Anonym chat-rådgivning til unge med kognitive funktionsnedsættelser

  Lider du af senhjerneskade, udviklingshæmning, CP, autisme eller ADHD. Og har du svært ved at begå dig online og afkode kommunikation på SoMe? Så kontakt Ung På Linje!

  Hos Ung På Linje kan du få gode råd fra en frivillig rådgiver omkring de ting på sociale medier, som du er usikker på. Det kan være, at du har svært ved at aflæse sociale koder og derfor risikerer at få overskredet egne eller andres grænser.  Det kan også være, at du har oplevet at blive mobbet eller misforstået online.

  I Ung På Linje ved vi, at lige netop unge med kognitive funktionsnedsættelser kan have ekstra svært ved at begå sig online. Netop derfor har vi, i samarbejde med Sammenslutningen af Unge Med handicap, lavet en særlig indsats, for at nå ud til lige netop dig. Vores frivillige er blevet særligt uddannet i udfordringer for unge med en kognitiv funktionsnedsættelse, og vi har udviklet specielle features på vores chat, som gør det lettere for dig at kommunikere med vores frivillige rådgivere.

  Inde på vores chat har du desuden mulighed for at sende billeder / screenshots til os af konkrete korrespondancer, som du har svært ved at afkode.

  Chat med os

  Hvem er vi?
  Ung På Linje er et uforpligtende og anonymt samtaletilbud til alle unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogen at tale med om problemer og oplevelser på SoMe eller i den fysiske verden.

  Os frivillige rådgivere er selv unge, som kender til alle de problemer, som ungdommen indebærer. Derudover har vi gjort en særlig indsats for at blive klogere på de udfordringer og misforståelser, som især unge med en kognitiv funktionsnedsættelse kan opleve online.

  Selvom vi ikke er professionelle rådgivere, stiller samtalerne alligevel store krav til vores kompetencer. Derfor gennemgår alle frivillige uddannelse i samtaleteknik, specielle kommunikationsfeatures, aktiv lytning og rammesætning i samtaler.

  Uanset din udfordring, så sidder vi klar til at tage en snak om det, du synes er svært, så du kan føle dig tryg i livet og tryg på nettet. Det kan være stort og småt. Vi sidder klar fem dage om ugen kl. 19-22 til at tage imod samtaler på telefon og chat.

  Den jeg talte med var super-god og autisme-venlig
  - Bruger på chatten

  • Hvem kan benytte sig af chatten?

   Chatten henvender sig til dig som:

   • Er mellem 16-25 år
   • Har en kognitiv funktionsnedsættelse (f.eks. autisme, ADHD, cerebral parese, senhjerneskade)
   • Oplever eller har oplevet udfordringer ved brugen af de sociale medier
   • Er du i tvivl, så kontakt os endelig
  • Hvad chatter man om?

   Hos Os Online chatter vi om alt mellem himmel og jord. Der er plads til både store og små problemer og oplevelser. Vi sidder klar til at hjælpe dig med alle de udfordringer, du kan opleve på de sociale medier. Er du i tvivl så skriv endelig til os.

  • Hvem chatter jeg med?

   Os Online er et ung-til-ung tilbud. Det betyder, at du chatter med frivillige, som selv er mellem 18-30 år. Nogen af de frivillige har selv kognitive vanskeligheder fordi vi ved, at det kan være rart at tale med nogen, som har det lige som en selv. Fælles for alle vores frivillige er, at vi alle kender til de sociale medier, og de udfordring som der kan opstå på disse.

  • Hvordan bruger jeg chatten?

   Når du gerne vil chatte, trykker du på "start chat".

   Herefter vil du blive bedt om, at udfylde dit køn og din alder. Det er for, at gøre det nemmere for os at hjælpe dig! Når du har udfyldt dette, så kommer du i kontakt med en af vores frivillige, som sidder klar til at chatte med dig. Det hele er selvfølgelig helt anonymt. 

  • Hvordan bliver jeg frivillig i Os Online?

   Du kan blive frivillig, hvis du er fyldt 18 år og har lyst til at gøre en forskel for unge. Send en ansøgning til Osonline@urkmail.dk, hvor du skriver lidt om dig selv og din motivation for at blive frivillig. Vi håber meget på at høre fra dig!

  Partnerlogo_SUMH_Ungdommens Røde Kors

  Ung på Linje er i samarbejde med Sammenslutningen af Unge Med Handicap.