Uddannelse og læring

Mange børn og unge i Danmark er udfordret af deres baggrund og levevilkår og har brug for støtte for at kunne opnå lige muligheder for deltagelse i det danske samfund. Her kan du læse om vores aktiviteter med fokus på uddannelse og læring.

Lektiecaféer

I Ungdommens Røde Kors ved vi, at nederlag i skoletiden er en alvorlig udfordring. Derfor arbejder vi for at styrke børnene i vores lektiecaféer fagligt og socialt.

Læs mere om lektiecaféerne

SPRINT

Det er vigtigt at unge lærer, hvordan de kan få indflydelse i deres lokalsamfund. Det er blandt andet grunden til vi har udviklet vores sprint. Her lærer de unge via et skoleprojekt, hvordan de gennem samarbejde med hinanden og lokale aktører, kan få et projekt stablet på benene. 

Læs mere om Sprint

Lektier Online

På Lektier Online kan børn fra 6.-10. klasse få gratis og personlig lektiehjælp dér, hvor de er. Portalen er åben hver søndag til torsdag mellem kl. 16 og 21. Frivillige fra hele landet sidder klar bag tasterne til at hjælpe med lektierne.

Læs mere om Lektier Online

Netværket for studerende fanger

Danske fængsler giver ingen særlig undervisning til indsatte, der er selvstuderende på HF-niveau eller videregående uddannelser. Mange indsatte tror ikke på, at de kan få et godt resultat på en uddannelse, og nogle tvivler endda på, om de overhovedet kan gennemføre.

Læs mere om Netværket for Studerende Fanger

Unge på Flugt

Unge på Flugt er et 24-timers rollespil, som sætter fokus på konkrete situationer og er bygget op over virkeligheden. Unge på Flugt ruster skoleelever til at forholde sig nuanceret til fremmede og den mere formaliserede udlændingedebat.

Læs mere om Unge på Flugt

Gademægling

Gademægling er en kriminalitetsforebyggende indsats, der er målrettet unge fra udsatte boligområder mellem 13 og 25 år. Gademægling udruster de unge til at håndtere egne og andres konflikter.

Læs mere om Gademægling