Børnetinget_Ungdommens Røde Kors

  En brevkasse for anbragte

  Børnetinget

  "Kære Børnetinget. Der er ingen, der forstår, hvad det vil sige ikke at bo derhjemme".
  Sådan er der mange anbragte, der føler. Men Børnetingets brevkasseredaktører ved præcis, hvad det vil sige. De har prøvet det selv.

  Når man er anbragt udenfor hjemmet, følger der en masser tanker og spørgsmål med. De kan få frit løb på Børnetinget.dk, som er en online brevkasse for nuværende og tidligere anbragte børn og unge. Her har de mulighed for at tale med ligesindede og få råd fra Børnetingets brevkasseredaktører, som alle har erfaring med at være anbragt.

   

  Jeg er frivillig i Børnetinget, fordi jeg ikke ønsker, at anbragte unge skal opleve den forvirring og isolation, som jeg gjorde. Når jeg tænker tilbage, faldt de folk, jeg mødte, i to kategorier: De mange, der vendte ryggen til, og de få, der ikke gjorde. Jeg håber at kunne være en af de sidste gennem mit frivillige arbejde

  - Reinar, tidligere anbragt og frivillig i Børnetinget

  Her må man spørge om alt
  På Børnetinget.dk er al dialog anonym. Her kan du skrive med frivillige om alle følelser, tanker og spørgsmål: Hvordan tackler jeg sin situation? Hvad har jeg ret til at bede om fra kommunen? Er det en god idé at tage kontakt til min biologiske familie?

  Brevkassen besvares udelukkende af voksne, der selv har erfaring med at være anbragt.

   

  Brug for råd eller en snak?
  • Hvem kan bruge Børnetinget?

   Børnetinget er et online tilbud til børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet - i pleje eller på institution - eller som tidligere har været det. På Børnetinget har børnene og de unge mulighed for at komme i kontakt med andre nuværende eller tidligere anbragte, og de kan få rådgivning om det at være anbragt fra andre tidligere anbragte.

  • Hvordan er du frivillig i Børnetinget?

   De frivillige i Børnetinget er alle minimum 23 år og har vidt forskellige baggrunde. Fælles for dem alle er, at de selv har erfaringer med at være anbragt udenfor hjemmet. På denne måde kender de frivillige de situationer, som børnene og de unge henvender sig med, og de kan derfor vejlede på bedst mulig vis. 

   Som frivillig er du med til – sammen med de andre frivillige brevkasseredaktører – at svare på de spørgsmål, som sendes til Børnetinget. Spørgsmålene svinger meget i karakter, og de kan handle om både sjove og gode oplevelser, men også de hårde og svære. Der tilbydes løbende supervision til alle frivillige.

   Det er meget fleksibelt at være frivillig på Børnetinget. Du logger ind fra din egen computer, og derfor er det muligt at være frivillig, lige meget hvor i landet du bor. De frivillige skiftes til at besvare henvendelser, og du ved altid i god tid, hvornår det er din tur til at besvare brevkassen.

  • Overgiver Børnetinget sager til myndigheder/politi?

   Sjældne gange oplever vi på Børnetinget, at et barn efterlyser hjælp i form af konkrete handlinger. Men på Børnetinget har vi (som led i anonymiseringen) ikke personlige oplysninger på dem, der skriver ind. Det betyder, at vi ikke kan hjælpe på anden måde end gennem vejledning i brevkassen, medmindre barnet eller den unge giver os oplysninger, der kan identificere dem. I så fald vil vi ikke tøve med at overgive informationer til myndighederne, hvis vi vurderer, at der er tale om alvorlige overgreb eller vanrøgt.

  • Vil du vide mere om Børnetinget?

   Besøg Børnetinget, hvis du vil læse mere eller skrive til brevkassen.

   Vil du vide mere om Ungdommens Røde Kors' arbejde med mentoring og dialog-aktiviteter, kan du skrive til info@urk.dk