Hjemløs_Ungdommens Røde Kors

Alt det uretfærdige

Normalt har vi et rimelig roligt gemyt, men der er ting, som kan få os op i det røde felt. Ting som simpelthen er uretfærdige. På denne side peger vi på det, som vi ønsker at ændre. Er du enig?

Drømmer du om at gøre en forskel for nogen?

BØRNERÅDET: Grønlandske børn har det svært

Mange grønlandske børn i Danmark står i en helt særlig situation: På papiret er de danske, men de føler sig fremmede i Danmark og møder store sproglige, fysiske og kulturelle forskelle. I denne undersøgelse har Børnerådet spurgt en gruppe børn, hvordan de oplever at være barn med grønlandske rødder i Danmark. Børnene i undersøgelsen fortæller blandt andet om, hvor svært det er for dem at føle sig hjemme i Danmark og ikke føle sig som en del af fællesskabet.

Læs rapporten fra Børnerådet

Har du travlt? Læs KNR's sammenfatning

Aktuelt_børnerådet_KNR_grønlandske børn_ungdommens røde kors

URK: Elevers ensomhed er ikke skolernes problem. Det er dit og mit

"Det letteste ville være at vende ryggen til og tænke ’nogen gør vel noget’ ved det problem, at mange elever står uden for fællesskabet. Men 'nogen' er dig og mig."

Læs vores debatindlæg i Politiken

Aktuelt_politiken_debatindlæg_ungdommens røde kors

”Det er lige så vigtigt, at vores børn tager ansvar for sidekammeraten som, at de lærer alfabetet”

”25.000 elever er i akut fare for at blive tabt på gulvet.” Sådan lød overskriften i Politiken den 5. september.

Ny undersøgelsen viser, at et stort mindretal mistrives i folkeskolen. I Ungdommens Røde Kors er vi desværre ikke overraskede. Men skolen er ikke ene ansvarlig. Det er vi alle. Det er derfor på tide, at civilsamfundet træder til, og at vi alle sammen gør den lille forskel, som skaber den store forandring.

Læs mere om undersøgelsen i Politiken

Mistrivsel_undersøgelse_Politiken

Regeringen vil tage penge fra de frivillige foreninger

Regeringen foreslår at nedlægge ordning, der giver 150 millioner kroner om året til frivillige foreninger. Helt skør prioritering, mener Ungdommens Røde Kors.

"Det er næsten 800.000 kroner, vi mister, hvis de gør det her. Det lyder måske ikke af meget, men det svarer til, hvad det koster at drive 90 af de 140 klubtilbud, vi har rundt om i landet. Det kan være pigeklubber eller børneklubber i udsatte områder, som vi bliver nødt til at lukke på grund af det her," siger Ungdommens Røde Kors' formand Amalie Utzon.

Læs hele artiklen i Politiken

Pigeklub_Ungdommens Røde Kors

OMBOLD: Foreningsidrætten er lukket land for udsatte 

Der skal være plads til alle! Vi er derfor helt enige i Ombolds opråb. 

REPLIK: Det er ikke rigtigt, at der er plads til alle i foreningsidrætten; de svageste grupper i samfundet er ikke at finde i landets fodboldklubber og idrætsforeninger, skriver sekretariatsleder i Ombold Martin Pedersen i en replik til DGI's formand, Søren Møller.

Læs hele artiklen, her

Ombold_Aktuelt_Uretfærdig_Ungdommens Røde Kors