af Ungdommens Røde Kors.

  Selvom det ikke er et krav, at du skal være medlem, hvis du er frivillig, vil vi rigtig gerne have dig som medlem. For det gør en kæmpe forskel for de børn og unge, vi er her for. Det koster kun 150 kr. om året.

  Dit medlemskab gør en kæmpe forskel

  Som frivillig er du en stor del af drivkraften i Ungdommens Røde Kors. I vores fælles indsats for børn og unge, er dit arbejde utrolig vigtigt – men det er dit medlemskab også. Læs her, hvorfor et medlemskab gør en forskel:

  1) Dit medlemskab gør en forskel for vigtige aktiviteter
  Selvom 150 kr. for nogen ikke lyder af særlig meget, så gør det faktisk en kæmpe forskel. For når flere tusinde medlemmer betaler 150 kr. hver, der svarer til 12,5 kr. om måneden, så bliver det sammenlagt til en stor pulje penge som blandt andet går til vores aktiviteter. Som medlem kan du altså være med til at give børn og unge mulighed for at få lektiehjælp, give dem en uge på ferielejr, de aldrig vil glemme, og give børn og unge på hospitalerne et afbræk fra deres sygdom. Desuden får vi hvert år et tilskud fra Dansk Ungdoms Fællesråd, som er helt essentielt for, at vi kan drive organisationen videre. Det tilskud kan vi kun få, hvis vi har betalende medlemmer – og tilskuddet bliver bl.a. udmålt efter, hvor mange medlemmer vi har.
  Hvis du bliver medlem, er du altså med til at holde alle vores aktiviteter kørende.

  2) Frivilligfællesskab og -udvikling
  Dit medlemsbidrag går til, at vi alle kan mødes til Landsmødet og styrke vores organisation og medlemsdemokrati. Dit bidrag går også til, at vi kan afholde frivilligkurser og -træninger, som er vigtig for, at vi kan blive ved med at udvikle vores frivilligkompetencer til gavn for os selv og de børn og unge, vi er til for.

  3) Deltagelse i medlemsdemokratiet
  Hvis du er medlem, kan du deltage i vores medlemsdemokrati og få indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet i Ungdommens Røde Kors. Du kan bl.a. bruge din indflydelse til at stemme til Landsmødet og årsmødet, men du kan også stille op i din lokalafdelings bestyrelse og i Landsstyrelsen. Med et medlemskab kan du altså gøre en politisk forskel i organisationen.

  4) Politisk indflydelse
  Jo flere medlemmer, vi er, jo større indflydelse har vi. Ungdommens Røde Kors prøver at påvirke politikerne til at tage de beslutninger, som er bedst for børn og unge. Så jo flere medlemmer, vi er, jo stærkere står vi, når vi råber politikerne op. Sammen med flere tusind andre medlemmer vil dit medlemskab være med til at vise politikerne, at vi er mange, der støtter op om at skabe et samfund, hvor alle børn og unge kan få hjælp og være en del af gode fællesskaber. Et samfund, hvor alle har en plads, og hvor alle kan være noget særligt for nogen.
  Som medlem er du med til at give børn og unge en stemme i den politiske dagsorden.

  Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at sende os en mail på medlem@urk.dk

  Har du lyst til at gøre en ekstra forskel for kun 150 kr. om året, så bliv medlem af Ungdommens Røde Kors ved at udfylde formularen herunder ❤️

  Spørgsmål? 
  Kontakt:
  medlem@urk.dk

  Alt for mange børn og unge i Danmark føler sig ensomme og udenfor. De står alene med deres problemer og mangler et fællesskab og en ung voksen at betro sig til.

  Det arbejder vores frivillige hver dag for at ændre.

  Vi er der for dem, der har det allersværest. Børn og unge på krisecentre, døgninstitutioner, asylcentre og hospitaler. Børn og unge, der mangler lektiehjælp, ferieoplevelser og fritidsaktiviteter.

  Som medlem betaler du 150 kr. om året for at sikre, at Ungdommens Røde Kors kan eksistere som forening.

  Tak fordi du vil være med.

  Har du ikke et dansk CPR-nummer eller folkeregisteradresse, kan du blive kontingentfrit medlem og opnå samme rettigheder som betalende medlemmer. Skriv til medlem@urk.dk.