Den-FRI_kram_fodbold_frivillig_Ungdommens Røde Kors

Et stoffrit fællesskab

den-FRI

Forestil dig at have klaret dit livs største udfordring. Du har lagt dit misbrug på hylden, er færdig med behandlingen, og pludselig rammer virkeligheden. Fra en hverdag med faste lægetjek, behandlingsplaner -og samtaler, er du nu på egne ben. Har du ikke et stoffrit netværk i ryggen, er chancen for tilbagefald desværre stor. Et stærkt fællesskab er derfor afgørende for at fastholde den nye livsstil. Det får du i den-FRI.

Når misbrugere går i gang med et afvænningsforløb, står de ofte over for en ny, hård virkelighed uden stoffer eller alkohol og uden de gamle venner og netværk. Den-FRI tilbyder et stærkt fællesskab, som støtter den enkelte i blive eller forblive clean.

Fællesspisning, sport og sammenhold
Den-FRI har i mere end 10 år tilbudt et stof- og alkoholfrit fællesskab for unge tidligere misbrugere. Her er der fokus på fysisk genopbygning, netværk og sociale aktiviteter lige fra fællesspisning til fodbold og yoga. Den-FRI er et fællesskab, hvor alle - både frivillige og brugere - deltager i drift, planlægning og aktiviteter, og alle tager ansvar.

 

Vil du hjælpe unge tidligere misbrugere?

Jeg har været clean i 10 år og prioriterer at lave frivilligt arbejde, fordi jeg vokser af det. Det er en meget egocentret tilværelse at være stofmisbruger. Derfor profiterer jeg stadig af at gøre noget for andre, for det har jeg brug for. Det er stort at tænke på, at det er lykkedes os at komme over på den anden side. Det glædes jeg faktisk over hver dag

- Ole, frivillig i den-FRI og tidligere misbruger

75

procent

af deltagerne er mellem 20 og 40 år

80

procent

af de frivillige har selv en misbrugsbaggrund

60

procent

af deltagerne er mænd

 • Hvem kommer i den-FRI?

  Den-FRI er for tidligere misbrugere i alderen omkring 20-55 år, som søger støtte til at fastholde en stof- og alkoholfri tilværelse. Via ugentlige idrætsaktiviteter og sociale aktiviteter bidrager den-FRI med struktur og indhold i hverdagen, så den enkelte ikke bliver overladt til et tomrum efter f.eks. misbrugsbehandling. Aktiviteterne har base i København og har ca. 200 tidligere misbrugere.

 • Hvad laver man i den-FRI?

  Den-FRI har en lang række aktiviteter. F.eks. yoga, klatring, svømning, fodbold, fællesspisning, filmklub, badminton og meget mere. Læs om de enkelte aktiviteter på www.den-fri.dk.

 • Hvordan bliver jeg frivillig i Den-Fri?

  Mange af de frivillige i den-FRI er tidligere misbrugere, som kender til den situation, som mange af deltagerne står i. Men ikke alle frivillige har være misbrugere.

  For at være frivillig i den-FRI skal du være mellem 20 og 45 år. Du skal være psykisk robust, åben og imødekommende. Som frivillig i den-FRI har du hverken en pædagogisk eller rådgivende rolle. Du er med til at planlægge og udføre de forskellige aktiviteter ud fra deltagernes ønsker og behov. Du skal forvente at bruge et par timer om ugen.

  Aktiviteten har base i København.
   

 • Hvordan kommer jeg med i den-FRI?

  Den-FRI har base i København. Du finder kontaktoplysninger og åbningstider på kortet her. Hvis du har lyst til at være med, kan du bare møde op.

  Vil du vide mere om Ungdommens Røde Kors' arbejde med klubber og den-FRI, kan du skrive til faellesskaber@urk.dk.