Den-FRI_kram_fodbold_frivillig_Ungdommens Røde Kors

  Om den-FRI

  den-FRI er et fællesskab for mennesker, der er kommet ud af et misbrug, og som har lyst til aktiviteter og netværk i et miljø uden stoffer og alkohol.

  Vi har både sportslige og sociale aktiviteter - alle er velkomne, og de fleste aktiviteter er gratis at være med til!
  den-FRI er en aktivitet, som drives af frivillige fra Ungdommens Røde Kors. 

  Hvem kan være med?
  den-FRI er målrettet tidligere misbrugere, men pårørende og folk uden misbrugsbaggrund kan også deltage. Deltagernes mange forskellige baggrunde i det sociale fællesskab er noget af det, der gør den-FRI til et spændende og sjovt sted at være.

  De frivillige
  Alle den-FRIs aktiviteter er baseret på frivilligt arbejde. De frivillige i den-FRI er – ligesom deltagerne – en blanding af folk med og uden misbrugsbaggrund. De har alle det til fælles, at de brænder for deres aktivitet, og vil være med til at gøre en forskel for alle dem, der benytter den-FRI.
  En væsentlig del af de frivillige har selv haft misbrugsbaggrund. Derfor er den-FRI også et sted, hvor man kan udvikle sig selv ved at tage ansvar, mens man samtidig giver noget videre til andre, som gerne vil have støtte til at fastholde en stoffri hverdag.

  Vil du være med? 
  Har du lyst til at være med i en af den-FRIs aktiviteter? Så se her, hvordan du kommer i kontakt. 

  Har du en ide til en ny aktivitet?

  Så kan du komme med til den-FRIs koordineringsmøde. Se mere om koordineringsmødet her 

  Den fri_Ungdommens Røde Kors

  Fællesskab

  Vi tror på, at alle mennesker udvikler sig ved at være en del af et sundt fællesskab. Det gælder især for tidligere misbrugere; man må ofte lægge afstand til sit gamle netværk, og man har brug for at komme ud og møde nye mennesker i stoffri omgivelser.

  den-FRI giver mulighed for at danne nye netværk gennem fælles deltagelse i aktiviteter, arrangementer og frivilligt arbejde. Vi vægter en behagelig og imødekommende atmosfære højt, og tager godt imod nye medlemmer til aktiviteterne.

  Den-fri_ungdommens røde kors_fodbold

  Rummelighed

  I den-FRI er der plads til alle. Vi tror på, at det er sundt og udviklende for alle at møde mennesker med forskellige baggrunde og forudsætninger. Derfor er den-FRI heller ikke udelukkende for tidligere misbrugere, nogle af vores deltagere har aldrig haft et misbrug. Deltagernes forskellige baggrunde biddrager til et lærerigt og inspirerende miljø. Vi lægger vægt på, at den-FRI skal være et frirum, hvor der er plads til, at man kan have det svært, og man kan tage tingene i sit eget tempo.

  Den-fri_ungdommens røde kors_madklub

  Frivillighed

  Når man vælger at lave frivilligt arbejde, er det noget man brænder for. Det er interesse og engagementet, som skaber motivationen – og det smitter af på aktiviteterne. den-FRI bygger udelukkende på frivilligt arbejde. Og en stor del af vores frivillige har selv baggrund som tidligere misbruger. Som medlem bestemmer du selv, hvor meget du deltager i aktiviteterne eller det frivillige arbejde.

  • Hvem kommer i den-FRI?

   den-FRI er primært for mennesker i alderen omkring 20-50 år, der har haft et misbrug, og søger støtte til at fastholde en stof- og alkoholfri tilværelse. Men du er også velkommen selvom du ikke har haft et misbrug og blot ønsker at være en del af det gode fællesskab. Via ugentlige idrætsaktiviteter og sociale aktiviteter bidrager den-FRI med struktur og indhold i hverdagen, så den enkelte ikke bliver overladt til et tomrum efter f.eks. misbrugsbehandling. Aktiviteterne har base i København.

  • Hvad laver man i den-FRI?

   I den-FRI samles vi om en lang række aktiviteter. F.eks. klatring, svømning, fodbold, fællesspisning, filmklub, badminton og meget mere. Læs om de enkelte aktiviteter her.

  • Hvordan bliver jeg frivillig i Den-Fri?

   Mange af de frivillige i den-FRI er tidligere misbrugere, som kender til den situation, som mange af deltagerne står i. Men ikke alle frivillige har været misbrugere.

   For at være frivillig i den-FRI skal du være mellem 20 og 45 år. Du skal være psykisk robust, åben og imødekommende. Som frivillig i den-FRI har du hverken en pædagogisk eller rådgivende rolle. Du er med til at planlægge og udføre de forskellige aktiviteter ud fra deltagernes ønsker og behov. Du skal forvente at bruge et par timer om ugen. Kontakt koordineringsgruppen, hvis du vil høre mere. Se oplysninger her

   Aktiviteten har base i København.

  • Hvordan kommer jeg med i den-FRI?

   den-FRI har base i København. Du finder kontaktoplysninger og åbningstider her. Hvis du har lyst til at være med, kan du se informationer om de enkelte aktiviteter, om de kræver tilmelding, eller om du bare kan møde op.

   Vil du vide mere om Ungdommens Røde Kors' arbejde med klubber og den-FRI, kan du skrive til info@urk.dk