Nordjyderne mødte frivillighedens ansigter

Vis på kort

Fotoudstillingen Frivillighedens Ansigter har besøgt Gammeltorv i Aalborg centrum. Dagene i det nordjyske bød blandt andet på dating, snak og politisk debat om frivilligt arbejde.

Af Louise Holm Thomsen, september 2011

Udstillingen på Gammeltorv blev suppleret af frivillige ansigter i kød og blod fra Ungdommens Røde Kors i Nordjylland. Forbipasserende kunne fredag eftermiddag komme forbi til en kop kaffe og få en snak med en frivillig eller en folder med i hånden.

I løbet af eftermiddagen lagde blandt andet teenagere, studerende, turister, pensionister og hundeluftere vejen forbi Gammeltorv. Det var dejligt at møde så mange mennesker, som var interesseret i vores arbejde og gerne ville høre mere om dagligdagen hos Ungdommens Røde Kors - og have et stykke banankage med i hånden.

I dagens anledning var de lokale aktiviteter flyttet ud i bybilledet, hvor Børnemix blandt andet tilbød ansigtsmaling, og Ensom Ung havde medbragt forskellige udendørs legesager til børn og barnlige sjæle. På den måde ville vi gerne vise i praksis, hvad vi tilbyder de lokale børn og unge. Aktiviteterne var tilrettelagt, så de henvendte sig til både potentielle nye brugere og frivillige samt den nysgerrige aalborgenser.

Speeddate og politisk debat
Der var amoriner i luften i eftermiddagssolen, hvor man omgivet af lyserødt tyl og hjerter kunne ”speeddate” de frivillige fra de lokale aktiviteter efter alle kunstens regler. Her fik nysgerrige nordjyder sig en snak med de frivillige om, hvad man for eksempel laver i en lektie- eller pigecafé. De søde kvindelige frivillige tiltrak sig især opmærksomhed fra flere unge mænd, som hørte om blandt andet Hovedtroppernes arbejde. Om flirteriet førte til mere end bare en hyggelig snak, vil tiden vise.

Der var dog andet end kaffe og kærlighed på plakaten denne fredag. Sidst på eftermiddagen rykkede arrangementet ind i Studenterhusets lokaler, hvor lokale ungdomspolitikere debatterede frivilligt arbejde i Aalborg Kommune og besvarede spørgsmål fra de fremmødte. Debatten gav et interessant input til og en god slutning på en uge i frivillighedens tegn i det nordjyske.


Se billederne fra Frivillighedens Ansigter i Aalborg
Læs mere om Ungdommens Røde Kors Aalborg

Denne artikel er tagget med:

Et samarbejde, der opfylder drømme

HR Hovedstaden drømmer om at klæde de frivillige i Ungdommens Røde Kors godt på med faglige kompetencer til det frivillige arbejde. Drømmene bliver til virkelighed med hjælp fra et virksomhedssamarbejde med Novozymes.

Læs mere her

Hvordan gør vi bedst en forskel for udsatte børn og unge?

På Landsmøde 2011 diskuterede frivillige og medlemmer deres hjertesag - nemlig hvordan Ungdommens Røde Kors bedst gør en forskel for udsatte børn og unge.

Læs mere her

Vindersmilet – fordi alle har ret til at smile

Alle har ret til at finde deres vindersmil frem – denne indstilling var fundamentet for et samarbejde mellem Oral-B og Ungdommens Røde Kors. Med kampagnen Vindersmilet donerede Oral-B penge til arbejdet med udsatte børn og unge for at skabe smil.

Læs mere her

På date med Ungdommens Røde Kors

I fredagsbaren på Aarhus Universitet var der mulighed for at date ni unge piger fra Ungdommens Røde Kors. Der kom ingen middagsaftaler ud af anstrengelserne. Alligevel var arrangørerne tilfredse.

Læs mere her

Frivillighedens ansigter takkede af

Fotoudstillingen Frivillighedens ansigter, var på den nationale frivillighedsdag nået frem til Rådhuspladsen. Afslutningen på udstillingen blev fejret med aktiviteter, god musik og en masse mennesker.

Læs mere her

UNO-X GIVER HUMANITÆRT BRÆNDSTOF

HR-direktør i Uno-X, Lars-Henrik Thorshauge, fortæller om at være en moderne virksomhed med socialt ansvar, om stolthedsfølelse og om ønsket om at gøre en forskel sammen med Ungdommens Røde Kors.

Læs mere her