Rejs ud

Hvorfor sender Ungdommens Røde Kors unge frivillige ud i verden?
Ungdommens Røde Kors sender frivillige til vores partnerorganisationer for at støtte udviklingen af organisationernes kapacitet og formåen og for at skabe og styrke en bæredygtig ungdomsstruktur og unges muligheder for indflydelse.

For Ungdommens Røde Kors er udvekslingen af frivillige altid et led i vores udviklingsarbejde – og ikke et mål i sig selv. Vi sender altså ikke unge danske frivillige af sted for at arbejde på eksempelvis børnehjem, hvor de fratager unge i vores partnerlande opgaver, som de selv kan varetage.

Hvorfor skal du rejse ud med Ungdommens Røde Kors?
Som udsendt frivillig på Ungdommens Røde Kors' internationale projekter støtter du udviklingen af de frivilliges potentiale ved at skabe bedre rammer for unges aktive deltagelse og adgang til indflydelse i deres nationale samfund.

Dette gøres gennem styrkelse, involvering, myndiggørelse og opkvalificering af de unge i vores partnerorganisationer i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Hvem sender Ungdommen Røde Kors ud?
I Ungdommens Røde Kors lægger vi vægt på kvalitet frem for kvantitet. Derfor sender vi frivillige af sted i forhold til det behov, der er i vores partnerorganisationer. Udvælgelsen af de udsendte frivillige foregår på baggrund af en motiveret ansøgning, hvor ansøgeren fortæller os om sin interesse i udviklingsarbejde, erfaring indenfor frivilligt arbejde, og hvorledes han/hun kan bidrage til organisationens arbejde.

Hvis du søger om rejse ud med Ungdommens Røde Kors skal du brænde for udviklingsarbejde, have lyst til at gøre en forskel og blive tildelt et ansvar.

Som frivillig i Ungdommens Røde Kors’ internationale arbejde vil du indgå i en engageret og målrettet organisation, der arbejder for bedre vilkår for udsatte børn og unge i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Ungdommens Røde Kors arbejder ud fra en ung-til-ung tilgang, hvor vi er i øjenhøjde med vores målgruppe og gennem ligeværdigt samarbejde styrker hinanden i fællesskab. Vores udsendte frivillige er derfor unge i alderen 18-30 år.

Vil du rejse ud med Ungdommens Røde Kors?
Aktuelle stillinger slås op på denne side. Du kan også få informationer fra os ved at tilmelde dig vores nyhedsmail.

Hvem skal du kontakte?
Afrika: Mille Lübbert Hansen på mille_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.urk.dk eller 35 37 11 98
Grønland: Sophie Bjerregaard på sophie_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.urk.dk eller 50 99 90 42
Mellemøsten: Kara Djurhuus på kara_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.urk.dk eller 35 37 25 55

INTERNATIONALT ARBEJDE

I samarbejde med internationale partnerorganisationer, opbygges børn og unges kapacitet til at varetage egne og andres liv.

Læs mere om Internationalt arbejde

International profil

I Ungdommens Røde Kors arbejder vi for at forbedre udsatte unges liv og styrke deres muligheder for indflydelse på deres fremtid og deres samfund. Vi samarbejder med lande i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Læs mere om vores internationale profil

Unge i konflikt

I Norduganda arbejder Ungdommens Røde Kors specifikt med unge, der er påvirket af krig og konflikt. Erfaringerne herfra tager vi med os i arbejdet med unge i konflikt.

Læs mere om unge i konflikt

STØT

  • Frivillig
  • Medlem
  • Bidrag
  • Virksomhed

Semine er ét af frivillighedens ansigter

Semine er en rejseglad pige, der elsker at hygge sig med sine venner. Og så er hun ungdomsfrivilig i Uganda.

Læs mere her

Ugandiske livshistorier

Unge uganderes hverdag byder på udfordringer som vold, fattigdom og tidlige ægteskaber.

Læs mere her