fodbold for venskaber_fodbold_flygtning_drenge_frivillig_ungdommens røde kors

Når en fodbold forandrer samfundet

Fodbold for Venskaber

At være barn på et asylcenter kan være svært. Der er ventetid, mor og far er frustrerede, og det kan være svært at falde i snak med de andre børn i byen. Gennem leg og sport sørger Fodbold for Venskaber for at nedbryde fordomme og skabe venskaber på tværs af kulturer.

Fysisk aktivitet kan forebygge og reducere traumer, og især holdsport som fodbold kan være med til at fremme den sociale integration. Projektet Fodbold for Venskaber er en mulighed for at skabe møder og venskaber mellem beboere på asylcentre og lokalbefolkninger rundt om i landet. 

Fodbold er et verdenssprog 
Gennem events, hvor børn fra asylcentrene og børn fra lokalsamfundene spiller fodbold med hinanden, opstår venskaber og gensidig forståelse for hinandens situationer gennem noget, som alle kender: Holdsport og leg.

Arrangementerne bliver til i et tæt samarbejde mellem de deltagende parter gennem workshops, der afholdes af frivillige fra Ungdommens Røde Kors og Play31. Efter arrangementerne oprettes en lokal projektpulje, som projektets deltagere sammen skal bruge på lokale aktiviteter, der fremmer mødet mellem dem. 

I 2016
Fodbold for venskaber_fodbold_pige_frivillig_flygtning_ungdommens røde kors

deltog 400 børn og voksne rundt om i landet

 • Hvem deltager i Fodbold for Venskaber?

  Fodbold for Venskaber har fokus på 6-17 årige fra landets asylcentre og lokale foreningsliv. Familier og andre med tilknytning til centre eller foreningsliv kan også deltage i arrangementerne.

 • Hvordan kan jeg være med i Fodbold for Venskaber?

  Fodbold for Venskaber består af en projektgruppe og en masse eventfrivillige rundt om i landet. Et projektgruppemedlem er med til at udvikle projektet og udvikle og afholde workshops lokalt. En eventfrivillig er med på selve arrangementsdagen – eller er med til at at udvikle og understøtte lokale projekter efterfølgende.

  Vil du være med til at lave Fodbold for Venskaber, er der masser af muligheder for at smide dine mest kreative idéer på bordet. Du skal have lyst til at tale med en masse mennesker, og du skal have lyst til at være lige netop dén katalysator, der får mennesker til at mødes. 

 • Hvis jeg vil vide mere?

  Skriv til os på handlekraft@urk.dk, hvis du vil vide mere om projektet eller er interesseret i at være med.

Børnene er så glade og snakker meget om projektet. Det er dejligt at mærke, hvordan de føler, der bliver lavet noget helt særligt for dem. Vi er meget taknemlige for at være en del af hele projektet

- Merete Sønderskov Sørensen, Kultur- og fritidskoordinator, Grenaa